+51
Sauron the Great
geowizard
Half Blood Princess
Arcturus Regulus Black
Severous Albous
Μia Melanie Hawkins
HermyGranger
Ariana Lestrange
Druella Black
Harry Potter Black
Harry James Potter
The Sorting Hat
Ronerm
-Moony
Βασιλίσκοςςς
George Weasley
Anactaciaa_Rosetta
Sirius Black
Dimitra Peverell
Isabella Black
Griselda
White Lady
Clary Fray
Emperor Belisarius
The Guardian Angel
Maria Lovegood
Jace Wayland
Rose Black
Nena Cahill-Malfoy
Albus_Dum
Godric
Bloodystar
just reaper
elliza
sabinosss
Merlin Longstaff
Φεγγαρογητεμένος
anthian9
Hecate
Morgan le Fay
Rea
Tom Marvolo Riddle
Fleur Delacour
Bellatrix Lestrange
FoNikos21
Dimitris el Mago Secreto
The Grey Lady
Poisonous_touch
Invictorus
FLEUR258
Semus_Lupe
55 απαντήσεις
Σκάκι
The Sorting Hat- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 36341
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Life is like a box of chocolates. Except it's not.
- Δημοσίευση Ν°101
Απ: Σκάκι
πολύ μου αρέσει το σκάκι παρόλο που δεν είμαι καλος,,, παίζω μόνο με φίλους....
Harry James Potter- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 4504
Ημερομηνία εγγραφής : 14/06/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Be yourself cause you were born this way
- Δημοσίευση Ν°102
Σκάκι ναι, παίζω! Αγαπημένο παιχνίδι που με χαλαρώνει. Έχω το σκάκι του Χάρι από την Deagostini. Ευτυχώς, την ολοκλήρωσα τη συλλογή γιατί μου έμαθε σκάκι. Αλλιώς, σιγά μην ασχολούμουν.
It has to end to begin...
- Affiliation:
- Gryffindor Fiction Team
Harry Potter Black- Θεραπευτής/ρια
- Αριθμός μηνυμάτων : 1221
Ημερομηνία εγγραφής : 01/12/2011
Magical Identity
Blood Status: Pureblood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°104
εγω παιζω στο σχολειο μου σκακι.ειναι καλο παιχνιδι και εξασκει την μνημη σου!
Druella Black- Δημοσιογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 6304
Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2012
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: "Are we really going to do this again? We both know I could rip you to shreds and do my nails at the same time."
- Δημοσίευση Ν°105
Μου αρεσει να παιζω!
Humanity is a vampire's greatest weakness.
No matter how easy it is to turn it off, it keeps trying to fight it's way back in.
Sometimes I let it.
- ♥:
Proud Rusher
Ariana Lestrange- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 17703
Ημερομηνία εγγραφής : 15/08/2011
Magical Identity
Today's thought: Keep your friends close and your fries closer.
- Δημοσίευση Ν°106
Μ'αρέσει ΠΑΡΑ πολύ το σκάκι. Αν και είμαι ολίγον άχρηστη, ειδικά όταν παίζω με τον μπαμπά μου που ήταν πρωταθλητής νιώθω μειονεκτικά που με νικάει συνέχεια.
HermyGranger- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 909
Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2012
Magical Identity
Today's thought: Impossible is Nothing
- Δημοσίευση Ν°107
Πήρα το σκάκι Harry Potter και έχω γίνει εξπέρ !
Μia Melanie Hawkins- Μαγικός Προσωπογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 7030
Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2012
Magical Identity
Today's thought: Όλοι εσεις που προσπαθείτε καθημερινά να με βυθίστηκε,συνεχίστε,απλά να θυμ'αστε πως στην ιστορία έμεινε ο Τιτανικός και όχι το παγώβουνο.
- Δημοσίευση Ν°108
Δεν εχω πάει σε αγώνες αλλά μου αρέσει να παίζω με φίλους
Τaste me,drink my soul,show me things that I shouldn't know..
- Everything looks better when the sun goes down.:
Severous Albous- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 658
Ημερομηνία εγγραφής : 10/03/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°109
και εγω παιζω σκακι σε ομαδα, φετος ανεβηκαμε κατηγορια μαλιστα!
. .
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°110
^Τι ομάδα;
Παρακολουθεί κανένας youtubers με live παιχνίδια ή έστω live τα τουρνουά; Κανείς συνδρομή στο ICC;
Παρακολουθεί κανένας youtubers με live παιχνίδια ή έστω live τα τουρνουά; Κανείς συνδρομή στο ICC;
*
*
*
*
*
*
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°112
Chessnetwork και Kingscrusher έχουν από τους πιο πολλούς subscribers
*
*
*
*
*
*
Half Blood Princess- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 3458
Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2014
Magical Identity
Today's thought: draco dormiens nunquam titillandus
- Δημοσίευση Ν°113
για μενα ειναι η καλυτερη γυμναστικη του νου!!!! και μου αρεσει οταν διαρκει μερες....
