από elliza Τετ Σεπ 12, 2012 9:56 pm
Αμερικάνικος Αμερικάνικος Αμερικάνικος Αμερικάνικος!!
Kαι όποιος λέει ευρωπαικό είναι ψεύτης!
Όσο για αυτούς που παραπονιούνται όταν οι αμερικάνοι γυρίζουν το ριμέικ κάποιας ευρωπαικής ή άλλης κουλτουριάρικης ταινίας,έχω να πω ότι ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ.Έτσι τουλάχιστον μπορεί να την δουν 1-2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ακόμα και να πάρουν ότι αυτή προσφέρει.
Επίσης μου την δίνει το πως έχουμε φτάσει πλέον να μεταφράζουμε το "δεν υπάρχουν λεφτά για μια παραγωγή της προκοπής" σε "ποιότητα" και το "ακατανόητο σενάριο" σε "αλληγορικό". Μερικές φορές η μπούρδα που γράφει κάποιος είναι απλά μια μπούρδα και τίποτα περισσότερο.
Γενικώς ο κινηματογράφος πρέπει να έχει και να επιδιώκει τα πάντα και το γέλιο και την συγκίνηση και το χαζό γελιο και την επιτηδευμένη συγκίνηση κ.λ.π.
Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι πως ο ευρωπαικός κινηματογράφος δεν σου αφήνει περιθώριο να ονειρευτείς και να ξεφύγεις, αυτή είναι η γοητεία του σινεμά, αν θέλω να πάθω κατάθλιψη μπαίνω στο tumblr!
*προφανώς και δε μιλάω για όλες τις ευρωπαικές παραγωγές, ίσως ούτε καν για την πλειοψηφία τους καθώς δεν τις έχω δει όλες, όμως σίγουρα για πολλές.