από Mrs Lovett Παρ Ιουλ 22, 2011 8:02 pm
Ο μάγοι σίγουρα έχουν ιδιαίτερες ικανότητες,αυτό όμως δε τους κάνει απαραίτητα ισχυρούς.Καθένας ανάλογα με την προσπάθεια που κάνει και το ταλέντο και την κρίση που έχει,εξελίσσεται ή όχι.Θέλω να πω πως οι ικανότητες μερικών δεν έφταναν πέρα από το ξόρκι Γκουιγκάρντιουμ Λεβιόζα.
Τώρα αν ένας ισχυρός μάγος πρέπει ν αναλάβει την εξουσία για το κοινό καλό;Μμμμμ...μου θυμίζει το επιχείρημα του 17χρονου Ντάμπλντορ για το οποίο ο ίδιος κρίνει αρνητικά τον ευατό του αργότερα.
Με την ίδια λογική,στο δικό μας κόσμο,πρέπει να διεκδικήσει την εξουσία αυτός που για παράδειγμα έχει το μεγαλύτερο IQ χωρίς να είναι απαραίτητη η συναίνεση των πολλών.
Κάποιος με μεγάλη ικανότητα σ ένα τομέα,φέρει και μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ανθρωπότητα.Αυτό μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς διαφορετικά.
Όμως ένα σύνολο πολλών ικανοτήτων διαφορετικής ποιότητας η κάθε μία, καθορίζουν κάποιον ως ηγέτη.
Γνώμη μου είναι πως στον κόσμο της Ρόουλινγκ,οι Μαγκλ και οι Μάγοι είναι δυο παράλληλοι διαφορετικοί κόσμοι, που σίγουρα επηρεάζουν ο ένας τον άλλον γιατί πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι,αλλά αντιμετωπίζουν διαφορετική καθημερινότητα και άλλες συνήθειες,οπότε καλό είναι να μην επεμβαίνει ο ένας στη ζωή του άλλου.
Βέβαια με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί επι Βόλντεμορτ,οι μάγοι είχαν χρέος να συμμαζέψουν το μπάχαλο από τη στιγμή που τα λάθη τους είχαν αρνητικές συνέπειες σ'ένα κόσμο που αντιμετωπίζει διαφορετική πραγματικότητα.Όμως ποιος τους είπε να πάνε σε ένα κάμπινγκ(4ο βιβλίο)που είναι υπεύθυνος ένας Μαγκλ και να του τροποποιούν τη μνήμη με το έτσι θέλω επειδή τους υποψιαζόταν;
Προφανώς και η κοινωνία των μάγων αποτελείται από ανθρώπους που θα κουβαλάνε όλα τα μεινεκτήματα και πλεονεκτήματα της ανθρώπινης φύσης.Σε όλες τις κοινωνίες η παιδεία είναι αυτή που παίζει σημαντικό ρόλο.Είναι λάθος το ότι υπήρχαν μάγοι(χωρίς να έναι θανατοφάγοι) και μαγκλ(πχ Ντάρσλι) που αντιμετώπιζαν την άλλη πλευρά ως κατώτερη,ενώ απλά ήταν διαφορετική.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mrs Lovett στις Παρ Ιουλ 22, 2011 9:27 pm, 2 φορές συνολικά