Έχει επεξεργασθεί από τον/την Magic Is Might στις Παρ Δεκ 26, 2014 8:21 pm, 5 φορές συνολικά
+2
Milady D' Hiver
Magic Is Might
6 απαντήσεις
★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°1
★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Όπως όλοι ξέρουμε τα Χριστούγεννα και η περίοδος που τα ακολουθεί εκτός από τις διακοσμήσεις, τα δώρα και τις διαφορετικές ανά τον κόσμο παραδόσεις, είναι και γεμάτα οικογενειακές συγκεντρώσεις οι οποίες συνεπάγονται τα γιορτινά τραπέζια τα οποία επίσης συνεπάγονται το πολύ φαγητό
Σε ποιόν δεν αρέσουν τα γιορτινά γεύματα; Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά; Γι'αυτό κι εμείς μαζί ψάξαμε κάθε γωνία της κουζίνας του Κάστρου, βρήκαμε τις ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές και είμαστε έτοιμοι να σας τις παρουσιάσουμε.
Μοιραστείτε και τις δικές σας συνταγές, καθώς μεταμορφωτικά ξόρκια θα τις ομορφαίνουν και θα τις οργανώνουν ομοιόμορφα
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Magic Is Might στις Παρ Δεκ 26, 2014 8:21 pm, 5 φορές συνολικά
- feeling nosy?:
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°2
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Συνταγή Νο1.: ΖΕΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά για το κέικ:
2 κ. γ. άγλυκο κακάο
1 κούπα νερό
¾ της κούπας σπορέλαιο
120 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1 ½ κούπα ζάχαρη
3 κόυπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ της κούπας σκόνη γλυκού κακάο
2 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας αριάνι
1 κ.γ. βανίλια
Υλικά για τη Γκανάς:
1/3 κούπας σαντιγύ (σε κρέμα, όχι χτυπημένη)
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
120 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο : προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώστε την φόρμα που θα ψήσετε το κέικ και πασπαλίστε την με το άγλυκο κακάο.
Βήμα 2ο : Ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο, το λάδι και τη κουβερτούρα σε αναμένο μάτι για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μίγμα να είναι ομοιόμορφο. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε στο μίγμα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά ώσπου να λιώσει. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3ο : σε ένα μεσαίου μεγέθους μπόλ, ανακατέψτε το αλεύρι, το γλυκό κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 4ο : προσθέστε τα αυγά, σταδιακά, στο μίγμα με τη κουβερτούρα που αφήσατε να κρυώσει, ανακατεύοντας πολύ καλά για να γίνουν ένα.
Βήμα 5ο : στο μίγμα με το αλεύρι προσθέστε το αριανι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και στη συνέχεια ανακατέψτε το με το μίγμα της κουβερτούρας ώστε να γίνουν ένα. Ρίξτε το μίγμα μέσα στη φόρμα που βουτυρώσατε και ψήστε το για 45-50 λεπτά στους 180ο. Αφήστε το να κρυώσει με τη φόρμα για 15 λεπτα και στη συνέχεια αφαιρέστε τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες.
Βήμα 6ο : σε ένα μεσαίου μεγέθους μπόλ, ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων τα υλικά για τη γκανάς για περίπου 45-50 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά απλώστε το πάνω στο κέικ.
Υλικά για το κέικ:
2 κ. γ. άγλυκο κακάο
1 κούπα νερό
¾ της κούπας σπορέλαιο
120 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1 ½ κούπα ζάχαρη
3 κόυπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ της κούπας σκόνη γλυκού κακάο
2 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας αριάνι
1 κ.γ. βανίλια
Υλικά για τη Γκανάς:
1/3 κούπας σαντιγύ (σε κρέμα, όχι χτυπημένη)
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
120 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο : προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώστε την φόρμα που θα ψήσετε το κέικ και πασπαλίστε την με το άγλυκο κακάο.
Βήμα 2ο : Ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο, το λάδι και τη κουβερτούρα σε αναμένο μάτι για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μίγμα να είναι ομοιόμορφο. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε στο μίγμα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά ώσπου να λιώσει. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3ο : σε ένα μεσαίου μεγέθους μπόλ, ανακατέψτε το αλεύρι, το γλυκό κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 4ο : προσθέστε τα αυγά, σταδιακά, στο μίγμα με τη κουβερτούρα που αφήσατε να κρυώσει, ανακατεύοντας πολύ καλά για να γίνουν ένα.
