από Hecate Πεμ Ιουν 02, 2011 10:33 pm
Witch-King έγραψε:Ναι έχει περισσότερες πιθανότητες ο δομικών έργων ΑΛΛΑ μην συγκρίνουμε τα ΤΕΙ με ΑΕΙ παιδιά ! Μιλάμε για τρελή διαφορά ! Για να βγάλεις δομικών έργων αρκεί να διαβάζεις στη εξεταστική για να βγάλεις πολυτεχνείο πρέπει να διαβάζεις καθημερινά και να παρακολουθείς καθημερινά επίσης !!
Διάολε, τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πλέον. Είναι σαν να μου λες μην συγκρίνεις πορτοκάλια με πορτοκάλια
Αλλά 'ντάξει καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ως φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων στα ΑΤΕΙ πρέπει να σου πω ότι δεν ισχύει αυτό με το διάβασμα. Τα εργαστήρια είναι πάρα πολλά και πάρα πολύ απαιτητικά, από τις 36 ώρες που έχω μάθημα την εβδομάδα, οι μισές είναι εργαστήρια. Για το κάθε εργαστήριο υπάρχει εβδομαδιαία εργασία / "τεχνική μελέτη" + εβδομαδιαίο τεστ + εργασία εξαμήνου + εξετάσεις εξαμήνου οπότε πρέπει να διαβάζεις συνέχεια. Έχω μείνει πίσω σε ένα μόνο μάθημα και κοντεύω να πάθω έλκος από το άγχος. Όσο για τις θεωρίες πλέον το 50% έχουν γίνει υποχρεωτικές οπότε και όσοι ήθελαν να καθίσουν σπίτια τους πηγαίνουν για μάθημα. Δεν ισχύει το "δεν πατάω στην σχολή και διαβάζω μόνο στην εξεταστική" αφού όποιος κάνει κάτι τέτοιο δεν θα υπάρχει καν στους καταλόγους με τα ονόματα αυτών που έχουν συμπληρώσει τον κατάλληλο αριθμό παρουσιών για να δώσουν το μάθημα. Επίσης έχουμε 200 μαθήματα και οι εξεταστικές μας κρατάνε ένα μήνα
Ξεκινάω να δίνω αύριο και τελειώνω 4/7
Αν είχα διαβάσει το μισό απ' όσο διαβάζω τώρα όταν έδινα Πανελλήνιες θα ήμουν στο Μετσόβειο με έξοδα του ΙΚΥ
Στα Πολυτεχνεία είναι διαφορετικά. Κάνουν πολύ περισσότερες και πολυπλοκότερες θεωρίες και πολύ λιγότερα εργαστήρια. Αν θες να τελειώσεις στην ώρα σου και να έχεις καλό βαθμό στο πτυχίο φυσικά και πρέπει να παρακολουθείς κανονικά τα μαθήματα αλλά δεν υπάρχει κάτι που να σε αναγκάζει να είσαι όλη μέρα στη σχολή ή να διαβάζεις από μάθημα σε μάθημα και όχι όλα μαζί στο τέλος. Όποιος θέλει να μαθαίνει σε βάθος και όχι επιφανειακά διαβάζει κάθε μέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι ξύνονται.
Εξάλλου σε αυτού του τύπου τις σχολές δεν υπάρχει "διάβασμα". Υπάρχει το "πάρε το σύγγραμα με τις ασκήσεις και μην το αφήσεις απ' τα χέρια σου αν δεν μάθεις να λύνεις τη μέθοδο με κλειστά μάτια". Σε κάποιους μπορεί να πάρει 2 ώρες, σε κάποιους 2 βδομάδες, σε κάποιους 2 εξάμηνα.