από Amycus Πεμ Ιουλ 02, 2020 12:37 pm
Σου πω εγώ πόσο μ@λ@κες είναι οι εργοδότες.
Δύο χρόνια πριν, Φεβρουάριος του 2018, μου ζητήθηκε από τον ωδειάρχη να παρουσιάσουμε με δύο μαθητές μονωδίας κάποια κομμάτια σε εμφάνιση. Γενικά βαριέμαι και στην ιδέα αλλά λεφτά είναι. Τίθεται το θέμα της αμοιβής. "Μέχρι 100e..." ήτο η απάντηση. Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια για να καταλάβεις ότι και τα 10e περιλαμβάνονται σε αυτό το υπέροχο "μέχρι". Ζητάω πιο συγκεκριμένα πράγματα γιατί εύκολα βρίσκεσαι με ένα 40ευρω στο χέρι και με ύφος από το αφεντικούλι "και πολλά είναι", η απάντηση με το στανιό "70,80 περίπου". "Σάλτα και..." η δική μου σκέψη. Τέλοσπάντων, πάει στο διάολο η φάση, μιλάω με τους μαθητές, βρίσκουμε το πρόγραμμα, φεύγω για δουλειά. Το βράδυ γυρνάω και ανοίγω το messenger. Αρχινάει να κουδουνάει ωσάν τρελό, κάτι κακό συνέβη στον κόσμο σκέφτηκα, ανοίγω με τρόμο μία άγνωστη επαφή. "Καλησπέρα σας, έμαθα ότι θα μας συνοδεύσετε στην παράσταση, σας στέλνω τα κομμάτια μου και μιλάμε για πρόβες". 25 σελίδες άριες το κοριτσάκι που ονειρεύεται την καριέρα της Γκεοργκίου. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, έτερα μηνύματα από άγνωστη επαφή "Καλησπέρα σας, έμαθα ότι θα μας συνοδεύσετε στην παράσταση, σας στέλνω τα κομμάτια μου και θα μιλήσουμε για πρόβες". 20 σελίδες άριες το αγοράκι που ονειρεύεται την καριέρα του Καρρέρας. Τρίτο μήνυμα, "ξέρεις θα συνοδεύσεις και την χορωδία σε κάποια κομμάτια". Τα δύο άτομα έγιναν ξαφνικά τέσσερα και μία χορωδία. Για όποιον δεν ξέρει, αυτό συνεπάγεται ανελέητες πρόβες και τρέξιμο σε όλη την Αθήνα, χώρια την προσωπική μελέτη στο σπίτι. Και όλα αυτά για "μέχρι 100e". Έλα-'δω-ρε-να-τα-πούμε-αλά-γαλλικά! Το αφεντικούλι διέδωσε σε όλο το ωδείο ότι υπάρχει ένας που θα παίζει πιάνο, στείλ'τε ό,τι έχετε να το πείτε μιάς και έχετε απωθημένο να βγείτε στην σκηνή. Την επόμενη ημέρα στο τηλέφωνο δεν είχαμε ευγένειες.
-Υπάρχουν κι' άλλοι που θα το έκαναν τζάμπα! (ΚΛΑΣΙΚΗ Μ@Λ@ΚΙ@, εκεί βαράς κόκκινο σε κλάσματα).
-Τέλεια! Τράβα απευθύνσου σε αυτούς.
Μην τα πολυλογώ, αυτή η παράσταση δεν έγινε ποτέ.
Ιούνιος 2020. Θέλουμε να μαγνητοσκοπήσουμε δύο κομμάτια για να τα στείλουμε σε διεθνή διαγωνισμό. Ζητάμε την αίθουσα από το αφεντικούλι για τρεις ώρες. Λειτουργικά έξοδα ωδείου 2-3e maximum.
-Φυσικά και θα σας την δώσουμε.
-Τιμούλα;
-70e
To ρεζουμέ; Το αφεντικούλι για δουλειά δύο μηνών έδινε "μέχρι 100e. Το ίδιο αφεντικούλι για δουλειά 3 ωρών που απλά θα άνοιγε το ωδείο, τίποτε άλλο, ζήτησε 70e.
Έλα να μου υπερασπιστείς τα αφεντικά και θα είμαι τόσο ευγενικός όσο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.