Βήμα 5ο : στο μίγμα με το αλεύρι προσθέστε το αριανι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και στη συνέχεια ανακατέψτε το με το μίγμα της κουβερτούρας ώστε να γίνουν ένα. Ρίξτε το μίγμα μέσα στη φόρμα που βουτυρώσατε και ψήστε το για 45-50 λεπτά στους 180ο. Αφήστε το να κρυώσει με τη φόρμα για 15 λεπτα και στη συνέχεια αφαιρέστε τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες.
Βήμα 6ο : σε ένα μεσαίου μεγέθους μπόλ, ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων τα υλικά για τη γκανάς για περίπου 45-50 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά απλώστε το πάνω στο κέικ.
- feeling nosy?:
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°3
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Συνταγή Νο2.: Red Velvet Cupcakes
Υλικά για τα cupcakes:
250 γρ. αλεύρι (ΓΟΧ)
2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
2 αυγά
175 ml αριάνι (buttermilk)
1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι
Υλικά για το frosting:
·500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
·125 γρ. τυρί φιλαδέλφειας
·125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
·1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
Βήμα 1ο :Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου και επίσης βάζετε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια.
Βήμα 2ο :Σε ένα μπώλ ρίχνετε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύετε.
Βήμα 3ο :Σε άλλο μπώλ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάτε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνετε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάτε για λίγο.
Βήμα 4ο :Στο ίδιο μπώλ ρίχνετε εναλλάξ (ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνετε και το αριάνι, το μηλόξυδο και χτυπάτε για λίγο.
Βήμα 5ο :Γεμίζετε τις θήκες (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνετε για 20 λεπτά.
Βήμα 6ο : Τα Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Βήμα 7ο :Για το frosting, χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνετε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να είναι απαλό.
Βήμα 8ο : Αλείφετε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.
Βήμα 9ο – προαιρετικό :Τα διακοσμείτε είτε με τρούφα χρωματιστή, διάφορα ζαχαρωτά είτε με φρούτα π.χ. φράουλα, μούρα κτλ.
Υλικά για τα cupcakes:
250 γρ. αλεύρι (ΓΟΧ)
2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
2 αυγά
175 ml αριάνι (buttermilk)
1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι
Υλικά για το frosting:
·500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
·125 γρ. τυρί φιλαδέλφειας
·125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
·1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
Βήμα 1ο :Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου και επίσης βάζετε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια.
Βήμα 2ο :Σε ένα μπώλ ρίχνετε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύετε.
Βήμα 3ο :Σε άλλο μπώλ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάτε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνετε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάτε για λίγο.
Βήμα 4ο :Στο ίδιο μπώλ ρίχνετε εναλλάξ (ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνετε και το αριάνι, το μηλόξυδο και χτυπάτε για λίγο.
Βήμα 5ο :Γεμίζετε τις θήκες (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνετε για 20 λεπτά.
Βήμα 6ο : Τα Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Βήμα 7ο :Για το frosting, χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνετε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να είναι απαλό.
Βήμα 8ο : Αλείφετε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.
Βήμα 9ο – προαιρετικό :Τα διακοσμείτε είτε με τρούφα χρωματιστή, διάφορα ζαχαρωτά είτε με φρούτα π.χ. φράουλα, μούρα κτλ.
- feeling nosy?:
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°4
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Συνταγή Νο3.: Κορμός με σαντιγι, καρύδια και σοκολάτα.
Υλικά για το παντεσπάνι:
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
λίγο βούτυρο για το ταψάκι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του χαρτιού
Υλικά για τη κρέμα και το γαρνίρισμα:
500 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
200 γρ. βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Βήμα 1ο :Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αλείφετε 1 ορθογώνιο ταψάκι διαστ. 35x25 εκ. με λίγο βούτυρο λιωμένο. Το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε 1 κουταλιά ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 2ο :Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρις ότου ασπρίσει το μείγμα. Ενσωματώνετε κατόπιν στο μείγμα αυτό με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι, το οποίο έχετε κοσκινίσει μαζί με το κακάο και την τριμμένη σοκολάτα.
