από Hecate Τετ Απρ 08, 2020 1:13 pm
H σειρά είναι σαπούνι, ξεκάθαρα, μάρκας μεν, σαπούνι δε. Αν δεν το ξέρεις πριν την ξεκινήσεις τα παρατάς στα μισά της πρώτης σεζόν όπως εγώ (που πάντα είχα θέματα με την ισπανική τηλεόραση εδώ που τα λέμε).
Έχω δει στα πεταχτά και αραιά - αραιά τις πρώτες 3 σεζόν, και ολόκληρη την τέταρτη επειδή είμαι σε αναστολή σύμβασης και ένα μήνα καραντίνα έχω διαβάσει 34 βιβλία και θα μου βγουν τα μάτια στο κινητό.
Δεν μπορώ τη μουρμούρα για τα γκομενικά τους ενώ ο κόσμος καίγεται. Έξω έχει μαζευτεί όλη η αστυνομία της Μαδρίτης και μέσα είναι σε φάση "Βλαδιβοστόκ δεν μπορούμε να είμαστε άλλο μαζί" "Μα τι είναι αυτά τα πράγματα που λες, Αλμπουκέρκη;"
μπροστά στους ομήρους, οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, δηλαδή λίγη προσοχή και σοβαρότητα στο σχέδιο, δεν είστε οι Ντάλτον. Βγάλτε τις μάσκες του Νταλί και βάλτε κλόουν.
Επίσης όλο αυτό το "πυροβολήσανε τον Ισλαμαμπάντ, πρέπει να βγάλουμε τη σφαίρα χτες" είναι αστείο πλέον, άσ' τη σφαίρα εκεί που κάθεται, είναι το μικρότερο απ' τα προβλήματα σου.
Η Τόκυο ναι, δεν την λες και Αρτουρίτο που είναι το απόγειο της γλίτσας, αλλά χρειάζεται επιγόντως να την πατήσει ένα ημιφορτηγό μπας και ισιώσει λίγο. Στην αρχή έλεγα βρε μήπως φταίει που δεν έχω υπότιτλους και χάνω κάτι λέξεις αλλά όχι, βρήκα κάτι αγγλικούς και απλά έγινε εκνευριστική σε δύο γλώσσες.
Μέσα σ'ολους έχω καταφέρει να συμπαθήσω τους Προφεσόρ, Ελσίνκι, Ρακέλ, Μαρσέιγ, Μποκοτά & Μοσκού.
- Σπόιλερ 4ης σεζόν:
Η Τόκυο θέλει λέει να είναι αρχηγός γιατί είναι σταθερή και μαθαίνει εύκολα, και εκεί το παράτησα και είδα το επεισόδιο την επόμενη μέρα γιατί άι σιχτίρ κουκλίτσα μου.
Πέντε άτομα αδειάσανε ένα κοντέινερ σφαίρες στον Γκαντία και δεν είχε γρατζουνιά λες και βγήκε από το μάτριξ.
Η Ναϊρόμπι έφαγε μια σφαίρα στο στήθος, την άνοιξε η Τόκυο(!) που έχει γνώσεις ιατρικής λίγο καλύτερες από "στην ίωση παίρνεις αντιβίωση", της έβγαλε το μισό πλεμόνι και την άλλη μέρα περπάταγε. Που ήξερε πως να κλείσει, τι να ράψει, πως να σταματήσει αιμορραγίες; Ο γιατρός της έλεγε "κόψε" και αυτή έψαχνε για τράπουλα αλλά με το που χάθηκε το σήμα έγινε Κριστίνα Γιανγκ.
Η Ρακέλ πήρε το παιδί της και το πήγε στην άλλη άκρη του πλανήτη και ο πρώην της δεν έκανε χαμό δύο χρόνια να πάει να τη βρει; Δεν έκανε χαμό να του πει που είναι αφού τη συνέλλαβαν; Είχε μια σκηνούλα 2 δευτερόλεπτα που κοιτάχτηκαν μέσα απ' το νάιλον, και αυτό ήταν όλο.
Όλο το στόρι με τη Σιέρρα που 11 μηνών έγκυος κάνει το Σέρλοκ Χολμς και βρίσκει ακριβώς την τοποθεσία του προφεσόρ είναι ένα ανέκδοτο. Βρήκε τον ένα παράδρομο, με το ένα μόνο κτίριο που ήταν και ξεκλείδωτο και μπήκε μέσα χωρίς να το καταλάβει ψυχή, και ωπ, πάλι ο προφεσόρ ανακαλύπτεται από μια ινσπεκτόρα.
Είδα τα τελευταία 3 επεισόδια μονοκοπανιά και ανέβασα λίγο πίεση περιμένοντας να δω τι θα γίνει αλλά απογοητεύτηκα όταν κατάλαβα ότι κλείνει πάλι σε cliffhanger.