Πάντα αναρωτιώμουν πως ήταν ο κόσμος των νεκρών στο μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ. Θέλω να πω, πως η Ρόουλινγκ δεν δίνει επαρκείς πληροφορίες , πέρα από σκόρπια ψήγματα, όταν έπρεπε οι νεκροι να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των ζωντανών ή όταν βοηθούσε την πλοκή . Όμως δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη κοσμοαντίληψη γι' αυτόν τον κόσμο, θα λέγαμε ότι σχεδόν υπάρχει ο ίδιος αγνωστικισμός μ' αυτόν που επικρατεί στον κόσμο των μαγκλ με εξαίρεση του ότι οι μάγοι έρχονταν σ' επαφή με φαντάσματα. Οι μάγοι φοβούνταν εξίσου το θάνατο, κι αυτό αποδεικνύει ότι είναι μια κατάσταση την οποία δεν γνωρίζουν (αλλιώς δε θα είχαν λόγο να τον φοβούνται). Εσείς πως πιστεύετε πως ήταν ? Υπήρχε παράδεισος και κόλαση ? Ζούσαν αρμονικά μαγκλ και μάγοι χωρίς να τους διαχωρίζει κάτι ? Τα φαντάσματα κι οι πίνακες ήταν η πραγματική ψυχή ή απλώς το ολόγραμμά της , η ανάμνησή της και η πραγματική ψυχή ζούσε κάπου αλλού μαζί με τις υπολοιπες.
(Δεν ξέρω αν είναι λίγο μακάβριο ως θέμα , πάντως σίγουρα είναι από τις πτυχές του μαγικού κόσμου που γνωρίζουμε λιγότερο)
(Δεν ξέρω αν είναι λίγο μακάβριο ως θέμα , πάντως σίγουρα είναι από τις πτυχές του μαγικού κόσμου που γνωρίζουμε λιγότερο)