Βήμα 3ο :Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα ομοιόμορφο και λείο και το απλώνετε στο χαρτί. Ψήνετε 10-15΄. Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι πάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη και το τυλίγετε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνετε 10΄. Ξεκολλάτε το χαρτί από το παντεσπάνι.
Βήμα 4ο :Χτυπάτε τη μισή κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι μέχρις ότου αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σπασμένη σοκολάτα. Αφήνετε 1-2΄ και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5ο :Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο για να αφρατέψει. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ενσωματώνετε το μείγμα βουτύρου-άχνης στο μείγμα της σοκολάτας με απαλές κινήσεις και την αφήνετε στο ψυγείο για 30΄.
Βήμα 6ο :Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι τη σαντιγί, σκορπίζετε από πάνω τα καρύδια και τυλίγετε σε ρολό. Καλύπτετε τον κορμό με τη σοκολατένια κρέμα και κάνετε σχέδια με το πιρούνι. Αφήνετε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τον σερβίρετε.
Υλικά για το παντεσπάνι:
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
λίγο βούτυρο για το ταψάκι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του χαρτιού
Υλικά για τη κρέμα και το γαρνίρισμα:
500 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
200 γρ. βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Βήμα 1ο :Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αλείφετε 1 ορθογώνιο ταψάκι διαστ. 35x25 εκ. με λίγο βούτυρο λιωμένο. Το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε 1 κουταλιά ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 2ο :Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρις ότου ασπρίσει το μείγμα. Ενσωματώνετε κατόπιν στο μείγμα αυτό με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι, το οποίο έχετε κοσκινίσει μαζί με το κακάο και την τριμμένη σοκολάτα.
Βήμα 3ο :Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα ομοιόμορφο και λείο και το απλώνετε στο χαρτί. Ψήνετε 10-15΄. Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι πάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη και το τυλίγετε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνετε 10΄. Ξεκολλάτε το χαρτί από το παντεσπάνι.
Βήμα 4ο :Χτυπάτε τη μισή κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι μέχρις ότου αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σπασμένη σοκολάτα. Αφήνετε 1-2΄ και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5ο :Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο για να αφρατέψει. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ενσωματώνετε το μείγμα βουτύρου-άχνης στο μείγμα της σοκολάτας με απαλές κινήσεις και την αφήνετε στο ψυγείο για 30΄.
Βήμα 6ο :Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι τη σαντιγί, σκορπίζετε από πάνω τα καρύδια και τυλίγετε σε ρολό. Καλύπτετε τον κορμό με τη σοκολατένια κρέμα και κάνετε σχέδια με το πιρούνι. Αφήνετε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τον σερβίρετε.
- feeling nosy?:
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°5
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Συνταγή Νο.4: Μπισκότα με μπαχαρικά και αμύγδαλα
Υλικά για τα Μπισκότα:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. μαλακό φρέσκο βούτυρο
250 γρ. ξανθή ζάχαρη
100 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
30 ml φρέσκο γάλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
άσπρο γλάσο για το γαρνίρισμα
Βήμα 1o :Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρά στη χαμηλήταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
Βήμα 2o :Φτιάχνετε με τη ζύμη μπισκότα πάχους 0,5 εκ. σε σχήμα αστεριού. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C για 15ʼ. Γαρνίρετε τα μπισκότα με άσπρο γλάσο.
Υλικά για τα Μπισκότα:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. μαλακό φρέσκο βούτυρο
250 γρ. ξανθή ζάχαρη
100 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
30 ml φρέσκο γάλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
άσπρο γλάσο για το γαρνίρισμα
Βήμα 1o :Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρά στη χαμηλήταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
Βήμα 2o :Φτιάχνετε με τη ζύμη μπισκότα πάχους 0,5 εκ. σε σχήμα αστεριού. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C για 15ʼ. Γαρνίρετε τα μπισκότα με άσπρο γλάσο.
- feeling nosy?:
Milady D' Hiver- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 40685
Ηλικία : 28
Location : Sydney, Australia
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: If someoneʼs lying about something small, you donʼt know what else theyʼre lying about.
- Δημοσίευση Ν°6
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Συνταγή Νο. 5: Γεμιστά μελομακάρονα
Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
4 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας τριμμένα ανάμικτα μπαχαρικά (καννέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
9 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
2½ φλιτζ. τσαγιού χοντραλεσμένα καρύδια
1 κουτ. ζάχαρη
1 κουτ. φρυγανιά
Λίγη καννέλα
Για το σιρόπι
1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε μπολ.