- Σπόιλερ:
- Σπόιλερ:
geowizard- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 3125
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°114
Μην ακούτε την από πάνω, μία παρτίδα παίξαμε και ήταν το πιο γρήγορο ματ που έχω κάνει ποτέ μου.
Geowizard
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°115
βλεπεις να γραφω πουθενα οτι ''παιζω''?? ειπα μου αρεσει!!! αν δεν μπορεις να τα ξεχωρισεις αυτα τα 2 ξεκινα παλι απο το δημοτικο!!!
- Σπόιλερ:
- Σπόιλερ:
geowizard- Χρυσούχος
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°116
Half Blood Princess έγραψε:βλεπεις να γραφω πουθενα οτι ''παιζω''?? ειπα μου αρεσει!!! αν δεν μπορεις να τα ξεχωρισεις αυτα τα 2 ξεκινα παλι απο το δημοτικο!!!
Άστα αυτά, νόμιζες ότι δεν θα στο κοπανάω, ε;
Geowizard
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°117
μαλακα σπαμαρεις!! μπες αλλου!
- Σπόιλερ:
- Σπόιλερ:
geowizard- Χρυσούχος
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°118
Half Blood Princess έγραψε:μαλακα σπαμαρεις!! μπες αλλου!
Ευπρέπεια ρε! Έλα στο fb.
Geowizard
Sauron the Great- Εκπαιδευτής Δράκων
- Αριθμός μηνυμάτων : 4137
Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014
Magical Identity
Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...
- Δημοσίευση Ν°119
Μου αρέσει σαν παιχνίδι στρατηγικής, βασικά είναι το μόνο επιτραπέζιο στον κόσμο που μπορείς να το πάρεις και επαγγελματικά(όχι ότι με ενδιαφέρει και στο ελάχιστο ), εδώ στα χρόνια των ευγενών αποκαλούνταν το <<παιχνίδι των βασιλιάδων>> μιάς και μόνον αυτοί είχαν πρόσβαση σε αυτό...
Τώρα αν με ρωτάς πως τα πάω σε αυτό, βράσ'τα, σχεδόν πάντα θα χάνω από τον άλλον...
Προτιμώ χίλιες φορές το στρατέγκο που σου επιτρέπει τουλάχιστον να οργανώνεις και τον στρατό σου όπως εσύ γουστάρεις...
Τώρα αν με ρωτάς πως τα πάω σε αυτό, βράσ'τα, σχεδόν πάντα θα χάνω από τον άλλον...
Προτιμώ χίλιες φορές το στρατέγκο που σου επιτρέπει τουλάχιστον να οργανώνεις και τον στρατό σου όπως εσύ γουστάρεις...
Romilda Vane- Δασοφύλακας
- Αριθμός μηνυμάτων : 12879
Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010
Magical Identity
Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;
- Δημοσίευση Ν°120
Ειναι απο τα πραγματα/παιχνιδια που θα θελα να μαθω καλα για να εχω τη χαρα να νικησω εστω και μια φορα μερικους μερικους και να τους το χτυπάω για παντα, και για τους δειξω οτι μπορω.
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°121
Με έχει εκνευρίσει άπειρα ο Aronian στα τελευταία τουρνουά. Πλας ο Caruana μάλλον φούσκα είναι γαμώτο. Και είναι συμπαθητικός
https://chess24.com/en/read/news/hikaru-nakamura-wins-the-zuerich-chess-challenge
(ψιλοκλεψιά αυτό το τουρνουά :/ )
https://chess24.com/en/read/news/hikaru-nakamura-wins-the-zuerich-chess-challenge
- Σπόιλερ:
- Παρακολουθεί κανένας τα τουρνουά σε GM level να κάνουμε κους-κους ή σχολιάζω τσάμπα στο τόπικ;
*
*
*
*
*
*
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°122
^Τζάμπα, παλιά το λάτρευα, πλέον είμαι πιο σκουριασμένη και από τα υδραυλικά του Πολυτεχνείου.
