pancy_parkison έγραψε:Sev έγραψε:Έψαξα για λίγο τον γρίφο και κάπου κατέληξα. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι βρήκα τη λύση, αλλά τουλάχιστον κάτι βρήκα.
Οι λέξεις στα Αγγλικά είναι οι εξής: Nitwit, Blubber, Oddment, Tweak. Από αυτές αφού το έψαξα λίγο βρήκα ότι υπάρχουν λέξεις μέσα στις αρχικές. Από το Nitwit βγαίνει το wit που σημαίνει σοφία, από το Blubber το lubber που σημαίνει τραμπούκος, από το Oddment το odd που σημαίνει παράξενος και από το Tweak το weak που σημαίνει αδύναμος. Όμως η λέξη odd δε σημαίνει μόνο παράξενος αλλά και πρώτος, πρώτος αριθμός δηλαδή 1, 3, 5, 7 κτλ.
Έτσι μου ήρθε η έμπνευση. Τελικά αποδείχτηκε πως η Ρόουλινγκ χρησιμοποίησε στα βιβλία κατά κόρον πρώτους αριθμούς. Πρώτα από όλα τα βιβλία ήταν 7. Αναμφισβήτητα μαγικός αριθμός. Τα χρόνια φοίτησης στο «Χόγκουαρτς» επίσης 7. Ακόμη και τα νομίσματα των μάγων αποτελούν πρώτους αριθμούς. Είναι κατʼ αρχάς τρία (άλλος μαγικός αριθμός το 3): οι γαλέρες τα δρεπάνια και τα μαστίγια. Μία γαλέρα έχει 17 δρεπάνια (πρώτος αριθμός) και ένα δρεπάνι έχει 29 μαστίγια (πάλι πρώτος αριθμός). Επίσης ο Χάρι γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου. Δηλαδή γεννήθηκε το 7ο μήνα (πάλι εφτά) και στις 21, δηλαδή 2+1=3 (πάλι τρία). Άρα η ημερομηνία γέννησης του ήρωα είναι πάλι μαγικός αριθμός. Σύμπτωση άραγε? Δε νομίζω. Οι πρωταγωνιστές των βιβλίων ανήκαν σε οικογένειες με πρώτους αριθμούς. Η οικογένεια του Χάρι ήταν τριμελής, όπως και της Ερμιόνης (3). Ο Ρον μαζί με τα αδέλφια του ήταν 7 ενώ με τους γονείς του ήταν σύνολο 9, του οποίου η τετραγωνική ρίζα είναι το 3. Φανταστικό…
Οι υπόλοιπες λέξεις όμως πού κολλάνε? Αυτός που της είπε ήταν ο Ντάμπλντορ. Και αυτός μαζί με τα αδέλφια του ήταν τρεις (πάλι 3). Και τότε κάτι συνειδητοποίησα. Οι λέξεις wit, lubber και weak χαρακτηρίζουν τον Ντάμπλντορ και τα αδέρφια του. Ο Άλμπους ήταν έξυπνος (wit), ο αδερφός του τραμπούκος (lubber) και η αδερφή τους αδύναμη εξαιτίας αυτού που της είχαν κάνει οι ΜαγκΛ (weak)…
Εκεί κατέληξα ύστερα από λίγη σκέψη. Δεν ξέρω αν είναι σωστή η θεωρία μου αλλά τουλάχιστον προσπάθησα. Εσείς τι λέτε γιʼ αυτό?
Υποκλινομαι!
Υποκλινομαι δν θ πει τπτ!!! Εσυ παιδί μου εισαι μεγαλο μυαλό!!!!!!! Εσυ δν τ προσπαθησες απλα, εισαι υδιοφυία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!