Βήμα 3: Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκανίτσα το λάδι μαζί με βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Βήμα 4: Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 5: Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή μικρές μπάλες. Πιέζουμε με τις παλάμες μας και φτιάχνουμε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου 8 εκ. περίπου.
Βήμα 6: Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη σκεπάζουμε διπλώνοντας τη ζύμη αριστερά-δεξιά πάνω από αυτή.
Βήμα 7: Πιέζουμε ελαφρά την πάνω και την κάτω άκρη του μελομακάρονου να κλείσει η γέμιση.
Βήμα 8: Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί αλειμμένα με βούτυρο και τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 9: Τα σιροπιάζουμε κάθε φορά που βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι κρύο και λίγο-λίγο με κουτάλα μέσα στο ταψί.
Βήμα 10: Αφήνουμε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν, γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 11: Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση.
Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
4 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας τριμμένα ανάμικτα μπαχαρικά (καννέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
9 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
2½ φλιτζ. τσαγιού χοντραλεσμένα καρύδια
1 κουτ. ζάχαρη
1 κουτ. φρυγανιά
Λίγη καννέλα
Για το σιρόπι
1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε μπολ.
Βήμα 3: Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκανίτσα το λάδι μαζί με βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Βήμα 4: Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 5: Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή μικρές μπάλες. Πιέζουμε με τις παλάμες μας και φτιάχνουμε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου 8 εκ. περίπου.
Βήμα 6: Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη σκεπάζουμε διπλώνοντας τη ζύμη αριστερά-δεξιά πάνω από αυτή.
Βήμα 7: Πιέζουμε ελαφρά την πάνω και την κάτω άκρη του μελομακάρονου να κλείσει η γέμιση.
Βήμα 8: Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί αλειμμένα με βούτυρο και τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 9: Τα σιροπιάζουμε κάθε φορά που βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι κρύο και λίγο-λίγο με κουτάλα μέσα στο ταψί.
Βήμα 10: Αφήνουμε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν, γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 11: Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
- .:
- ......................
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ηλικία : 28
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°7
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Κανονίστε την πορεία σας... Έψησα την μάνα μου να κάνουμε τον κορμό για την πρωτοχρονιά
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Sorazal the Erised- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 29991
Ηλικία : 233
Location : Room of Requirement
Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: How can I protect something so perfect without Evil?
- Δημοσίευση Ν°8
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
anthian9 έγραψε:Κανονίστε την πορεία σας... Έψησα την μάνα μου να κάνουμε τον κορμό για την πρωτοχρονιά
Και μένα η μάνα μου τον κορμό θέλει να κάνει!
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ηλικία : 28
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°9
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Ακόμη και από απόσταση, πάλι στο μαγειρέψτε με την άνθιαν9 και τον Σοραζάλ καταλήξαμε;
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Sorazal the Erised- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 29991
Ηλικία : 233
Location : Room of Requirement
Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: How can I protect something so perfect without Evil?
- Δημοσίευση Ν°10
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Πρέπει να την κάνουμε αυτήν την εκπομπούλα. Θα γράφονται μέλη μόνο και μόνο για αυτό το θέαμα!
Magorian Greyback- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 8444
Ηλικία : 25
Location : Hogwarts
Ημερομηνία εγγραφής : 16/09/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Just Nothing
- Δημοσίευση Ν°11
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Αααα όλα φαίνονται
Με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες , διέταξα τον πατέρα μου να φτιάξει τοτοτοτο κέικ
Με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες , διέταξα τον πατέρα μου να φτιάξει τοτοτοτο κέικ
- loyalties:
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ηλικία : 28
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°12
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Φαντάσου μας λίγο να προσπαθούμε να μελώσουμε μελομακάρονα. Χριστέ μου τι ντροπήSorazal the Erised έγραψε:Πρέπει να την κάνουμε αυτήν την εκπομπούλα. Θα γράφονται μέλη μόνο και μόνο για αυτό το θέαμα!
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Sorazal the Erised- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 29991
Ηλικία : 233
Location : Room of Requirement
Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: How can I protect something so perfect without Evil?
- Δημοσίευση Ν°13
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
anthian9 έγραψε:Φαντάσου μας λίγο να προσπαθούμε να μελώσουμε μελομακάρονα. Χριστέ μου τι ντροπήSorazal the Erised έγραψε:Πρέπει να την κάνουμε αυτήν την εκπομπούλα. Θα γράφονται μέλη μόνο και μόνο για αυτό το θέαμα!
