από Tom Marvolo Riddle Παρ Οκτ 19, 2012 9:28 pm
Δεν χάνετε ώρες και με τα ποστ σας εδώ μας αποδεικνύετε ότι ή ψεύτες είστε, ή άχρηστοι. Στην πρώτη περίπτωση γιατί δεν ανήκετε στα πενταμελή της τάξης σας, στην δεύτερη γιατί καταλαμβάνετε άδικα μία θέση που δεν σας ανήκει.
Πρώτον τα πενταμελή συμβούλια συνεδριάζουν μόνα τους ΠΑΝΤΑ εκτός διδακτικών ωρών. Το τμήμα συνεδριάζει άπαξ μηνιαίως σε τελευταία ώρα άρα την χαμένη ώρα θα την κερδίζατε είτε ως εκλεγμένα μέλη είτε όχι. Οι έκτακτες συνελεύσεις γίνονται επίσης εκτός διδακτικών ωρών.
Τώρα από την άλλη, αρμοδιότητες.
Το πενταμελές έχει καθήκον να συγκεντρώνει λεφτά για επικείμενες εκδηλώσεις, να λειτουργεί ως μεσίτης μεταξύ των αρχών του σχολείου και του τμήματος εξυπηρετώντας και τις δύο κατευθύνσεις, αφού και το πρόβλημα του μαθητή κατά κανόνα θα το μεταφέρει το πενταμελές στον διευθυντή ή τον υπεύθυνο τμήματος.
Ο πρόεδρος του πενταμελούς κάποιου τμήματος δικαιούται να παρίσταται στην απολογία μαθητή από το τμήμα του ενώπιον του συμβουλίου των καθηγητών και του Συμβουλίου Γονέων.
Τέλος το κάθε πενταμελές έχει δικαίωμα να κατέχει δικό του πίνακα ανακοινώσεων που δεν έχει δικαίωμα ούτε ο διευθυντής να τον πειράξει.
Περαιτέρω. Όταν ήμουν στο πενταμελές, στην πρώτη λυκείου, αναλάβαμε να βάψουμε την τάξη (μαθητική πρωτοβουλία, όπως και η επιλογή του χρωματικού συνδυασμού, όπως και η εύρεση χρημάτων), υιοθετήσαμε ένα παιδί από την actionaid (αναλογούσε περίπου 1 ευρώ στον καθένα μηνιαίως), όλα τα πενταμελή της πρώτης καταφέραμε να πάμε τριήμερη (κάτι που μέχρι τότε ήταν προνόμιο μόνο της δευτέρας) και επίσης το τμήμα μας, στην αρχή μόνο του και στη συνέχεια σε συνεργασία με μαθητές από όλο το σχολείο κατάφερε να εκδώσει εφημερίδα (που το λύκειο μου είχε να δει από το 98). Όσο τα θυμάμαι όλα αυτά, τόσο πιο πολύ ενισχύεται η άποψη μου για τα δύο από πάνω ποστς που παρέθεσα στην πρώτη περίοδο.