Θα θελα να ρωτησω ποια ηταν η θρησκεια των μαγων? χριστιανισμος η wicca? εαν ξερει κανεις? ( στο harry potter)
+33
piercemagic
Claire Delacour
The Sorting Hat
Romelza Snicket
rick grimes
Severous Albous
teddy potter
Leon Black
mariath13
Αlbus Dumbledοre
harryron1999
jeaney_weasley
Ralf**_prr
milenastrong
Bellatrix Wanna-be-Riddle
Morfin Gaunt
Antioch Peverell
princessmaggie
elenaki8
Sectumsembra
Nicolas Flamel
MitsarasGreece
Nearly Headless Nick
Isabelle Lightwood
Lily Luna Potter
Tom Marvolo Riddle
Jace Wayland
Minerva McGonagall
Maria-Mia Granger
Cassandra Black
Amycus
Halfblood Prince
Sorazal the Erised
37 απαντήσεις
Μαγκλ Θρησκείες
rick grimes- Τριτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 10/11/2015
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: beeing a wizard is awesome
- Δημοσίευση Ν°51
Απ: Μαγκλ Θρησκείες
Romelza Snicket- Hogwarts Professor
- Αριθμός μηνυμάτων : 1806
Ημερομηνία εγγραφής : 07/09/2015
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: You know the Chinese curse: May you live in interesting times.
- Δημοσίευση Ν°52
Χριστιανισμός λογικά αφού γιόρταζαν Χριστούγεννα!
- proud raven:
The Sorting Hat- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 36341
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2011
Magical Identity
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Life is like a box of chocolates. Except it's not.
- Δημοσίευση Ν°53
Σωστή παρατήρηση ^.
Γιόρταζαν Χριστούγεννα οι Μάγοι, αυτό δεν τους κάνει και Χριστιανούς;
Γιόρταζαν Χριστούγεννα οι Μάγοι, αυτό δεν τους κάνει και Χριστιανούς;
Cassandra Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 33695
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008
Magical Identity
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.
- Δημοσίευση Ν°54
Όχι απαραίτητα, γιατί τα Χριστούγεννα γιορτάζονται ήδη σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως θρησκείας ως εμπορική γιορτή.
Όπως και να 'χει, στο μυαλό μου τους έχω ως προτεστάντες, αλλά κατιτίς αδιάφορους.
Βέβαια απορρίπτω εντελώς τις ακραίες απόψεις (γιατί ξαναδιάβασα το ποστ του ραλφπρρρ και έκανα ένα τεράστιο facedesk). Το ότι δεν ασχολούνται με τη θρησκεία δεν τους κάνει αυτόματα σατανιστές, ούτε τη συγγραφέα, ούτε και τους αναγνώστες.
Όπως και να 'χει, στο μυαλό μου τους έχω ως προτεστάντες, αλλά κατιτίς αδιάφορους.
Βέβαια απορρίπτω εντελώς τις ακραίες απόψεις (γιατί ξαναδιάβασα το ποστ του ραλφπρρρ και έκανα ένα τεράστιο facedesk). Το ότι δεν ασχολούνται με τη θρησκεία δεν τους κάνει αυτόματα σατανιστές, ούτε τη συγγραφέα, ούτε και τους αναγνώστες.
- We seed the stars:
Claire Delacour- Administrator
Head of D.I.M.C. - Αριθμός μηνυμάτων : 10301
Ημερομηνία εγγραφής : 29/04/2015
Magical Identity
Blood Status: Pureblood
Today's thought: give more, expect less
- Δημοσίευση Ν°55
^ facedesk αγαπω σε!!!
εγω πιστευω οτι είναι κατι που δεν θα μαθουμε ποτε, γιατι δεν είναι καν ωραιο ένα βιβλιο με παγκοσμια απηχηση να μπαινει σε ενα "καλουπι" ως προς την θρησκεια... και δεν υπαρχει και λογος να μαθουμε...ο καθε ενας μπορει να ειχε την δικη του... τι σημασια εχει?
εγω πιστευω οτι είναι κατι που δεν θα μαθουμε ποτε, γιατι δεν είναι καν ωραιο ένα βιβλιο με παγκοσμια απηχηση να μπαινει σε ενα "καλουπι" ως προς την θρησκεια... και δεν υπαρχει και λογος να μαθουμε...ο καθε ενας μπορει να ειχε την δικη του... τι σημασια εχει?
- my stuff... :
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°56
Κοίτα, για τους μακλογεννημένους όπως η Ερμιόνη που δεν το μάθαιναν παρά στα έντεκα χρόνια τους, μπορείς να πείς ότι ίσως και να άναβαν και κανά κερί αν η οικογένεια ήταν αυτής της φάσης. Για τους καθαρόαιμους όπως οι Ουέσλι χλωμό το βλέπω αλλά με τον Άρθουρ ποτέ δεν ξέρεις.
