από Arcturus Regulus Black Κυρ Ιουλ 10, 2011 9:38 pm
Λοιπόν επειδή είναι πολύ επίκαιρο και εντός θέματος παραθέτω ένα άρθρο που έχει σήμερα η εφημερίδα ΒΗΜΑ-Science και είναι πραγματικά ωραίο και μου τράβηξε την προσοχή φυσικά.Συνιστώ να το διαβάσετε όλο αφου η Καθηγητρια Εκπαιδευτικής του Πανεπιστημίου του Κειμπριτζ στην Αγγλία απαντά στο θέμα που απασχολεί ουσιαστικά το τοπικ εστιάζωντας κυρίως στο "Λυκόφως".
Διαβάστε το είναι πραγματικά ενδιαφέρον!Και μετά πείτε και γνώμες αν θέλετε!
ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΜΠΙΡ
---------------------------------------------------------------------------------------------
Κανω απλώς μια αντιγραφή-επικόλληση στο σημείο όπου συγκρίνεται ο Χαρι Ποτερ με το Λυκοφως:
Ερωτηση Δημοσιογράφου:
Ο «Χάρι Πότερ», μια άλλη εξαιρετικά επιτυχής σειρά παιδικών-εφηβικών βιβλίων, ενέχει επίσης ένα εξωπραγματικό στοιχείο. Ελλοχεύουν αντίστοιχοι κίνδυνοι και σε αυτόν;(σε σχέση με το Λυκόφως εννοείται)
Απάντηση:
«Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα δύο! Κατ' αρχάς, ο “Χάρι Πότερ” είναι καλογραμμένος, είναι λογοτεχνία. Η προτίμηση στο “Λυκόφως”, το οποίο είναι εξαιρετικά κακογραμμένο, δείχνει ότι τα παιδιά στερούνται αισθητικής καλλιέργειας. Το διαβάζουν για να δουν τι συμβαίνει παρακάτω, αλλά όχι για την ικανοποίηση που μπορεί να πάρουμε από την ανάγνωση ενός ωραίου κειμένου. Μια άλλη βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο σειρές βιβλίων είναι το γεγονός ότι ο Χάρι Πότερ, αν και με μαγικές ικανότητες, έχει στιβαρές ανθρώπινες αξίες. Το καλό είναι καλό και το κακό είναι κακό, και αυτά είναι πολύ καλά καθορισμένα και δεν υπάρχει σύγχυση. Το αντίθετο συμβαίνει στο “Λυκόφως”, που κυριαρχείται από την εναγώνια αναζήτηση για την παντοτινή νεότητα. Η ηρωίδα για να είναι αγαπητή πρέπει, εκτός από άβουλη και υποτακτική, να είναι πάντα νέα. Να μην αλλάξει ποτέ. Σε μια περίοδο της ζωής που συμβαίνουν τόσο δραματικές αλλαγές στο σώμα των παιδιών, τι επίδραση μπορεί να έχει αυτή η επιθυμία στασιμότητας, η οποία είναι καταδικασμένη στον πραγματικό κόσμο να μην υλοποιηθεί ποτέ;».