από Albus P.W.B. Dumbledοre Σαβ Μαρ 19, 2011 4:18 pm
Αγαπητέ κε. και κα. Ντάρσλι
Σας γράφω αυτό το βράδυ με μάλλον οδυνηρές ειδήσεις. Δεδομένου ότι διαβάζετε αυτό το γράμμα, γνωρίζετε ότι ένα παιδί έχει αφεθεί στην πόρτα σας. Αυτό το παιδί είναι ο ανηψιός σας, Χάρι Πότερ. Τραγικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε αυτό το λυπηρό, αλλά απαραίτητο μέτρο. Ο Λόρδος Βόλντεμορτ, ένας σκοτεινός μάγος ο οποίος έχει κερδίσει σταθερά εξουσία τα τελευταία χρόνια, δολοφόνησε τους Λίλυ και Τζέιμς Πότερ νωρίτερα αυτό το βράδυ. Ο Χάρι, ο ίδιος, είναι ένας μάγος; ως εκ τούτου, κατά τα ενδέκατα γενέθλιά του, θα λάβει επιστολή το οποίο τον καλεί να φοιτήσει στην Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια, εκ των οποίων η Λίλυ και ο Τζέιμς και οι δύο φοιτούσαν πριν από το θάνατό τους.
Ο Λόρδος Βόλντεμορτ αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Χάρι εξαιτίας μιας προφητείας που έγινε, η οποία αναφέρει ότι ένα από τα δύο παιδιά που γεννιούνται στον έβδομο μήνα, με γονείς που τον είχαν νικήσει 3 φορές, θα επισημανθεί ως ίσος του Βόλντεμορτ και τελικά θα επιφέρει την πτώση του. Εξαιτίας αυτού, είναι απολύτως ουσιώδες ο Χάρι να ανατεθεί η φροντίδα σας. Είσε η μόνη εν ζωή συγγενής του εξ'αίματος, Πετούνια. Είναι πεποίθησή μου ότι η προσπάθεια του Λόρδου Βόλντεμορτ να δολοφονήσει τον Χάρι απέτυχε λόγω της θυσίας που μητέρα του έκανε για να τον προστατεύσει, δίνοντας μία τελευταία προστασία που ρέει μέσω του αίματος στις φλέβες του. Έχω βασιστεί πανω στην προστασία της Λίλι. Έχω τοποθετήσει πολλά ξόρκια,προστασίες, θαλάμους, και άλλα μαγικά γύρω από τον Αριθμό 4, της Οδού Πριβέτ για να εξασφαλιστεί η προστασία του από τον Λόρδο Βόλντεμορτ και τους Θανατοφάγους του (οπαδοί στον σκοπό του).
Μόλις ο Χάρι είναι στο Χόγκουαρτς, αρκεί να επιστρέφει στο σπίτι σας μία φορά το χρόνο. Ο Λόρδος Βόλντεμορτ δεν μπορεί να τον βλάψει, ενώ μπορεί ακόμα να αποκαλεί τον αριθμό τέσσερα, σπίτι του. Πετούνια και Βέρνον, καταλαβαίνω ότι οι δυο σας μπορεί να μην επιθυμείτε να έχετε την ευθύνη για τη φροντίδα ενός παιδιού που δεν είναι δικό σας, και ειδικά ένα παιδί μαγικής προέλευσης, αλλά δεν είμαι σε θέση να τονίσω αρκετά τη σημασία μιας τέτοιας πράξης. Αμέτρητες ζωές εξαρτώνται από την προθυμία σας απλώς να δώσετε στον Χάρι χώρο για να ζήσει. Άλλες οικογένειες θα χαίρονταν για την ευκαιρία, αλλά κανένας άλλος δεν έχει το αίμα του Χάρι να τρέχει μέσα στις φλέβες του. Αν υπήρχε άλλος τρόπος,θα τον εφάρμοζα.
H μαγική κοινότητα και η κοινότητα των Μαγκλ θα είναι ευγνώμονες ακόμα και ενα αγνοία τους. Ο Χάρι Πότερ έχει ένα σκοπό, και αυτός είναι να καταστρέψει το Λόρδο Βόλντεμορτ, μια για πάντα. Έχει εξαφανιστεί, αλλά δεν νικήθηκε για πάντα, έτσι πιστεύω. Τώρα δεν γνωρίζω το πού βρίσκεται, αλλά σας διαβεβαιώνω πως με την προστασία που έχω τοποθετήσει στο σπίτι σας δεν θα βλάψει, την οικογένειά σας, ή τον Χάρι.
Θα παρατηρήσετε μια ουλή σε σχήμα ενός κεραυνού πάνω στο μέτωπό του Χάρι Πότερ. Αυτό είναι το υπόλοιπο της κατάρας που απέτυχε - η φονική Κατάρα. Αν ρωτάει για αυτό, χρησιμοποιήστε την κρίση σας στο να του πείτε το λόγο. Ωστόσο, μην τον ενημερώσετε για το ρόλο του στον πόλεμο κατά του Λόρδου Βόλντεμορτ. Αυτή η γνώση θα αποκαλυφθεί σ 'αυτόν σε εύθετο χρόνο.
Τέλος, οφείλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη λήψη του κάτω από τη φροντίδα σας - γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απάντηση στην επιστολή αυτή για δύο λόγους - ένα, που δεν έχετε τα μέσα να επικοινωνήσετε μαζί μου, και δύο, εγώ θα γνωρίζω για την απόφασή σας, αφού θα την έχετε πάρει. Όλος ο κόσμος, ο Μαγικός και ο κόσμος των Μαγκλ , σας ευχαριστεί, και εγώ σας ευχαριστώ ιδιαίτερα. Η αδελφή σου ήταν πραγματικά μια υπέροχη γυναίκα, Πετούνια, και σας ζητώ να το θυμάστε όταν θα μεγαλώνετε τον Χάρι.
Φιλικά,
Albus Dumbledore,
Διευθυντής,
Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια.