Τα δυο πρωτα δεν τα βαζω για καλο σκοπο, αλλα γιατι θα προτιμουσα να μην τα εχω διαβασει.
1. Το πρωτο ηταν ενα βιβλιο απο αυτα τα και-καλα, ψυχολογικο-δεν-ξερω-τι που ειχε θεμα τις "ιντριγκες" που κανουμε για να περασει το δικο μας. Σορι για τον τιτλο, δεν τον θυμαμαι, αλλα θυμαμαι τον επιλογο του: "αν διαβασες αυτο το βιβλιο με σκοπο να χρησιμοποιεις αυτες τις πρακτικες, λυπαμαι, εισαι κακος ανθρωπος". Και γω η καημενη ουτε καν ειχα σκεφτει γιατι το διαβαζα, απλα μου ειχε τραβηξει το ενδιαφερον στη βιβλιοθηκη του σχολειου και ο υπευθυνος μου ειχε πει οτι "αυτο ειναι πολυ ωραιο βιβλιο, αλλα μη το διαβασεις εδω, θελει καλο διαβασμα, να το παρεις σπιτι σου, να κατσεις να το διαβασεις με την ησυχια σου!"
Και γυριζα πισω τις σελιδες προσπαθωντας να θυμηθω τι σκεφτομουνα οταν διαβαζα τα παραδειγματα που εδινε και με την υποψια οτι ειμαι κακος ανθρωπος, BUT I COULD NOT TELL BECAUSE I DIDN'T REMEMBER.
2) To δευτερο ειναι το "Κβο Βάντις". Υπερβολικα ωμό για την ηλικία μου τότε, και υπερβολικα θρησκευτικο θεμα, αιμα, στραγαλισμοι και μονομαχιες με ταυρους και γω μικρη και τριανταφυλλενια για να ταυτιστω και να αντεξω ολα αυτα μαζεμενα.
ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΟ.
3) Παμε τωρα στα καλα:
Μικρος Πριγκιπας.
Κλαμα, κλαμα, κλαμαααα! Επισης η πιο αντιπροσωπευτικη αποδειξη οτι ενα παιδικο βιβλιο, μπορει να ειναι για ολες τις ηλικιες.
4) Ενα παιδι μετράει τα αστρα. Κλαμα και εδω. Τι να πει κανεις?
5) το κεχριμπαρενιο τηλεσκοπιο. Γιατι εκανε τη διαφορα και ηταν τελος απο αυτα τα not happy endings, που ομως γουσταρεις να σε ριχνουν σε μελαγχολικο μουντ.
6) Το καπλανι της Βιτρινας. Για τις βαρετες Κυριακες. Για τις δυο γατες με τα ωραια ονοματα. Για το καπλανι και το γυαλινο ματι του. Πολλα!
7) Το Ψεμα: Ετσι, γιατι ταυτιστηκα, και μ'αρεσε και μπραβο του.
8) Χωρις Οικογενεια: Απλα η πρωτη αγαπη και παντοτινη.
Γιατι ενεπνευσε τα παιδικα μου ονειρα σχετικα με το "τι θα γινω οταν μεγαλωσω", πλανοδιος μουσικός στη Γαλλια.
9) Ο Χριστος ξανασταυρώνεται: Γιατι σου δινει μια αλλη οπτικη, που ειναι λιγο καλυτερη. Και γιατι στο τελος σε αφηνει με φρουδες ελπιδες. :/ (not happy endings που λεγαμε; )
10) Παραμυθι χωρις ονομα: Γιατι ειναι επικαιρο.