Ένα σύνηθες φαινομένων σε πολλά μικρά καταστήματα είναι να κολλάνε λιγότερα ένσημα από αυτά που πράγματι θα έπρεπε να μπαίνουν, κατά κύριο λόγο στους χώρους εστίασης. Η αλήθεια είναι πως κοστίζουν σχεδόν ένα μισθό για κάθε άτομο. Πίστευτε ότι φταίει στην απληστία του Έλληνα ή πως οι καταστάσεις τον υποχρέωσαν; Εσάς πόσα ένσημα σας κολλάνε; Είστε ικανοποιημένοι;
+2
Morgan le Fay
Nearly Headless Nick
6 απαντήσεις
Ένσημα
Nearly Headless Nick- Ministry's Ambassador
- Αριθμός μηνυμάτων : 39590
Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice
- Δημοσίευση Ν°1
Ένσημα
“Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
Morgan le Fay- Βάρδος
- Αριθμός μηνυμάτων : 33267
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°2
Απ: Ένσημα
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ, ένσημα. Δεν τα έβλεπα ούτε με τηλεσκόπιο στα τρία από τα 7 χρόνια που δούλευα εδώ, τα υπόλοιπα 3μιση κάτι παιζόταν, μετά έφυγα και δεν ξέρω τι είναι το αγγλικό ένσημο ακόμα και αν πάει έτσι
Oh, the skies, tumbling from your eyes
So sublime, a chase to end all time
Seasons call and fall, from grace and uniform
Anatomical, metaphysical
Oh, the dye, a blood red setting sun
Rushing through my veins, burning up my skin
I will survive, live and thrive
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Severus John Snape- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 6404
Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2013
Magical Identity
Today's thought: The question is... Stay or leave... because at the end nobody cares...
- Δημοσίευση Ν°3
Τι καλά που ζω δε μια χώρα όπου οι εργοδότες απλά δεν μπορούν να μην περάσουν στο σύστημα τα ένσημα... Αν δεν το κάνουν μέχρι 21 του μήνα για τον μήνα τρώνε ωραιότατο πρόστιμο, στις 25 του μήνα τρώνε 2ο στις 27 κόβεται η άδεια λειτουργίας και στις 30 πάνε 3 μήνες στην στενή για κάθε εργαζόμενο...
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°4
^που βρίσκεσαι;
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°5
Εγώ φίλες και φίλοι δουλεύω σε ένα μαγαζί με ένσημα 20:00-00:00, τρεις μέρες και μπορεί να δουλέψω 4 και 5 μέρες πολύ περισσότερες ώρες. Καταρχάς είμαι βραδινος και φεύγω 7 το πρωί από το μαγαζί. Δηλαδή φαίνεται ότι λειτουργεί το μαγαζί μέχρι εκείνη την ώρα, αλλά δίχως εργαζόμενους; Λολ
Γενικά είμαι έξαλλος με αυτό το μαγαζί εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά μετά από δύο χρόνια δεν φεύγω εύκολα.
Γενικά είμαι έξαλλος με αυτό το μαγαζί εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά μετά από δύο χρόνια δεν φεύγω εύκολα.
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°6
δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από το συγκεκριμένο μαγαζί πάντως
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°7
Επειδή δεν φεύγεις ούτε εσύ, ούτε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, συντηρείς την νοσηρή κατάσταση. Δεν σε κατηγορώ, το αντίθετο. Είσαι δέσμιος μιάς κατάστασης που υπάρχει πριν από εσένα και θα υπάρχει και μετά. Εύκολο να τα βροντήξεις όλα και εξίσου εύκολο να περάσεις στο επόμενο αφεντικό με την ίδια ακριβώς νοοτροπία. Αν στην πρώτη κουβέντα με τον εργοδότη, η ατάκα είναι "ξέρεις πόσοι περιμένουν εκεί έξω;", κάθε επιχείρημα ακούγεται μεγάλη πολυτέλεια για τα εργασιακά δικαιώματα και γιατί εσύ να σηκώσεις το μπαϊράκι της διεκδίκησης; Ούτε εγώ θα το έκανα αν έτρεχαν πίσω μου έξοδα, ψέματα θα σου πω;
_
__
____
___
___
-----
-----
---------------------------------------
__
____
___
___
-----
-----
Romilda Vane- Δασοφύλακας
- Αριθμός μηνυμάτων : 12879
Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;
- Δημοσίευση Ν°8
Λοιπον, θα πω μονο ένα πράγμα
Καθε που φερνεις τη συζητηση για ενσημα σε εργοδοτη, κατι νιωθουν να απειλείται μέσα τους.
