Στην δευτερη απορια,οταν η Ροουλινγκ γραφει οτι ο Ρον εκλεισε την πορτα της καμαρας του,δεν ειναι βεβαιο οτι μιλουσε για την δικη του καμαρα.Μπορει αυτο το <<του>>να σημαινε <<η καμαρα ΤΟΥ τελωνιου>>και οχι του Ρον.
+31
princessmaggie
Amycus
Vasilisp
Alviva Black
Morfin Gaunt
Ο Αρχοντας του Σκοτους
arianna lestrange
Nicolas Flamel
Neville Longbottom
ioanna papa
Maria Granger
joanna longbotom
Αstοria Greengrass
Mysterious Wizard
Sama'el
ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
Ernest Flitwick
Ronerm
ronald
Sir Brutus
Anactaciaa_Rosetta
ChristineWeasley
lily_potter
agnostos
HermioneInLove
hermione grainger1
ΑΦΡΟ
Isabelle Lightwood
Madame Maxime
DraCo BaM MaLfoY
FoNikos21
35 απαντήσεις
Μικρά λαθάκια
Nicolas Flamel- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 2135
Ημερομηνία εγγραφής : 07/01/2012
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Δύο πραγματά είναι άπειρα,το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου.Αν και για το πρώτο έχω τις επιφυλάξεις μου.
- Δημοσίευση Ν°26
Απ: Μικρά λαθάκια
Slytherin Fiction Team
- Σπόιλερ:
arianna lestrange- Δευτεροετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 20
Ημερομηνία εγγραφής : 24/02/2012
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Muggle born
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°27
το πρωτο το ειχα προσεξει και εγω
Ο Αρχοντας του Σκοτους- Πρωτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2012
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°28
ΕΓΩ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ: Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΘΛΟ ΜΑΓΙΑΣ
Edit by Gellert: Απαγορευεται να γραφεις με κεφαλαια!
Edit by Gellert: Απαγορευεται να γραφεις με κεφαλαια!
Morfin Gaunt- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 1102
Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2012
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°29
Πολύ καλά αυτά τα τόπικ σου που επισημαίνουν διάφορα λαθάκια της Ρόουλινγκ,Νίκο!
Πιστεύω πως και αυτά έχουν κάποια λογική εξήγηση .
Ίσως η Ερμιόνη να εννούσε πως την βοήθισε να βγάλει το σκαθάρι απο τα μαλλιά της!Θέλω να πω,ο Κραμ την προιδοποιήσε ότι είναι πάνω στα μαλλιά της και έτσι η Ερμιόνη μπόρεσε να το βγάλει.Όμως το έβγαλε χάρις στον Κραμ,επειδή εκείνος την ενημέρωσε για το σκαθάρι του νερού.Και εντάξει,μπορεί όντως εδώ και να μπερδεύτηκε εδώ η συγγραφέας.Στο κάτω κάτω 150 σελίδες διαφορά είχαν,μπορεί να θυμόταν πως ο Κραμ έβγαλε το σκαθάρι απο τα μαλλιά της Ερμιόνης και όχι ότι η Ερμιόνη το πέταξε απο τα μαλλιά της τελικά.Αν και θεωρώ εξίσου πιθανή και την πρώτη μου εκδοχή...
Το μοναδικό λάθος κατά την δική μου γνώμη πιστεύω πως αφορά το τρίαθλο μαγείας.Μάλιστα υπάρχει και ανάλογο τόπικ σε αυτήν την υποενότητα.Αναφέρεται πως οι δύο τελευταίες δοκιμασίες έγιναν η μία μέσα στον ωκεανό και η άλλη μέσα σε έναν λαβύρινθο που είχε πολύ ψυλά τείχοι.Αφού οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν θέα στις δύο τελευταίες δοκιμασίες,που ήταν και σημαντικότερες,τότε τι ήρθαν να δουν;Βέβαια μπορεί και να ήρθαν απλώς και μόνο για να μάθουν πιά σχολή μαγείας θα κέρδιζε τελικά το τρίαθλο.
Πιστεύω πως και αυτά έχουν κάποια λογική εξήγηση .