Το μελώνεις το μελομακάρονο;
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ηλικία : 28
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°14
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Και γεμιστό μελομακάρονο! Είμαστε για τα δύσκολα
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°15
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ <3
"Και τώρα εντελώς δημοκρατικά, χτυπάμε τα αυγα να γινουν ενα, και ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα στη μούρη της ανθιαν9, έτσι, εντελώς δημοκρατικά"
Εγω έκανα τα red velvet και ήταν
"Και τώρα εντελώς δημοκρατικά, χτυπάμε τα αυγα να γινουν ενα, και ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα στη μούρη της ανθιαν9, έτσι, εντελώς δημοκρατικά"
Εγω έκανα τα red velvet και ήταν
- feeling nosy?:
Sorazal the Erised- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 29991
Ηλικία : 233
Location : Room of Requirement
Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: How can I protect something so perfect without Evil?
- Δημοσίευση Ν°16
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
^ το έχουμε σκεφτεί γιατί μαγειρεύουμε μαζί μια φορά την εβδομάδα και είναι έπος.
Εγώ θέλω τα γεμιστά μελομακάρονα!
Εγώ θέλω τα γεμιστά μελομακάρονα!
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°17
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
μια μέρα που θα ξανασυμβεί αυτό θέλω ή βίντεο ή λαιβ μετάδοση απο σκάιπ
- feeling nosy?:
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ηλικία : 28
Location : Thessaloniki
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°18
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Χαχα θα βάλουμε στον ΣτΕ να βιντεοσκοπεί με το καταπληκτικό κινητόΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
...με το κινητό μου λοιπόν.
Θέλουμε όμως να μας βρει συνταγή η Μαρίνα που έχει αδυναμία στον Λαζαρούκο. Χριστουγεννιάτικη ή μη
...με το κινητό μου λοιπόν.
Θέλουμε όμως να μας βρει συνταγή η Μαρίνα που έχει αδυναμία στον Λαζαρούκο. Χριστουγεννιάτικη ή μη
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Mr. Ollivander- Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
- Αριθμός μηνυμάτων : 28841
Ηλικία : 32
Location : Crazy Waters
Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Power is better than money
- Δημοσίευση Ν°19
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
αννα σαν το fun with flags θα ειναι
- I solemnly swear I'm up to no good:
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°20
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Αχχαχαχαχαχαχα όντως όντως
Ανθη σοβαρολογώ, θέλω να σας δω με ποδιές
Ανθη σοβαρολογώ, θέλω να σας δω με ποδιές
- feeling nosy?:
Mr. Ollivander- Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
- Αριθμός μηνυμάτων : 28841
Ηλικία : 32
Location : Crazy Waters
Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Power is better than money
- Δημοσίευση Ν°21
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
- I solemnly swear I'm up to no good:
Magic Is Might- Οδηγός στο Λεωφορείο των Ιπποτών
- Αριθμός μηνυμάτων : 10420
Ηλικία : 25
Location : 12 Grimmauld Place
Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°22
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Κλαίω στην ιδέα.
"Ρεε ανθηηηη, τα υγρά στα στερεά, οχι τα στερεά στα υγρά, ΚΑΑΑΑΤ πάλι απ την αρχή!"
"Ρεε ανθηηηη, τα υγρά στα στερεά, οχι τα στερεά στα υγρά, ΚΑΑΑΑΤ πάλι απ την αρχή!"
- feeling nosy?:
Mr. Ollivander- Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
- Αριθμός μηνυμάτων : 28841
Ηλικία : 32
Location : Crazy Waters
Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Power is better than money
- Δημοσίευση Ν°23
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
βασικα θα περιμενουμε το επεισοδιο με τα bloopers
- I solemnly swear I'm up to no good:
Milady D' Hiver- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 40685
Ηλικία : 28
Location : Sydney, Australia
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: If someoneʼs lying about something small, you donʼt know what else theyʼre lying about.
- Δημοσίευση Ν°24
Απ: ★ Γιορτινή Κουζίνα! ★
Βασικα εγω λεω να στησει την καμερα καπου και να φτιαξει 3οροφη τουρτα μονος του
.
.
.
.
.
.
.
.
.
- .:
- ......................