Κι εγώ προσπάθησα να χτίσω αλλά τζίφος
Το σπόιλερ ισχύει 100% :@:
Ronerm έγραψε:Δεν το είδα!
Ήθελα να πάω άλλα δεν ερχόταν κανείς μαζί μου!
Θα το πάρω σε DVD!
Arcturus Regulus Black έγραψε:Ρε και μένα με επηρέασε ..καλουτσικη ήταν ...εντωμεταξύ μου την έχει δώσει το βιντεοκλαμπ...όλες γρατσουνισμένες είναι
- Σπόιλερ:
^Εσυ αντι να διαβαζεις βλέπεις ταινίες? ...θα σε καρφώσω ...και μετα θα τρέχω να κρυφτω..θα αλλάξω πόλη
Νομίζω πως πλέον είναι οφίσιαλ, το τέλος είναι (ή μάλλον είναι αυτό που θέλει και ο σκηνοθέτης να είναι) η πραγματικότηταWikipedia έγραψε:Φινάλε
Η ταινία τελειώνει με το πλάνο στη σβούρα που γυρίζει ακατάπαυστα, προκαλώντας εικασίες αν η τελική σκηνή είναι πραγματικότητα ή ένα ακόμη όνειρο. Ο Νόλαν επιβεβαίωσε ότι αυτή η ασάφεια ήταν σκόπιμη, λέγοντας "Με έχουν ρωτήσει γι' αυτό περισσότερες φορές απ' ότι με έχουν ρωτήσει για οτιδήποτε άλλο όσο αναφορά τις ταινίες που έχω κάνει... Αυτό που βρίσκω αστείο είναι ότι οι άνθρωποι περιμένουν από μένα να απαντήσω." Το σενάριο της ταινίας ολοκληρώνεται με το "Πίσω του, στο τραπέζι, η σβούρα περιστρέφεται ακόμα. Τέλος". Ωστόσο, ο Νόλαν επίσης δήλωσε, "Έκοψα το πλάνο εκεί στο τέλος, επιβάλλοντας μια ασάφεια. Πάντα το αισθανόμουν ως το σωστό φινάλε. Το πραγματικό νόημα της σκηνής - και αυτό λέω σε όσους με ρωτάνε - είναι ότι ο Κομπ δεν κοιτάει τη σβούρα. Κοιτάει τα παιδιά του. Την άφησε πίσω του. Αυτή είναι η συναισθηματική σημασία του πράγματος."
Το Σεπτέμβριο του 2010, ο Μάικλ Κέιν, που υποδύεται τον πεθερό του Κομπ, έδωσε τη δική του εκδοχή για το φινάλε λέγοντας, "Εφόσον είμαι εκεί είναι πραγματικότητα, επειδή δεν είμαι ποτέ μέσα στο όνειρο. Είμαι αυτός που επινόησε το όνειρο." Ο ίδιος ο Νόλαν δίνει τη δική του ερμηνεία ως επιστροφή στην πραγματικότητα λέγοντας, "Επιλέγω να πιστέυω ότι ο Κομπ γύρισε στα παιδιά του επειδή έχω κι εγώ μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι που έχουν παιδιά σίγουρα κατάλαβαν διαφορετικά από αυτούς που δεν έχουν." Επισήμανε ότι η σβούρα δεν ήταν το πιο κρίσιμο στοιχείο του φινάλε, λέγοντας "Έχω διαβάσει πάρα πολλές εκδοχές... Το πιο σημαντικό συναισθηματικό γεγονός για τη σβούρα είναι ότι στο τέλος ο Κομπ δεν την κοιτάζει. Δεν τον νοιάζει."