- Στη σελίδα 29 ο Χάρι "προσπάθησε να σκεφτεί πώς να διατυπώσει καλύτερα το πρόβλημά του, ενώ απορούσε ακόμα πώς δεν είχε πάει αμέσως το μυαλό του στο Σείριο. Ίσως όμως ήταν φυσικό, αφού είχε πληροφορηθεί την ύπαρξη του νονού του μόλις δυο μήνες πριν". Όμως, αυτό συνέβη περίπου 8 μήνες πριν. Τη μέρα που ο Χάρι διείσδυσε με τον αόρατο μανδύα στα "Τρία Σκουπόξυλα".
Πριν απο 8 μήνες είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη ενός δολοφόνου που όλοι πίστευαν πως ήταν το δεξί
χέρι του Βόλντεμορτ.Ενώ στο τέλος του τρίτου σχολικού έτους,πριν απο δύο μήνες δηλαδή,ο Χάρι έμαθε την αλήθεια για τον νονό του και ότι τελικά ήταν αθώος.Μάλιστα προθυμοποιήθηκε να τον πάρει στο σπίτι του,μόλις έμπαινε ο Ποντικοουράς στο Αζκαμπάν.Πριν απο 8 μήνες λοιπόν ο Χάρι είχε μάθει για ένα άτομο που δεν είχε καμία σχέση με τον Σείριο αλλά ήταν απλή μυθοπλασία.Θα σκεφτόταν ποτέ ο Χάρι,τότε,να του στείλει κάποιο γράμμα;Άρα λογικό μου φαίνεται να αναφέρεται πως ο Χάρι είχε πληροφορηθεί(σωστά αυτήν την φορά)για τον νονό του πριν απο μόλις δύο μήνες. - Στη σελίδα 142 αναφέρεται ότι ο Ρον "μόλις έκλεισε τη πόρτα της κάμαράς του στη σοφίτα". Όμως, στη σοφίτα κατοικεί το τελώνιο του σπιτιού και όχι ο Ρον!
Δεν το θυμάμαι ακριβώς το σημείο!Πάντως αν είναι όπως το αναφέρεις,τότε φαντάζομαι πως η εξήγηση είναι απλή.Στο τόπικ σου για τα Μικρά Λαθάκια του πρώτου βιβλίου αναφέρεις πως ο Ντάμπλντορ συναντήθηκε με την Ερμιόνη,ενώ ο αφηγητής νομίζει πως εννοεί με την κουκουβάγια της Ερμιόνης.Απλά δεν αποδίδεται σωστά στο βιβλίο.Έτσι και εδώ,η συγγραφέας πιστεύω πως εννοούσε ότι ο Ρον δεν έκλεισε την δική του κάμαρα(λέγοντας το περίφημο ΤΟΥ)αλλά την κάμαρα του ξωτικού. - Στη σελίδα 453 ο Κραμ λέει στην Ερμιόνη ότι έχει ένα σκαθάρι του νερού στα μαλλιά της. "Ο Χάρι είχε την εντύπωση ότι ο Κραμ το είπε απλώς και μόνο για να τραβήξει την προσοχή της. Ωστόσο η Ερμιόνη τίναξε το σκαθάρι". Στη σελίδα 648, όμως, η Ερμιόνη υποστηρίζει ότι "ο Βίκτωρ έβγαλε ένα σκαθάρι από τα μαλλιά της αμέσως μετά τη συζήτησή τους στη λίμνη".
Ίσως η Ερμιόνη να εννούσε πως την βοήθισε να βγάλει το σκαθάρι απο τα μαλλιά της!Θέλω να πω,ο Κραμ την προιδοποιήσε ότι είναι πάνω στα μαλλιά της και έτσι η Ερμιόνη μπόρεσε να το βγάλει.Όμως το έβγαλε χάρις στον Κραμ,επειδή εκείνος την ενημέρωσε για το σκαθάρι του νερού.Και εντάξει,μπορεί όντως εδώ και να μπερδεύτηκε εδώ η συγγραφέας.Στο κάτω κάτω 150 σελίδες διαφορά είχαν,μπορεί να θυμόταν πως ο Κραμ έβγαλε το σκαθάρι απο τα μαλλιά της Ερμιόνης και όχι ότι η Ερμιόνη το πέταξε απο τα μαλλιά της τελικά.Αν και θεωρώ εξίσου πιθανή και την πρώτη μου εκδοχή...
