από Magic Is Might Παρ Δεκ 06, 2019 3:24 pm
The Sorting Hat έγραψε:Η έκθεση της γ' λυκείου δεν ζητούσε καθόλου την προσωπική άποψη, μόνο την προσωπική έκφραση μίας δοσμένης άποψης . Παρόλα αυτά ήταν το μόνο μάθημα του οποίου η παρακολούθηση μου άρεσε ορισμένες φορές.
Δεν διαφωνώ αλλά αυτό ισχύει αποκλειστικά για τον τρόπο εξέτασης. Εγώ τη διδάχθηκα τελείως διαφορετικά απο θεούλα καθηγήτρια, σφαιρικά πατώντας πάνω στις δικές μου απόψεις για να καταλάβω το κάθε θέμα. Απο εκεί και πέρα, μετά τις συζητήσεις δηλαδή, διορθώναμε το τι έπρεπε να γραφεί στην έκθεση και τι όχι. Σκοπός της ήταν να στηρίξεις μια δοσμένη άποψη με τον καλύτερο τρόπο, όχι τόσο να την αναλώσεις.
Aurora Sinistra έγραψε:Το Θερβάντες αναδιαμορφωσε τα πτυχία του ώστε το Γ2 να θυμίζει σε δομή την εξέταση της εκθεσης που δίνουν στις αντίστοιχες δικές τους πανελλήνιες, με έκθεση τύπου περίληψη κτλ και για αυτό είναι τόσο περίπλοκο. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουν να τονίσουν πως αυτός που παίρνει Γ2 θα πρέπει όντως να έχει παρόμοιο επίπεδο με έναν απόφοιτο ισπανικού λυκείου. Σε χαμηλότερα επίπεδα δεν είναι έτσι διαμορφωμένη η δομή αλλά γενικότερα δίνει αρκετά την δυνατότητα σε κάποιον να εκφράσει την γνώμη του για διάφορα θέματα. Απλά όσο προχωράει γίνονται πιο περίπλοκα και μη καθημερινά τα θέματα. Ούτε εγώ είχα βιβλίο με λέξεις απλά σημειώναμε λέξεις σε ένα τετράδιο και έπρεπε να φροντίζω να έχω αρκετή τριβή ώστε να έχω λεξιλόγιο. Μέχρι ένα επίπεδο βγαίνει απλά με λέξεις που συναντάς στο μάθημα κτλ αν τις σημειώνεις. Στο Γ2 θέλει απίστευτο λεξιλόγιο όμως. Πάντως το ότι είναι τόσο ανοιχτό στο να πεις ο,τι θες κτλ είναι αυτό που μου λείπει. Τα γερμανικά σαν δομή μου φαίνεται πως έχουν πολύ πιο στάνταρ θέματα, πιο βαρετα, και σου ζητάνε να απαντήσεις συγκεκριμένα ερωτήματα στην έκθεση (νταξει δηλαδή Γ2 δεν έχω κάνει και ούτε πρόκειται αλλά μέχρι Γ1 που έχω δει σαν δομή πως είναι ). Εμενα με ενοχλεί αν και η καθηγήτρια μου επιμένει πως αυτό το κάνει πιο εύκολο. Φυσικά έχω και βιβλία με λεξιλόγιο κτλ στα γερμανικά.
Δεν έχω αγχωθεί καθόλου τώρα, ευχαριστώ
Αν και μου ακούγεται πολύ πιο σωστό αυτό το σύστημα για Γ2, όσο περίπλοκο και αν είναι.
Γενικά όλες οι γλώσσες θέλουν τριβή, είτε για λεξιλόγιο είτε για τα υπόλοιπα..Ο καθηγητής μου πάντως με έχει βάλει να ακούω ειδήσεις απο ράδιο, πέρα απο σειρές, ταινίες κλπ