Νομίζω ότι η συγγραφέας ούτε καν ασχολήθηκε με το θέμα. Δεν έδωσε θρησκευτική ταυτότητα, δεν την απασχολεί το ζήτημα. Το ότι δεν είμαστε κάτι όμως δεν συνεπάγεται ότι είμαστε κάτι άλλο. "Οι μάγοι είναι μάγοι" φαίνεται να λέει η Ρόουλινγκ και κλείνει πονηρά το μάτι. Νομίζω ότι αυτή ήταν και η βασική κατηγορία εναντίον των βιβλίων της, η απουσία κάθε θρησκευτικής αναφοράς, θετικοαρνητικής για το ζήτημα.
Αν τώρα θες να ξεψαχνίσουμε το θέμα, υπάρχει πάντα η ομιχλώδης φράση "κάτι τόσο ανούσιο όσο τα Χριστούγεννα" που και πάλι, δεν μπορείς να εξάγεις τα πλέον ασφαλή συμπεράσματα. Σε αυτό το μοτίβο, κινείται και το κεφάλαιο King's Cross όπου ο Χάρι και ο Βόλντεμορτ μεταφέρονται σε μια είδους ενδιάμεση κατάσταση με την δυνατότητα ο τυπικά νεκρός Χαρι να πάρει το τραίνο και να "πάει πάνω". Σίγουρα είναι ένδειξη για μεταθανάτια ζωή, βασική διδασκαλία διαφόρων θρησκειών αλλά και πάλι εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Υπάρχει όμως ένα ιστορικό γεγονός που ίσως και να μπορεί να φωτίσει το θέμα. Η ίδρυση του Χόγκουαρτς. Η σχολή θα δημιουργηθεί για να γλυτώσουν τους διωγμούς που υφίστανται οι νεαροί μάγοι και μάγισσες. Μέσα στους διώκτες είναι ίσως αφαλές να θεωρήσουμε και την εκκλησία, ιδίως αν σκεφτούμε την Ιερά Εξέταση τρείς αιώνες μετά. Δεν θα ήταν κάπως δύσκολο να θέλουν να ενταχθούν και να ασπαστούν τις ιδέες μιάς ομάδας που τους δίωκε; Επικουρικά, το φάντασμα του Χάφλπαφ, ένας καλόγερος που αποπέμφθηκε του κλήρου, συνηγορεί υπέρ και των δύο απόψεων. Ένας μάγος θα μπορούσε να είναι χριστιανός (και κατ΄επέκταση πιστός σε κάποιο θρήσκευμα) αλλά και ότι η εκκλησία δεν ήταν φιλικά διακείμενη απέναντι στους ραβδοφόρους.
Σε αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι οι μάγοι θα μπορούσαν να είναι αν ήθελαν αλλά δεν ξέρω πόσο ήθελαν. Η συγγραφέας δεν δίνει περισσότερα στοιχεία.
Νομίζω ότι η συγγραφέας ούτε καν ασχολήθηκε με το θέμα. Δεν έδωσε θρησκευτική ταυτότητα, δεν την απασχολεί το ζήτημα. Το ότι δεν είμαστε κάτι όμως δεν συνεπάγεται ότι είμαστε κάτι άλλο. "Οι μάγοι είναι μάγοι" φαίνεται να λέει η Ρόουλινγκ και κλείνει πονηρά το μάτι. Νομίζω ότι αυτή ήταν και η βασική κατηγορία εναντίον των βιβλίων της, η απουσία κάθε θρησκευτικής αναφοράς, θετικοαρνητικής για το ζήτημα.
Αν τώρα θες να ξεψαχνίσουμε το θέμα, υπάρχει πάντα η ομιχλώδης φράση "κάτι τόσο ανούσιο όσο τα Χριστούγεννα" που και πάλι, δεν μπορείς να εξάγεις τα πλέον ασφαλή συμπεράσματα. Σε αυτό το μοτίβο, κινείται και το κεφάλαιο King's Cross όπου ο Χάρι και ο Βόλντεμορτ μεταφέρονται σε μια είδους ενδιάμεση κατάσταση με την δυνατότητα ο τυπικά νεκρός Χαρι να πάρει το τραίνο και να "πάει πάνω". Σίγουρα είναι ένδειξη για μεταθανάτια ζωή, βασική διδασκαλία διαφόρων θρησκειών αλλά και πάλι εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Υπάρχει όμως ένα ιστορικό γεγονός που ίσως και να μπορεί να φωτίσει το θέμα. Η ίδρυση του Χόγκουαρτς. Η σχολή θα δημιουργηθεί για να γλυτώσουν τους διωγμούς που υφίστανται οι νεαροί μάγοι και μάγισσες. Μέσα στους διώκτες είναι ίσως αφαλές να θεωρήσουμε και την εκκλησία, ιδίως αν σκεφτούμε την Ιερά Εξέταση τρείς αιώνες μετά. Δεν θα ήταν κάπως δύσκολο να θέλουν να ενταχθούν και να ασπαστούν τις ιδέες μιάς ομάδας που τους δίωκε; Επικουρικά, το φάντασμα του Χάφλπαφ, ένας καλόγερος που αποπέμφθηκε του κλήρου, συνηγορεί υπέρ και των δύο απόψεων. Ένας μάγος θα μπορούσε να είναι χριστιανός (και κατ΄επέκταση πιστός σε κάποιο θρήσκευμα) αλλά και ότι η εκκλησία δεν ήταν φιλικά διακείμενη απέναντι στους ραβδοφόρους.