Το μοναδικό λάθος κατά την δική μου γνώμη πιστεύω πως αφορά το τρίαθλο μαγείας.Μάλιστα υπάρχει και ανάλογο τόπικ σε αυτήν την υποενότητα.Αναφέρεται πως οι δύο τελευταίες δοκιμασίες έγιναν η μία μέσα στον ωκεανό και η άλλη μέσα σε έναν λαβύρινθο που είχε πολύ ψυλά τείχοι.Αφού οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν θέα στις δύο τελευταίες δοκιμασίες,που ήταν και σημαντικότερες,τότε τι ήρθαν να δουν;Βέβαια μπορεί και να ήρθαν απλώς και μόνο για να μάθουν πιά σχολή μαγείας θα κέρδιζε τελικά το τρίαθλο.
- Σπόιλερ:
lithanasidis@yahoo.com
Alviva Black- Παράφρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 20832
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2011
Magical Identity
Today's thought: Credo in un Dio crudel.
- Δημοσίευση Ν°30
Δεν ειχα προσεξει κανενα
1.Πριν 2 μηνες ειχε πληροφορηθει οτι ηταν αθωος
2.Ειχε μετακομισει για λιγο
3.Μεταφορικα
1.Πριν 2 μηνες ειχε πληροφορηθει οτι ηταν αθωος
2.Ειχε μετακομισει για λιγο
3.Μεταφορικα
- RAULSON:
Vasilisp- Τριτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 68
Ημερομηνία εγγραφής : 15/12/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought: Happiness can be found even in the darkest of times,if only one remembers to turn on the light!
- Δημοσίευση Ν°31
Καλά τόσοι Χαριποτερίστες και δεν έχετε αναφέρει το σοβαρότερο λάθος του βιβλίου και κατα τη γνώμη μου της επταλογίας?Ο τάφος του πατέρα του Βολντεμορτ στο Λιτλ Χαγκλετον γράφει "Αντον Μαρβολο Χερτ" πράγμα το οποίο είναι λάθος αφού τον έλεγαν Αντον Χερτ,το Μαρβόλο είναι όνομα απο τη μεριά των Γκάουντ.
-After all this time?
-Always..
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°32
To βιβλίο είναι σωστό.Εννοώ το αγγλικό το οποίο γράφει απλά "Τοm Riddle".Η ελληνική μετάφραση της Καίτης Οικονόμου είναι λάθος γιατί προσθέτει από το κεφάλι της το όνομα "Μορβόλο."Άρα δεν είναι λάθος της Ρόουλινγκ αλλά ηλιθιότητα της Οικονόμου (που ειδικεύεται σε αυτές θαρρώ) και κάνει ό,τι της κατέβει.
_
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
__
____
___
___
-----
-----
Magical Identity
Today's thought: Happiness can be found even in the darkest of times,if only one remembers to turn on the light!
- Δημοσίευση Ν°33
Α ναι?Γράψε λάθος τότε!Μόνο το 7ο εχω διαβάσει και στα Αγγλικά ( η αναμονή σκοτώνει! )
-After all this time?
-Always..
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°34
Πώς μπορείς να ξέρεις αυτό το λάθος τότε;
Μήπως αναφέρεσαι στην ταινία; Γιατί εκεί νομίζω ότι έχει λάθος επιγραφή στην ταφόπλακα.
Μήπως αναφέρεσαι στην ταινία; Γιατί εκεί νομίζω ότι έχει λάθος επιγραφή στην ταφόπλακα.
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°35
Οπως είπα έκανα λαθος.Στην ελληνική μετάφραση υπάρχει αυτό το λάθος και γι'αυτό το επανέλαβα
-After all this time?
-Always..
princessmaggie- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 414
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2012
Magical Identity
Today's thought: I Solemnly Swear That I Am Up To No Good....
- Δημοσίευση Ν°36
δεν είχα προσέξει κανένα από τα 3:(
Αlbus Dumbledοre- Τάγμα του Φοίνικα
- Αριθμός μηνυμάτων : 649
Ημερομηνία εγγραφής : 26/10/2012
Magical Identity
Today's thought: To the well-organised mind,death is but the next great adventure!!!
- Δημοσίευση Ν°37
Το δεύτερο και το τελευταίο το ήξερα!!Μπράβο παρατηριτικοτητα!!
Albus Dumbledore
Help will always be given at Hogwarts to those who deserve it!!
