από Τρια πουλακια καθονταν... Δευ Δεκ 23, 2013 1:36 am
Κατά την γνώμη μου,ναι υπήρξαν μάγοι στον κόσμο του ΧΠ οι οποίοι θα έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά με την θανατική ποινή ή καλύτερα με το φιλί των παραφρόνων(διότι είναι μιά κατάσταση χειρότερη από αυτή των νεκρών,ένα δίχως ψυχή ανθρώπινο κουφάρι που όμως δεν απαλλάχθηκε ακόμη από την ζωή)και μόνο εφόσον βασανιστεί μέχρι το σημείο έλεους(διότι και οι ίδιοι δρούσαν με ανάλογο τρόπο)...Θα μου πείτε,ναι αλλά έτσι γινόμαστε και εμείς <<σαδιστές>> και <<φονιάδες>>,όπως και οι ίδιοι,ας μην ξεχνάμε όμως ότι και η Μόλυ Ουέσλυ,ως μέλος του Τάγματος του Φοίνικα,σκότωσε την Μπέλατριξ Λεσρέιτζ όταν εκείνη προσπαθούσε να σκοτώσει την ίδια και τα παιδιά της...Θέλω να πω,πρέπει να υπάρχουν κάποια λεπτά όρια ως προς το πότε επιτρέπονται τα αντίποινα σε ένα άτομο για τις άδικες-προς τους άλλους-πράξεις του!
Θα μου πείτε επίσης,η ισόβια κάθηρξη στο Αζκαμπάν είναι έτσι και αλλιώς αυστηρότατη τιμωρία για έναν οποιονδήποτε μάγο,για ποιόν λόγο να επιβαρύνουμε την ποινή και με τον θάνατο,κατά την γνώμη μου έχουν υπάρξει πολλοί άνθρωποι(και στην απτή πραγματικότητα)οι οποίοι έπρεπε να τιμωρηθούν με θανατική ποινή,όχι μόνο για τα απάνθρωπα εγκλήματα που είχαν διαπράξει και που σίγουρα ο δικός τους θάνατος θα ήταν οπωσδήποτε μιά λύτρωση για τα πολυάριθμα θύματα τους αλλά και επειδή ήταν εκ γεννετής κάκιστοι χαρακτήρες!Εδώ δεν μιλάμε για μάγους που απλά έκαναν λάθος επιλογές και φέρονταν με μιά κάποια σκληρότητα,όπως ο Σέβερους,απλά επειδή είχαν άσχημα παιδικά βιώματα,αλλά για μάγους που από πολύ μικρή παιδική ηλικία σχεδίαζαν την επικράτηση τους επί του κόσμου των μάγων και των μαγκλ και που ήτανε διαθετημένοι και να σκοτώσουν,προκειμένου να περάσει το δικό τους...Θεωρείται εσείς ότι μπορεί να ξεπεραστεί μιά τέτοια κατάσταση;Θεωρείται ότι υπάρχει έστω και μιά πιθανότητα να νιώσει ποτέ τύψεις ένα τέτοιο άτομο;Διότι μιά φυλακή έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό,να σωφρονήσει,να κάνει τον εγκρατούμενο της να μετανοήσει για τα λάθη του,να τον παρεκλίσει στον σωστό δρόμο βλέπωντας την κατάντια του(πίσω από τα κάγκελα),από την στιγμή που δεν υπάρχει μετανόηση σε έναν χαρακτήρα,θεωρώ ότι η φυλάκιση είναι μιά γελοία υπόθεση!
Και για του λόγου το αληθές,πάρ'τε παράδειγμα την Μπέλατριξ Λεσρέιτζ!όλοι μας την είδαμε στο τέταρτο βιβλίο-μέσα από τις αναμνήσεις του Μπάρτι Κράουτς-την ώρα της δίκης της όχι μόνο να μην έχει συναίσθηση του ότι θα καταδικάζονταν σε ισόβια αλλά ίσα ίσα ένιωθε και υπερήφανη για τα <<κατορθώματα>> της με το διαβολικό της γέλιο και ανυπομονούσε για πάνω από δέκα χρόνια να επιστρέψει ο Αφέντης της!Είχε άραγε το παραμικρό νόημα η κάθειρξη της στο Αζκαμπάν,πέραν του ότι ασφαλίστηκε προσωρινά η μαγική κοινότητα;Τα ίδια και με τον Μπάρτι Κράουτς,τα ίδια και με όλους σχεδόν τους Θανατοφάγους,οι οποίοι με το που βγήκαν από το Αζκαμπάν επέστρεψαν και πάλι στο Λόρδο Βόλντεμορτ και στις δολοφονίες του στον μαγικό κόσμο(αν εξαιρέσουμε βέβαια αυτούς που επέστρεψαν λόγο δειλίας,όπως οι Μαλφόι).
Οι άξιοι θανατικής ποινής ήταν αναμφίσβητητα ο Βόλντεμορτ,διότι ήδη από τα 16 του τον βλέπουμε να σκοτώνει μαζικά ανθρώπους δίχως το παραμικρό αίσθημα λύπης ή έστω σοκ,η Μπέλατριξ γιατί δεν δίστασε να σκοτώσει ακόμη και το ίδιο της το αίμα και μάλιστα δίχως να παραλείψει το υστερικό της γέλιο ακόμη και σε μιά τέτοια στιγμή(λες και ο φόνος είναι ένα παιχνίδι για αυτήν),ο Γκρέιμπακ διότι δεν δίσταζε να σκοτώσει ακόμη και παιδιά έχοντας την συνεχή μορφή λυκάνθρωπου,ο Μπάρτι Κράουτς ο Νεότερος διότι σκότωσε ακόμη και τον πατέρα του για να αποδείξει την πίστη του απέναντι στον Σκοτεινό Άρχοντα,ο Ντολόχοβ που σκότωσε τα αδέρφια της Μόλυ Ουέσλυ και ένα σωρό άλλα άτομα κλπ κλπ!Ήταν άτομα καταδικασμένα να ακολουθούν για ολόκληρη την ζωή τους τον δρόμο του αίματος,να σκοτώνουν και να βασανίζουν τον οποιονδήποτε τους πήγαινε κόντρα στα σχέδια τους και δίχως το παραμικρό δάκρυ τύψεων!