Περιστατικο κοπέλας που ρωτουσε για αδειες και ενσημα στη δουλεια της: "Ταδε μου, πολλα ρωτας, πολυ το σκαλιζεις το πραγμα"
Πειριστατικο δικο μου που ρωταγα σε μπερδεμα που ειχε γινει με τα δηλωμενα ενσημα ( ειχε στειλει στο λογιστή της λαθος ημερομηνια παραιτησης και επρεπε να την αλλαξει για να μην αναγκαστει να μου πληρωαει παραπανω ενσημα -ολα αυτα εννοειται για μισα ενσημα ετσι
-Πόσα ενσημα θα μπουν;
-Οσα ειναι να μπουν (με νευριασμενο υφος ξερεις-ποια-ειμαι-εγω). Γιατι ρωτας; (Με υπεροπτικό υφος μπιτσάρας τσιρλίντερ απο λυκειακή σαχλοταινία)
-Γιατι ρωτάω για τα ένσημα μου;
Σου αναβουν ή δε σου αναβουν τα λαμπάκια.
Το κακο είναι οτι δυστυχώς αυτή ειναι η νόρμα και τα "θα τα βρουμε τα οικονομικα" και αλλα τετοια χαριτωμενα και μισολογα δινουν και παιρνουν σε συνεντευξεις, ειδικα οταν βλεπουν ηλικίες κάτω των 25.
Καθε που φερνεις τη συζητηση για ενσημα σε εργοδοτη, κατι νιωθουν να απειλείται μέσα τους.
Περιστατικο κοπέλας που ρωτουσε για αδειες και ενσημα στη δουλεια της: "Ταδε μου, πολλα ρωτας, πολυ το σκαλιζεις το πραγμα"
Πειριστατικο δικο μου που ρωταγα σε μπερδεμα που ειχε γινει με τα δηλωμενα ενσημα ( ειχε στειλει στο λογιστή της λαθος ημερομηνια παραιτησης και επρεπε να την αλλαξει για να μην αναγκαστει να μου πληρωαει παραπανω ενσημα -ολα αυτα εννοειται για μισα ενσημα ετσι
-Πόσα ενσημα θα μπουν;
-Οσα ειναι να μπουν (με νευριασμενο υφος ξερεις-ποια-ειμαι-εγω). Γιατι ρωτας; (Με υπεροπτικό υφος μπιτσάρας τσιρλίντερ απο λυκειακή σαχλοταινία)
-Γιατι ρωτάω για τα ένσημα μου;
Σου αναβουν ή δε σου αναβουν τα λαμπάκια.
Το κακο είναι οτι δυστυχώς αυτή ειναι η νόρμα και τα "θα τα βρουμε τα οικονομικα" και αλλα τετοια χαριτωμενα και μισολογα δινουν και παιρνουν σε συνεντευξεις, ειδικα οταν βλεπουν ηλικίες κάτω των 25.
ghgh
hhg
hy
- Reveal your secrets:
Severus John Snape- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 6404
Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2013
Magical Identity
Today's thought: The question is... Stay or leave... because at the end nobody cares...
- Δημοσίευση Ν°9
Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω με αυτά τα ένσημα... Γιατί ακριβώς μπορεί ο κάθε εργοδότης ν' αποφασίσει πόσα ένσημα θα κολλήσει... Ο κάθε εργοδότης απλά θα έπρεπε να δηλώσει πόσους εργαζόμενους έχει και αν είναι πλήρη ή μερική απασχόληση και το Ταμείο μετά να του πει τόσα… Τέσπα…
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°10
Παιδιά αν όλοι πατούσαμε πόδι θα σταματούσε αυτό. Πλέον έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αυτό, και επιτέλους ακούω νέα παιδιά κάτω των 25 να πηγαίνουν επιθεώρηση εργασίας και να βρίσκουν το δίκιο τους. Και εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για αυτό μας κοιτάνε με ύφος όταν μιλάμε για λεφτά ή ένσημα. Θέλουν να συνεχίσουν να φοβόμαστε να ρωτάμε για "τέτοια πράγματα".
Από την άλλη καταλαβαίνω και τον εργοδότη που του τα τρώει πολλά το κράτος. Δεν φταίμε όμως εμείς, και αν δεν ήθελες καπιταλισμό εργοδότη μου, ας έβρισκες άλλες λύσεις με το λογιστή σου/με την δομή της επιχείρησής σου. Μάθαμε όλοι και ανοίξαμε από ένα μαγαζί και γκρινιάζουμε. Το εμπόριο θέλει γερό στομάχι.
Από την άλλη καταλαβαίνω και τον εργοδότη που του τα τρώει πολλά το κράτος. Δεν φταίμε όμως εμείς, και αν δεν ήθελες καπιταλισμό εργοδότη μου, ας έβρισκες άλλες λύσεις με το λογιστή σου/με την δομή της επιχείρησής σου. Μάθαμε όλοι και ανοίξαμε από ένα μαγαζί και γκρινιάζουμε. Το εμπόριο θέλει γερό στομάχι.
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...
Amycus- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 29797
Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
Magical Identity
Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!
- Δημοσίευση Ν°11
Romilda Vane έγραψε:Το κακο είναι οτι δυστυχώς αυτή ειναι η νόρμα και τα "θα τα βρουμε τα οικονομικα" και αλλα τετοια χαριτωμενα και μισολογα δινουν και παιρνουν σε συνεντευξεις, ειδικα οταν βλεπουν ηλικίες κάτω των 25.
Το αγαπημένο μου! Είναι η ωραιότερη ατάκα που ακούω κάθε φορά και ας είμαι 40+ Μεταξύ μας, νομίζω πως θα έπρεπε να λέω και ευχαριστώ που μου κόβουν 15 χρονάκια.
Θα-τα-βρούμε.
Είναι η στιγμή που η Ερυθρά Θάλασσα ανοίγει στην μέση και βλέπεις την αντιπέρα όχθη της τρέλας να σε καλεί σε κάμπινγκ.
_
__
____
___
___
-----
-----
__
____
___
___
-----
-----
Hecate- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 11334
Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°12
Το θέμα είναι να αλλάζει και κάτι όταν έρχεται επιθεώρηση εργασίας. Στην προηγούμενη δουλειά μου, είχε έρθει επιθεώρηση γιατί κάναμε όλοι καθημερινές υποχρεωτικές απλήρωτες υπερωρίες και ένας πρώην υπάλληλος έκανε καταγγελία. Η απάντηση της διοίκησης ήταν να κατεβάζει ρολά κάθε μέρα στις 5 ώστε να φαίνεται ότι είναι κλειστά και να φεύγουμε απ' την πίσω πόρτα, και να αλλάξει όλες τις συμβάσεις έτσι ώστε αντί για 9 με 5 άλλες να λένε 8-4, άλλες 10-6 κτλ. έτσι ώστε ανα πάσα στιγμή αν ξαναπεράσει έλεγχος να πέφτει μικρότερο πρόστιμο γιατί δεν θα έβρισκαν και τα 40 άτομα εκτός ωραρίου. Και σ' όποιον δεν άρεσε, έξω απ' την πόρτα.
Τη μία μέρα μας μάζευαν να μας πουν πόσο καλά πάει η εταιρία και πόσο πολλά deal κλείνουν και την άλλη, αγνοώντας τη σύμβαση, προσπάθησαν να με πληρώσουν 490 ευρώ μηνιάτικο για καθημερινά 10ωρα ενώ έβλεπα τα τερατώδη ποσά που χρέωναν τους πελάτες για τη δουλειά που έβγαζα.
Τη μία μέρα μας μάζευαν να μας πουν πόσο καλά πάει η εταιρία και πόσο πολλά deal κλείνουν και την άλλη, αγνοώντας τη σύμβαση, προσπάθησαν να με πληρώσουν 490 ευρώ μηνιάτικο για καθημερινά 10ωρα ενώ έβλεπα τα τερατώδη ποσά που χρέωναν τους πελάτες για τη δουλειά που έβγαζα.
.
Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°13
Ρε έχω να σου πω πράγματα... Έξω φαίνονται όλα ρόδινα και α τι ωραίο λοατκι μαγαζί κλπ κλπ.Morgan le Fay έγραψε:δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από το συγκεκριμένο μαγαζί πάντως
Γενικά @Θανο, προφανώς το διατηρώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι, για λόγους που ανέφερες και μόνος σου
Και είμαι τόσο υπέρ της επιθεώρησης σε κάποιες κατάστασης. Και μου αρέσει που πλέον αφεντικά και δούλοι σκατά γινήκαμ' ούλοι. Ή έστω που βαδίζουμε εκεί.
Morgan le Fay- Βάρδος
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°14
Hecate έγραψε:
ΤΟ ίδιο ακριβώς. Μου πε 600 ευρώ 15 βραδυνα οκταωρα. Ιούνιο ξεκίνησα αργά και πληρώθηκα λιγότερα, Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβρη όμως που με είχε 15-17 βραδυνα και άλλα 5 κυλιόμενο ωραρίου τα ίδια λεφτά και θα σου βάλω λιγότερες βάρδιες τον επόμενο μήνα, μου λέει θα σε απολύσω για 15 μέρες γτ δεν έχει δουλειά και έλα Χριστούγεννα (παραμονές βραδιά αλλαγές χρόνου ο μλκας) και όταν του είπα δε γυρνάω είχε και το θράσος να μου πει ότι τον κρεμασα. Μου χρωστάει οκτωμιαη κατοστάρικα και είναι ο ίδιος άνθρωπος που μου είπε να συμμαζευτω αλλιώς απολύομαι, επειδή σε άδειο αεροδρόμιο στις 4 το πρωί μου έπαιρνε πάνω από 5 λεπτά να βγω έξω να κάνω το τσιγάρο μου κι να ξαναμπώ. Αλλά το τσιράκι τσιράκι, και ο κολλητός κολλητός. Αυτοί μπορούν ν παρακοιμηθουν και να αργήσουν και να με γ@μωσταυρισουν, εγώ είμαι hired help, δεν είμαι μια από αυτούς.
Anatomical, metaphysical
Win this deadly game
Love crime
I will survive
I will...