I solemny swear that I'm up to no good
...Ο βασιλιάς των λουλουδιών
λένε πως είν'ο κρίνος
μα στη δικήυ σου ομορφιά
μαραίνεται και 'κείνος!!!...
sthnanonymiagiapanta- Τεταρτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 179
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2013
Magical Identity
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°38
[*]Στη σελίδα 29 ο Χάρι "προσπάθησε να σκεφτεί πώς να διατυπώσει καλύτερα το πρόβλημά του, ενώ απορούσε ακόμα πώς δεν είχε πάει αμέσως το μυαλό του στο Σείριο. Ίσως όμως ήταν φυσικό, αφού είχε πληροφορηθεί την ύπαρξη του νονού του μόλις δυο μήνες πριν". Όμως, αυτό συνέβη περίπου 8 μήνες πριν. Τη μέρα που ο Χάρι διείσδυσε με τον αόρατο μανδύα στα "Τρία Σκουπόξυλα".
Για ποιόν νονό του μιλάμε ακριβώς;Για τον εγκληματία Θανατοφάγο που το έσκασε απο το Αζκαμπάν και απειλούσε την ζωή του Χάρι ή για το θαραλλέο μέλος του Τάγματος του Φοίνικα που έχασε τόσα χρόνια απο την ζωή του στο Αζκαμπάν απο την αγαπη του για τους φίλους του και γονείς του Χαρι ;
Στην πραγματικότητα,ο Χάρι δυό φορές γνώρισε τον νονό του!Την μιά όταν έμαθε λάθος πληροφορίες για αυτόν στα Τρία Σκουπόξυλα και την δεύτερη όταν τον γνώρισε ο ίδιος και έμαθε την όλη παρεξήγηση που είχε συμβεί,καθώς και τον αληθινό υπαίτιο,τον Ποντικοουρά!
Δεν είχε σκοπό ο Χάρι πριν 8 μήνες να στείλει ποτέ γράμμα στον νονό του και ούτε και ήθελε να το κάνει ποτέ(ακριβώς γιατί ουσιαστικά ΔΕΝ τον "γνώριζε" πραγματικά),μόνο αφού τον γνώρισε το Καλοκαίρι άλλαξε γνώμη για εκείνον και τον γνώρισε πραγματικά και σκέφτηκε να του στείλει γράμμα!
Υπο αυτήν την έννοια,κατά την γνώμη μου!
[*]Στη σελίδα 142 αναφέρεται ότι ο Ρον "μόλις έκλεισε τη πόρτα της κάμαράς του στη σοφίτα". Όμως, στη σοφίτα κατοικεί το τελώνιο του σπιτιού και όχι ο Ρον!
Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να φαίνεται λάθος μόνον στην ελληνική μετάφραση!
Ή με την λέξη "του" να μην αναφερόταν στον ίδιον τον Ρον,αλλά στο τελώνιο!
[*]Στη σελίδα 453 ο Κραμ λέει στην Ερμιόνη ότι έχει ένα σκαθάρι του νερού στα μαλλιά της. "Ο Χάρι είχε την εντύπωση ότι ο Κραμ το είπε απλώς και μόνο για να τραβήξει την προσοχή της. Ωστόσο η Ερμιόνη τίναξε το σκαθάρι". Στη σελίδα 648, όμως, η Ερμιόνη υποστηρίζει ότι "ο Βίκτωρ έβγαλε ένα σκαθάρι από τα μαλλιά της αμέσως μετά τη συζήτησή τους στη λίμνη".
Τέτοια λαθάκια είναι επόμενα,σε τόσο μεγάλα βιβλία!
Μετά απο τόσες σελίδες και φυσικά και μέρες(τι νομίζεται,σε μια δυό βδομάδες τα έγραφε τα βιβλία?),ανθρώπινο ήταν το μπέρδεμα!
Πάντως εύστοχες οι παρατηρείσεις σου!
Katherine Black- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 5614
Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2013
Magical Identity
Today's thought: It is important to remember that we all have magic inside us...
- Δημοσίευση Ν°39
δε ξερω...
- Beauxbatons:
- It's Hufflepuff time :
marilenalove123- Εκτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 346
Ημερομηνία εγγραφής : 24/01/2018
Magical Identity
Today's thought: i am not a girl i am a storm with skin