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Dragon The Grey- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 832
Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2015
Magical Identity
Blood Status: Squib
Today's thought: Ours is the Fury
- Δημοσίευση Ν°123
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το σκάκι μόνος μου με μαθήματα από you tube φυσικά. Εδώ στο κατσικοχώρι σιγά μην βρεις μαθήματα . Βασικά με εξέπληξε η ιδέα και μου ήρθε η επιθυμία για σκάκι βλέποντας τον Γκίντιον και τον Ριντ να παίζουν σκάκι στο criminal minds. Κι αυτό γιατί κατάλαβα πως το σκάκι είναι το πιο ανώτερο πνευματικό παιχνίδι. Εδώ ολόκληρος Δρ. Ριντ με 187 ΙQ και έχασε κατ' εξακολούθηση, γιατί δεν απαιτεί μόνο εξυπνάδα, αλλά να χτίσεις στρατηγική και να προβλέπεις τον αντίπαλο. Όπως είπε τότε και ο Γκίντιον, "think out of the box". Προσωπικά πιστεύω ότι παίζει μεγάλη σημασία να γνωρίζεις το επίπεδο του αντιπάλου. Ένα μεγάλο μέρος της στρατηγικής, εκτός του να φτιάξεις ένα πρώτο σχέδιο μετά το άνοιγμα, είναι να προβλέπεις τι κίνηση θα κάνει ο αντίπαλος. Γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος είναι καλός, ξέρεις ότι θα κάνει τις λιγότερο επώδυνες και τις πιο σωστές/έξυπνες κινήσεις, ενώ ένας αρχάριος θα κάνει κινήσεις που δείχνουν μια στρατηγική σημασία μόλις λίγων κινήσεων. Αντίθετα οι κινήσεις του έμπειρου παίχτη αποσκοπούν σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ματ, και σε επιμέρους μικρά σχέδια για την προστασία των κομματιών που σκοπεύεις για ματ.
Όπως και να έχει, δεν είμαι και πολύ καλός. Τώρα μαθαίνω, και τώρα αρχίζω να αναπτύζω μακροπρόθεσμα σχέδια και τακτικές. Παλαιότερα το μόνο ματ που μου έκοβε να κάνω ήταν αυτό με δύο ή τρεις πύργους/βασίλισσες, με μπλοκάρισμα κάθετο ή οριζόντιο όλων των 8 τετραγώνων του βασιλιά. Βέβαια το πιο σίγουρο αλλά και αρχάριο ματ. Αργότερα έμαθα να χρησιμοποιώ ίππους, αξιωματικούς, και πιόνια για την επίτευξη ματ, με το πιο γαμάτο που θέλω να κάνω αυτό με αξιωματικό, ίππο και πιόνι. Φυσικά πρώτο μέλημα οι δύο πύργοι, η βασίλισσα και η προαγωγή πιονιού αν είναι δυνατό, αλλά όταν παίζεις με σοβαρούς παίχτες που ακολουθούν το μοτίβο επιθετικό άνοιγμα-υπομονετικό μέσο παιχνίδι δεν σου αφήνουν κενά στην τελευταία γραμμή για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Αλλά ευτυχώς δεν έχω τον υπολογιστή για εξάσκηση. Ο θείος μου που είναι πολύ καλός παίχτης, μου μαθαίνει όποτε πηγαίνω σπίτι του, και μου υποδεικνύει τις βλακείες κινήσεις που κάνω, όποτε αυτές γίνονται. Έτσι έχω γίνει με άριστα το 10 ένας μαθητής με 4-4,5 πιστεύω. Έχω δουλειά ακόμα.
Κασπάροφ και Κάρλσεν δεν πρόκειται να γίνω, αλλά είναι ωραίο να είσαι ένας μέτριος έστω σκακιστής. Εξάλλου στο δίπλα λύκειο υπάρχουν δύο μεγάλες σκακιέρες σε τραπέζια στον μέσα χώρο για τα διαλείμματα. Τώρα που έμαθα του χρόνου (σε λίγες μέρες ) μπορεί να δοκιμάσω.
Μέχρι στιγμής όποτε παίζω παίρνω μόνο λευκά, που παίζουν πρώτα. Όταν φτάσω σε ένα καλό επίπεδο, θα αλλάξω με μαύρα και θα αποχωριστώ το πλεονέκτημα, που δίνει στα λευκά 10% περισσότερες νίκες.
Στο ίντερνετ παρεμπιπτόντως κυκλοφορούν κάποια πολύ ωραία βιντεάκια, π.χ. από numberphile με το πρόβλημα των 8 βασιλισσών ή το πόσα παιχνίδια είναι δυνατά στο σκάκι (!) αλλά και πρακτικού ζητήματος, όπως διάφορα ήδη ματ και άλλα. Το τελευταίο το είδα σήμερα και αφορούσε τα 7 πιο επιθετικά ανοίγματα. Ωραίο αναμφισβήτητα, ανυπομονώ να τα δοκιμάσω στον θείο μου. Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να τον νικήσω, αλλά την τελευταία φορά τον δυσκόλεψα πολύ, αφού του έφαγα και μου έφαγε όλο το υλικό, και ουσιαστικά έκανε ματ με βασιλιά και ένα μόνο πιόνια που προήγαγε σε βασίλισσα.
