Αποφοίτησα την πρώτη λυκείου σε γενικό με 13 . τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχα ήταν τα αρχαία , που δεν ξέρω την τύφλα μου , και η φυσική που γνωρίζω την περισσότερη θεωρία αλλά δυσκολεύομε πάρα πολύ στις ασκήσεις . στα μαθηματικά έχω τις βάσεις , αλλά όχι αρκετές ώστε να ακολουθήσω τεχνολογική ή θετική κατεύθυνση , γιατί σε συνδιασμό με την φυσική θα ήτανε overpowered . Στην έκθεση πάντα στα γραπτά έγραφα μία έκθεση και την νοηματική άσκηση , στο νόημα περιεχόμενο κλπ και στις γραμματικές ασκήσεις δεν είμαι καλός , αλλά γράφω καλές εκθέσεις . και γνωρίζω πολύ καλά κάθε είδους ιατορία . Αλλά όλοι μου λένε ότι για να πάω θεωρητική πρέπει να σφιχτώ σε φροντιστήριο και διάβασμα στα αρχαία . Αλά εμένα δεν μου αρέσουνε τα αρχαία !!! και , για να πω και την αλήθεια , δεν είμαι ο τύπος που μπορώ να κάτσω να διαβάζω όλη την μέρα , όπως κάνουν άλλοι συνομήλικοι μου , γιατί έχ ξεσυνηθίσει το διάβασμα και εκτός αυτού δεν το αντέχουνε και τα νεύρα μου , εγώ είμαι ικανοποιημένος με εναν σχετικά καλό βαθμό και να περάσω σε μία καλή σχολή , δεν θέλω να σπαταλάω όλο μου τον χρόνο για να βγάλω 20 . Χωρίς βέβαια να υοτιμάω τα παιδιά που το κάνουνε , κάνανε την επιλογή τους και για να περνάνε καλά στο μέλλον θυσιάζουνε τον περισσότερο χρόνο ης εφηβικής ηλικίας , αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό . Και εκτ'ος αυτού δεν μου αρέσουν καθόλου τα αρχαία , μα καθόλου , ην φυσική την βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα αλλά και σε αυτήν είμαι ένα βαθμό πιο πάνω .
Σκέφτομε λοιπόν να πάω στο ΕΠΑΛ . Και να διαλέξω τομέα πληροφορικής ή οικονομίας . Θα έχει σε όλες τις τάξεις ιστορία , που μου αρέσει και είμαι πολύ καλός , και έκθεση στην οποία γραμμματική θέλω να βελτιωθώ . και όπως είπα στην άλγεβρα και στην γεωμετρία έχω τις βάσεις , με λίγο φροντιστήριο και λίγη ατομική προσπάθεια θα ανέβω σε αυτά . Και μετά στις πανελλήνιες , θα δώσω Μαθηματικα , Φυσική , Δύο μαθήματα από τον τομέα που θα ακολουθήσω , ένα επιλεγόμενο που για μένα θα είναι η ιστορία και έκθεση . Δεν πιστεύω αυτά που λένε για το επίπεδο ευκολίας του ΕΠΑΛ , εαν θέλεις να διαβάσεις όπου και να είσαι βγάζεις καλό βαθμό , εαν δεν θέλεις πατώνεις . Αλλά θέλω να ξέρω εαν μπορώ να περάσω σε όλα τα ΑΕΙ από τα οποία περνάς από το γενικό ή όχι ; Ας πούμε στο πανεπιστήμιο ιστορίας και αρχαιολογίας , στο παιδαγωγικό και στην νομική μπορείς να περάσεις ; με ενδιαφέρει πιο πολύ ένα επάγγελμα καθηγητή για το μέλλον