Amycus έγραψε:Δεν ειμαι φοιτητης πλεον αλλα ψηφιζω ενα ξεκαθαρο ΟΧΙ.Αντικειμενικος σκοπος του πανεπιστημιου ειναι η γνωση και οχι η κομματικοποιηση.Γιατι οι φοιτητικες παραταξεις αυτο μονο προσφερουν,κομματικοποιηση και οχι πολιτικη σκεψη και προβληματισμο που αποκτα ο καθενας μονος του παρακολουθωντας την πολιτικη ζωη του τοπου.Σκοπος τους ειναι να εξασφαλισουν ψηφους,μια ψηφοθηρια ξεφτιλας και να προωθηθουν οι ιδιοι ειτε μεσω των καθηγητων που ευνοουν το κομμα που ανηκουν ειτε απο τους εκαστοτε βουλευτες και υπουργους του κομματος τους.Για να μην μιλησω για την Νομικη και το μεγαλο πληγμα στην πολιτικη.Στο κατω κατω της γραφης,οι φοιτητες εχουν δικαιωμα ψηφου σε βουλευτικες και δημοτικες εκλογες,προς τι λοιπον η πολιτικη εκφραση στο πανεπιστημιο;Δεν ειναι δευτεροβαθμια εκπαιδευση που ας πουμε μαθαινουμε την σημασια της δημοκρατιας μεσω των εκλογων.Δεν ψηφισα ποτε μου σε αυτες τις εκλογες και οι απαντησεις μου στους ''εκπροσωπους'' τους πορρω απειχαν απο το να θεωρηθουν ευγενικες.Ας βρουνε αλλο τροπο να ικανοποιησουν τα μικροσυμφεροντα τους.
^bless this post.
Είμαι υπέρ της πολιτικοποιήσης, αλλά κατά της κομματικοποίησης.
Ασχολούμαι μόνη μου με την εκάστοτε πολιτική επικαιρότητα, και αν αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ, κατεβαίνω στην πορεία, χωρίς να χρειάζομαι το τάδε κόμμα να με πιάσει από το χεράκι και να πάμε παρέα ή να μου εξηγήσει τι συμβαίνει γύρω μου. Ματάκια έχω και βλέπω, μυαλό έχω και λειτουργεί. Θα μου πείτε τώρα, ναι, φυσικά και έχεις, αλλά δε θα ταν ωραίος ο πολιτικός διάλογος με κάποιον σύμφωνο ή και αντίθετο με αυτό που πιστεύεις ή καταλαβαίνεις; Φυσικά, αλλά (από προσωπική εμπειρία) διάλογος και παρατάξεις δεν πάνε μαζί. Πιο πιο πολύ μονόλογο θα το έλεγα. Έρχεται ο κάθε εκπρόσωπος και λέει τη φανφάρα του, χωρίς καμία επιχειρηματολογία, απλά αερολογώντας και λαϊκίζοντας, σε μια αισχρή προσπάθεια να προπαγανδίσει και να προσηλυτίσει. Να τονίσω βέβαια ότι λένε να διαμαρτυρηθούμε για το ένα, να διαμαρτυρηθούμε για το άλλο, λένε πως η τάδε απόφαση είναι άδικη και λάθος, αλλά ποτέ, μα ποτέ δεν αντιπροτείνουν κάτι. Αντίδραση για την αντίδραση και καμία ουσιαστική πρόταση. Έτσι απλά.
Μπορεί να με εκφράζουν ιδεολογικά διαφορετικές προτάσεις από κάθε κόμμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως α.με εκφράζει κάποια κομματική παράταξη εξ' ολοκλήρου, β. (...δεν) θα μου άρεσε να περιοριστώ στην στενή λογική και δράση των κομμάτων όπου η κάθε αντίρρηση θεωρείται αυτόματα και διαφοροποιήση που σε αποκλείει από την υπόλοιπη ομάδα και γ. (...δεν) πιστεύω ότι έχει όντως κάποιο θετικό αποτέλεσμα η δράση των παρατάξεων.
Μας λένε πως αγωνίζονται για την προώθηση των προβλημάτων της κάθε σχολής, αλλά από πράξεις; Εγώ δεν είδα κάποια διαφορά στην καθαριότητα λ.χ., ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα/έλλειψη που αντιμετωπίζουμε. Αντιθέτως, παρευρέθηκα σε συνευλεύσεις χωρίς νόημα, με βαβούρα και διαπληκτισμούς. Το επίπεδο των ομιλητών ήταν σημειωτέον, τραγικό. Κενολογία at its finest και καμία αντικειμενικότητα τα λεγόμενά τους. Απλά υπερασπίζονταν μικροκομματικά συμφέροντα. Αηδίασα.
Ακόμα και τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζουν, είναι τόσο, μα τόσο biased. Έχω φτάσει σε σημείο να καταλαβαίνω ποια παράταξη μου έδωσε το συγκεκριμένο φυλλάδιο, απλά και μόνο παρατηρώντας το λεξιλόγιο και την φρασεολογία που χρησιμοποιούν.
Σε τελικό συμπέρασμα, δεν γουστάρω κανέναν κομματικό χρωματισμό. Καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως του θέλει να αισθάνεται πως ανήκει σε μια ομάδα η οποία τον εκφράζει ιδεολογικά και αλληλεπιδρά με αυτήν και κοινωνικά, αλλά η τωρινή μορφή και δράση των παρατάξεων στο πανεπιστήμιο, μου μοιάζει πολύ αποκρουστική. Είναι σαν να μιλάμε για αντίπαλες ομάδες ράγκμπι, οι οποίες εκτός του ότι ανταγωνίζονται η μία την άλλη(πράγμα που θα ήταν φυσιολογικό, αν γινόταν σε επίπεδο διεκδικήσεων και όχι λεκτικό κ ανούσιο), μισούν και το κοινό που παρακολουθεί τους αγώνες τους. Τι εννοώ;
Δεν θες να είσαι π.χ. μέρος της ΚΝΕ; Στιγματίζεσαι σαν αντικομμουνιστής. Θες να είσαι μέλος της ΚΝΕ; Στιγματίζεσαι σαν (ξεροκέφαλος) κομμουνιστής.
What kind of fucked up shit is this?
Κατά, κατά και πάλι κατά.