Σε αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι οι μάγοι θα μπορούσαν να είναι αν ήθελαν αλλά δεν ξέρω πόσο ήθελαν. Η συγγραφέας δεν δίνει περισσότερα στοιχεία.
_
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
piercemagic- Πρωτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2015
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°57
Θρησκεία μάγων
Καλημέρα! Εγώ πιστεύω πως δεν είχαν κάποια θρησκεία, απλώς γιατί δεν την χρειάζονταν. Νομίζω πως για αυτούς η μαγεία ήταν ανώτερη.
Cornelius Fudge- Τεταρτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 154
Ημερομηνία εγγραφής : 22/12/2015
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought: R.I.P Alan Rickman
- Δημοσίευση Ν°58
Το πιο πιθανο ειναι να ειναι αθεοι!Σαλαζαρ οπως ειπες πιθανως να γνωριζουν οτι αυτα που θεωρουν οι Μαγκλ οτι δημιουργηθηκαν απο καποιο θεο να ειναι στη πραγματικοτητα μαγικα δημιουργηματα!
- Σπόιλερ:
- SUPERNATURAL IS LOVE
Jane Lovegood- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 831
Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2018
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°59
Και εγώ συμφωνώ. Δεν νομίζω πως οι μάγοι είχαν ανάγκη να πιστέψουν σε κάποια θρησκεία, ειδικά από τη στιγμή πού τα θαύματα που θεωρούσε η θρησκεία ότι έγιναν, θα μπορούσαν να είχαν γίνει κάλλιστα από μάγους. Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, τα Χριστούγεννα και η μετά θάνατον ζωή, όπως και οι τελετές, θα μπορούσαν να αποτελούν ενδείξεις θρησκευτικής πίστης,όμως από τα στοιχεία που έχουμε δεν φαίνεται να συνδέονται με τη θρησκεία.
Καλό δεν είναι το να μην αδικείς, αλλά να μην θέλεις να αδικείς.
Δημόκριτος
Mr.Crouch- Δευτεροετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 25
Ημερομηνία εγγραφής : 22/10/2013
Magical Identity
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°60
Aν το σκεφτεις καλα οι μαγκλ πιστευουν σε θεους και δαιμονες γιατι ειναι δυναμεις που δεν μπορουν να εχουν και οι οποιες θεωρουν οτι επηρεαζουν προσωπα και γεγονοτα! Επομενως, οι μαγοι δεν εχουν κανενα λογο να ασπαστουν καποια θρησκεια δεδομενου οτι τη δυναμη που αναζητουν οι μαγκλ την εχουν ηδη στα χερια τους!
fanny- Τάγμα του Φοίνικα
- Αριθμός μηνυμάτων : 1164
Ημερομηνία εγγραφής : 21/05/2010
Magical Identity
Today's thought: It's a kind of Magic!!
- Δημοσίευση Ν°61
Δεν είναι απαραίτητο ότι είχαν κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, πιστεύω... Τα Χριστούγεννα, είναι και εμπορική γιορτή, όπως γιόρταζαν και τη μέρα των ευχαριστιών, όπως μπορεί και το Halloween πχ... Τώρα, ίσως και επειδή έχουν μέσα και τους Μαγκλ, να δίνεται και η αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά αυτά επικρατούν, ας τους καλύψουμε όλους... Είχαν επίσης νεκροταφεία, σχάσεις νονού-νονάς με παιδιά, ίσως και απλά ως είδος της Βρετανικής κουλτούρας (μη ξεχνάμε σταυροφορίες και τα συναφή, και κάποια κοινά με την Ορθόδοξη αλλά και τη Καθολική εκκλησία μέσα στις γιορτές)... Δεν χρειάζεται να ταιριάζουν παντού, θέλω να πω... Η Βρετανική κουλτούρα τα συμπεριλαμβάνει όλα, γενικά, το Χόγκουαρτς βρίσκεται εκεί, οπότε δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο...
My name is Olympia and I admire Severus Snape!!!