Nathaniel έγραψε:Συνήθως rpgs δεν παίζουμε για να "κερδίσουμε".
Θυμάμαι έναν DM όταν παίζαμε d&d που είχε βαρεθεί τόσο πολύ τους γαμηστερούς χαρακτήρες που αν το background του χαρακτήρα σου ήταν κάτι το "Ενας απλός αγρότης που σε μία τυχαία επίθεση goblin σκοτώθηκε όλη του η οικογένεια και πήρε τους δρόμους με το σπαθί στο χέρι για να πάρει εκδίκηση στα πράσινοκαφέ κατσαριδοπρόσωπα καθάρματα" 10 lvls μετά ήσουν πραγματικά γαμηστερός χαρακτήρας γιατί γούσταρε τη λιτότητα.
Από την άλλη αν ξεκινούσες λέγοντας "Είναι γιος βασιλιά που άφησαν στο ποτάμι και τον μεγάλωσε o Bahamut και σκοπός ζωής του είναι να βρει το οικογενειακό holy avenger", σε τσάκιζε.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη είχε δίκιο να το κάνει. Πολύ απλά, στο πρώτο σενάριο ο παίχτης αφήνει κάθε πιθανότητα ανοιχτή για το μέλλον του και βοηθά τον DM να φτιάξει την ιστορία ενώ στο δεύτερο βάζει quest στον εαυτό του.
Αν κάνεις κάτι τέτοιο "Ο χαρακτήρας μου γ*μάει γιατί έτσι", τότε απόδειξε ότι γ*μάει και στο rp.
Παρεξήγησες, δεν είδα την όλη φάση ως να κερδίσω, δεν είναι υπολογιστής, το καταλαβαίνω αυτό. Σίγουρα στην αρχή που είχα πάρει brujah ήθελα να είμαι ο γαμάτος κλπ αλλά αν κάνεις βλακείες πεθαίνεις. Το πιασα το νόημα.
Το θέμα μου στην φάση ήταν να ανελιχθώ σαν χαρακτήρας, να πάρω ritual, να κάνω diablerie aproved (το οποίο πριν μου πεις ότι είναι απαγορευμένο, είχαμε 3 diablerie, aproved) να ανεβάσω stats.
Εγραψα την αποστολή αλλά δεν πρόλαβα να στην ποστάρω όταν μου έπεσε το νετ.
Εν ολίγοις, από τότε που πήρα τρεμέρ, οι 2 gm που έχουμε θεωρώ ότι κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να μην ανέβω σε οτιδήποτε, είτε αυτό μεταφράζεται σε obtained artifact, diablerie, new ritual or thaumaturgical path. Φαντάσου ότι έγινε ολόκληρο θέμα το να μην πάρω ritual, ενώ αργότερα που βρήκαμε τους οφίσιαλ κανόνες και έριξα ζάρια και βγήκε 3 βδομάδες για να το πάρω, το έπαιξα και rp και ο sire μου πάλι μου είπε όχι ταπεινωτικά. Και όταν μου το έπαιξε rp μετά από 9 ώρες παιχνίδι, το θεώρησε οτι χάρη μου έκανε ο gm π το δωσε. Φίλε μου, έριξα ζάρια. Και χωρίς εσένα το μαθαίνω.
Μέχρι και για γκουλ έπρεπε να το βγάλω με το τσιγκέλι, να φάω δούλεμα off game του στυλ "μαλάκα δε θα πας σε ένα μπαρ να κάνεις γκουλ, να δεις τι άσχημο θα σου βάλω", ενώ σε άλλη παίκτρια έγινε στο δίλεπτο. Το ίδιο και με το diablerie. Την πρώτη φορά πέσαν ζάρια για το ποιός θα το κάνει, έχασα, οκ σπάστηκα γιατί το θελα καιρό, γκρίνιαξα κ τέλος. Την επόμενη φορά, απαγορευμένο το diablerie και στο τέλος του σέσσιον η παίκτρια που προανέφερα έκανε diablerie με συγκατάθεση του σερίφη-gm.
Τέλος πάντων, για να καταλήξω κάπου. Εγώ το δέχομαι ότι οι τρεμέρ έχουν κάποιες παραπάνω δυνάμεις από αυτές που έχουν οι άλλες φυλές της καμαρίλλα. Και δέχομαι ότι rpg δεν παίζεις για να τερματίσεις μια πίστα νικητής. Μπορείς λοιπόν να μου πεις γιατί ξαφνικά, από γκάνγκρελ και τορεαδόρ και βεντρού ξαφνικά είχαμε τζιοβάννι, μαλκάβ, ράβνος και λασόμπρα;
thank y'all for the feedback.