Όπως και να έχει, δεν είμαι και πολύ καλός. Τώρα μαθαίνω, και τώρα αρχίζω να αναπτύζω μακροπρόθεσμα σχέδια και τακτικές. Παλαιότερα το μόνο ματ που μου έκοβε να κάνω ήταν αυτό με δύο ή τρεις πύργους/βασίλισσες, με μπλοκάρισμα κάθετο ή οριζόντιο όλων των 8 τετραγώνων του βασιλιά. Βέβαια το πιο σίγουρο αλλά και αρχάριο ματ. Αργότερα έμαθα να χρησιμοποιώ ίππους, αξιωματικούς, και πιόνια για την επίτευξη ματ, με το πιο γαμάτο που θέλω να κάνω αυτό με αξιωματικό, ίππο και πιόνι. Φυσικά πρώτο μέλημα οι δύο πύργοι, η βασίλισσα και η προαγωγή πιονιού αν είναι δυνατό, αλλά όταν παίζεις με σοβαρούς παίχτες που ακολουθούν το μοτίβο επιθετικό άνοιγμα-υπομονετικό μέσο παιχνίδι δεν σου αφήνουν κενά στην τελευταία γραμμή για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Αλλά ευτυχώς δεν έχω τον υπολογιστή για εξάσκηση. Ο θείος μου που είναι πολύ καλός παίχτης, μου μαθαίνει όποτε πηγαίνω σπίτι του, και μου υποδεικνύει τις βλακείες κινήσεις που κάνω, όποτε αυτές γίνονται. Έτσι έχω γίνει με άριστα το 10 ένας μαθητής με 4-4,5 πιστεύω. Έχω δουλειά ακόμα.
Κασπάροφ και Κάρλσεν δεν πρόκειται να γίνω, αλλά είναι ωραίο να είσαι ένας μέτριος έστω σκακιστής. Εξάλλου στο δίπλα λύκειο υπάρχουν δύο μεγάλες σκακιέρες σε τραπέζια στον μέσα χώρο για τα διαλείμματα. Τώρα που έμαθα του χρόνου (σε λίγες μέρες ) μπορεί να δοκιμάσω.
Μέχρι στιγμής όποτε παίζω παίρνω μόνο λευκά, που παίζουν πρώτα. Όταν φτάσω σε ένα καλό επίπεδο, θα αλλάξω με μαύρα και θα αποχωριστώ το πλεονέκτημα, που δίνει στα λευκά 10% περισσότερες νίκες.
Στο ίντερνετ παρεμπιπτόντως κυκλοφορούν κάποια πολύ ωραία βιντεάκια, π.χ. από numberphile με το πρόβλημα των 8 βασιλισσών ή το πόσα παιχνίδια είναι δυνατά στο σκάκι (!) αλλά και πρακτικού ζητήματος, όπως διάφορα ήδη ματ και άλλα. Το τελευταίο το είδα σήμερα και αφορούσε τα 7 πιο επιθετικά ανοίγματα. Ωραίο αναμφισβήτητα, ανυπομονώ να τα δοκιμάσω στον θείο μου. Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να τον νικήσω, αλλά την τελευταία φορά τον δυσκόλεψα πολύ, αφού του έφαγα και μου έφαγε όλο το υλικό, και ουσιαστικά έκανε ματ με βασιλιά και ένα μόνο πιόνια που προήγαγε σε βασίλισσα.
Dimitra Peverell- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 2455
Ημερομηνία εγγραφής : 27/03/2010
Magical Identity
Today's thought: 'Όταν βαριέμαι πάω στο φαρμακείο και ζητάω τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου και λέω πως θα περάσει ο άλλος να τις πληρώσει...
- Δημοσίευση Ν°124
Arcturus Regulus Black έγραψε:Με έχει εκνευρίσει άπειρα ο Aronian στα τελευταία τουρνουά. Πλας ο Caruana μάλλον φούσκα είναι γαμώτο. Και είναι συμπαθητικός
- Σπόιλερ:
Παρακολουθεί κανένας τα τουρνουά σε GM level να κάνουμε κους-κους ή σχολιάζω τσάμπα στο τόπικ;
Καμοιά φορά παρακολουθώ.. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα.
Οι κινήσεις που παίζουν είναι δυσνόητες όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε πολλούς άλλους GM.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°125
Οι κινήσεις δεν είναι δυσνόητες γιατί αναλύεις το variation είτε με υπολογιστή, είτε από το σχολιασμό του τουρνουά ή του ίδιου του παίκτη, είτε επειδή είναι γνωστό από βιβλία. Το δύσκολο είναι να τις παίξεις εσύ σε κλασικό τουρνουά
*
*
*
*
*
*
» Σκάκι.