Με αφορμή μια συζήτηση που είχα σήμερα με τις φίλες μου συνειδητοποιήσα ότι πραγματικά εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να δείξουμε τι νιώθουμε.
Λέγαμε βασικά για μια άλλη φίλη μας και σχολίαζαν το γεγονός οτι συχνά μας άγχωνε πριν τις Πανελλήνιες.
Εγώ όμως υποστήριζα πάρα πολύ αυτή την φίλη μας που μας άγχωνε.Βασικά απλά το μετέδιδε πολύ
.Τελος πάντων,εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως απλά πιστεύω ότι έδειχνε αρκετά τα συναισθηματά της και τον χαρακτήρα της.
Και πραγματικά το υποστηρίζω αυτό.
Αυτό που λατρεύω σε εκείνη είναι ότι θα μου δείξει πάντα τι νιώθει.Θα είναι χάλια? Δεν θα έχει όρεξη,και ναι θα πέσω και εγώ ψυχολογικά.Αλλα τουλάχιστον θα ξέρω ότι κάτι έχει και δεν θα βλέπω ένα ψεύτικο χαμόγελο.Θα είναι εκείνη καλα?Θα με αγκαλιάσει,θα μιλήσουμε ήρεμα και θα γελάσουμε.Και ναι θα χαμογελάω και εγώ.Έχει άγχος?Θα μου το δείξει,και ναι θα μου το μεταδώσει.Αλλά δεν με πειράζει.
Προτιμώ να με αγχώνει παρά να μην ξέρω τι νιώθει.
Προτιμώ να ξέρω τι έχει ώστε να είμαι δίπλα της και να την βοηθήσω παρα νιώθω πως διατηρούμε μια επιφανειακή σχέση.
Μου αρέσει να μου δείχνουν οι άλλοι τι νιώθουν.Να μου βγάζουν τον χαρακτήρα τους.
Και ναι αυτή η φίλη μου ήταν η μόνη κοπέλα που έλεγε"Θα μου λείψετε μετά τις Πανελλήνιες."
Ίσως και να τις έχω απλά αδυναμία γι'αυτό να την υποστήριζα τόσο.Ίσως απλά να βρίσκω κάτι από εμένα σ'εκείνη γιατί και εμένα μου αρέσει να λέω στο άλλον ανοιχτά ότι μου λείπει κλ.
Αλλά αλήθεια,αυτός ο φόβος του να δείξουμε τι πραγματικά νιώθουμε μας έχει φάει όλους.
Και μετά από αυτό πήγανε την συζήτηση στο ντυσιμό της.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ.
Αλήθεια το έχουνε ξαναθίξει αυτό το θέμα,αλλά γιατί πρέπει να κρίνουμε τον άλλον από αυτά που φοράει?
Κάνουμε στην Έκθεση για μαζοποίηση,λέμε για τους αληθινούς χαρακτήρες,και τελικά αυτό που κατάλαβα είναι πως διαβάζουμε χωρίς να συνειδητοποιούμε.Υποστηρίζουμε χωρίς να ξέρουμε.Κάνουμε αυτά που κάνουν όλοι.Κρίνουμε τον άλλον από τα ρούχα.ΤΑ ΡΟΥΧΑ.Είναι εξωφρενικό και μόνο που το λέω.Είναι εξωφρενικό και μόνο που το συζητήσαμε.
Δεν λέω ότι το ντύσιμο δεν επιρεάζει την αρχική εικόνα που διαμορφώνει ο άλλος για εμάς.Αλλά εδώ μιλάμε για ένα άνθρωπο που τον ξέρουμε δυο χρόνια.Που μας έδειχνε αυτό που ένιωθε.
Γιατί ρε φίλε,δεν συζητάμε τα καλά του άλλου?Μα γιατί?
Γιατί ας μου πει κάποιος?
Γιατί κοιτάνε τόσο την εμφάνιση?
"Δεν είδες πως ήταν ντυμένη εκείνο το βράδυ?"
"Ντυμένη?Δεν θα την έλεγα ντυμένη."
Μα καλά,εγώ ξέρετε τι θυμάμαι από εκείνο το βράδυ?
Ότι χορέψαμε παρέα.Ότι στο άκυρο ήρθε και με αγκάλιασε.Ότι γελάσαμε.Αυτό.Μόνο αυτό.
Ναι το ντυσιμό της δεν ήταν και το καλύτερο.
Αλλά τι με νοιάζει...Η αγκαλιά της με έκανε να νιώσω όμορφα.Το ντυσιμό της δεν με επιρεάζει συναισθηματικά.
Μα καλά είμαι στα αλήθεια τόσο λάθος?
Ή τόσο καλή και τα βλέπω όλα τόσο όμορφα όσο μου λένε?
Όχι,πείτε μου.