από Albus P.W.B. Dumbledore Τρι Νοε 16, 2010 7:58 pm
Το τρίτο είναι όντως λαθάκι, για το τέταρτο δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν θυμάμαι τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στον Πέρσι, τον Τσάρλι και τον Μπιλ και όσο και αν έψαξα δεν την εντόπισα...
Αν την έχει εντοπίσει κάποιος θα χαιρόμουν να μου υποδείκνυε την σελίδα.
Όσο για το πέμπτο... σηκώνει συζήτηση. Δεν έχω εντοπίσει
καμία απολύτως αναφορά για τον ακριβή όροφο στον οπόιο βρίσκεται ο πύργος του Γκρίφιντορ. Συνεπώς δεν γνωρίζω αν οι Γκρίφιντορ πρέπει να ανέβουν ή να κατέβουν για να πάνε στον τρίτο όροφο. Πολλοί με το σκεπτικό ότι μιλάμε για πύργο, τοποθετούν το εντευκτήριο του Γκρίφιντορ στον έβδομο όροφο, γεγονός που όμως είναι
λάθος!!! Βλέποντάς το πρακτικά οι πύργοι ενός μεσαιωνικού κάστρου δεν βρίσκονται πάντα στο ίδιο ύψος μεταξύ τους, για λειτουργικούς κυρίως λόγους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι
πρέπει να έχουν διαφορετικο ύψος). Γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό μου (για την μη σωστή τοποθέτηση του εντευκτηρίου του Γκρίφιντορ στον έβδομο όροφο) εκτός από αυτό, είναι η σελίδα 359 του πέμπτου βιβλίου όπου η Ρόουλινγκ αναφέρει ότι για να πάνε ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη στον έβδομο όροφο, στο δωμάτιο των ευχών,
βγήκαν από τον κοιτώνα και άρχισαν να ανεβαίνουν προς τον έβδομο... Εδώ λοιπόν δεν ξέρω αν όντως κάνει λάθος η Ρόουλινγκ, κάνουν όμως σίγουρα λάθος αυτοί που βιάστηκαν να διορθώσουν
...