Τον Ιούλιο βγήκε το νέο λογισμικό από την Microsoft. Αρχικά τρέξαν όλοι να το εγκαταστήσουν μιας και ήταν δωρεάν για ένα χρόνο στην πλήρη του μορφή, κάτι αρκετά πρωτότυπο και παράξενο για την εταιρία. Δεν το κατέβασα κατευθείαν αλλά ρώτησα έναν φίλο μου που είχε πατέρα πληροφορικό και ασχολιούνταν και ο ίδιος, αν άξιζε τον κόπο να κάνω την αναβάθμιση και γενικά εντυπώσεις. Φυσικά, κάθε προ που σέβεται τον εαυτό του, δεν κάνει κατευθείαν αναβάθμιση, αλλά χωρίζει τον σκληρό του σε δύο users και βάζει από ένα λογισμικό σε κάθε ένα. Αλλά για εμάς τους κοινούς θνητούς, έπρεπε να ξέρω πως είναι πριν το κατεβάσω. Γενικά μου φάνηκε καλό, είχε την μορφή του 7 που είχα εγώ και κάποια καλά του 8, δεδομένου ότι ως επί το πλείστον ήταν μάπα το εν λόγω λογισμικό. Αποφάσισα λοιπόν να το κατεβάσω, αλλά τότε μου είπε ο ίδιος φίλος κάτι ότι παρακολουθούνε το τι κάνεις ακόμα και εκτός ίντερνετ, ότι το λογισμικό παρακολουθείται και τέτοια. Είδα ένα αντίστοιχο άρθρο και στο thegreeksenergy και είπα να μην το κατεβάσω έτσι από σπάσιμο. Αλλά τελικά είναι ένας χρόνος μόνο οπότε είπα να επωφεληθώ της ευκαιρίας. Γενικά είναι μια όμορφη εμπειρία για το pc, δεν είναι κάτι τελείως καινούργιο, αλλά ωραίο. Βλακείες αυτά περί κατασκοπείας και λοιπά, από την στιγμή που δεν πληκτρολογείς μανιφέστο για τζιχαντιστές δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Γενικά εσείς τι θεωρείτε; Πρέπει να το κατεβάσετε; Το κάνατε ήδη, και αν ναι, πως σας φάνηκαν; Έχετε ενστάσεις και απορίες για την διαδικασία; Να τις λύσουμε εδώ.
ΣΠΟΙΛΕΡ ΧΡΗΣΙΜΟ για την αναβάθμιση. Τα αρχεία σας όλα θα μεταφερθούν κανονικά. Η διαδικασία παίρνει μερικές ώρες και για να μην σας ακυρωθεί στο 90% της τελικής διαδικασίας (ω ναι, βλασφημούσα μια ώρα) πρέπει να απεγκαταστήσετε το antivirus και να κλείσετε το ίντερνετ από το κουμπί δικτύου κάτω από το touchpad (δεν ξέρω για το pc, κάπου λογικά θα είναι, στο λάπτοπ είναι εύκολο) μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των ενημερώσεων και κλείσει ο υπολογιστής από τα 7 ή τα 8 και αρχίσει να εισάγει τα 10. Στην αρχή, όσο είναι ακόμα ανοιχτός ο υπολογιστής και περνιούνται οι ενημερώσεις, θέλει ίντερνετ γι' αυτό μην το κλείσετε, αλλά μετά θα καταλάβετε πότε δεν θέλει ίντερνετ και αν το αφήσετε ανοιχτό θα σας βγάλει σφάλμα και θα σταματήσει ο υπολογιστής τελειώς και δεν θα κάνει τίποτα, θα μένει έτσι ακίνητος, και θα πρέπει να τον κλείσετε και να τον ξανανοίξετε και θα απεγκαταστήσει την διαδικασία και θα πρέπει να το κάνετε από την αρχή. Γενικά δεν είναι δύσκολο, αν κλείσεις το ίντερνετ σε κάποια φάση και βγάλεις το αντιβάιρους, τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους.
ΣΠΟΙΛΕΡ ΧΡΗΣΙΜΟ για την αναβάθμιση. Τα αρχεία σας όλα θα μεταφερθούν κανονικά. Η διαδικασία παίρνει μερικές ώρες και για να μην σας ακυρωθεί στο 90% της τελικής διαδικασίας (ω ναι, βλασφημούσα μια ώρα) πρέπει να απεγκαταστήσετε το antivirus και να κλείσετε το ίντερνετ από το κουμπί δικτύου κάτω από το touchpad (δεν ξέρω για το pc, κάπου λογικά θα είναι, στο λάπτοπ είναι εύκολο) μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των ενημερώσεων και κλείσει ο υπολογιστής από τα 7 ή τα 8 και αρχίσει να εισάγει τα 10. Στην αρχή, όσο είναι ακόμα ανοιχτός ο υπολογιστής και περνιούνται οι ενημερώσεις, θέλει ίντερνετ γι' αυτό μην το κλείσετε, αλλά μετά θα καταλάβετε πότε δεν θέλει ίντερνετ και αν το αφήσετε ανοιχτό θα σας βγάλει σφάλμα και θα σταματήσει ο υπολογιστής τελειώς και δεν θα κάνει τίποτα, θα μένει έτσι ακίνητος, και θα πρέπει να τον κλείσετε και να τον ξανανοίξετε και θα απεγκαταστήσει την διαδικασία και θα πρέπει να το κάνετε από την αρχή. Γενικά δεν είναι δύσκολο, αν κλείσεις το ίντερνετ σε κάποια φάση και βγάλεις το αντιβάιρους, τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους.