Όχι,δεν μπορεί να έχει σχέση με τον Σατανισμό.Η Ρόουλινγκ απλά ήθελε να γράψει μια ιστορία σχετική με μάγους επειδή έτσι θα γινόταν πιό ελκυστική προς τα μικρά παιδιά.Τι την ενδιέφερε τώρα για την Λευκή και την Μαύρη μαγεία;Τι την ενδιέφερε καλά καλά να περάσει υποσεινήδιτα μηνύματα στους αναγνώστες;Έχει δείξει ποτέ οτί μπορεί να είναι σατανίστρια ή κάτι τέτοιο;Θεωρώ πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν τέτοιες παρατηρίσεις του τύπου(Αα,ο Χάρι Πότερ έχει σχέση με την μαγεία άρα και τον σατανισμό)και έτσι ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ διάφορα τυχαία κομμάτια της ιστορίας και τα ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΝ πολύ απλά.Η εξήγηση είναι πως κάποιοι άνθρωποι θέλουν πολύ να το παίξουν ντεντέκτιβς παρουσιάζοντας διάφορες αποδείξεις για ένα θέμα που μπορεί και νε είναι απλές παρεξηγήσεις.
Τώρα βέβαια νομίζω πως τα παιδιά που δεν μεγαλώνουν φυσιολογικά(ζουν σε διαλυμένο σπίτι κλπ)πιστεύω πως θα ήταν καλό να διαβάζουν τα βιβλία αυτά σε ώριμη ηλικία.Υπάρχουν όντως παιδιά που ταυτίζονται με κάποιους χαρακτήρες και φαντάζονται στο μυαλό τους πως είναι και οι ίδιοι έτσι.Να φανταστείτε είχα κάποτε ένα συμμαθητή μου στην απέναντι τάξη που ταύτιζε τον εαυτό του με τον Χάρι.Τα παιδιά αυτά μάλλον θα πρέπει να τα διαβάζουν σε ώριμη ηλικία ή μαζί με κάποιον γονιό τους για να μην παρασυρθούν απο όσα διαβάζουν.Αλλά απο εκεί και πέρα στα υπόλοιπα φυσιολογικά παιδιά δεν πιστεύω να επιρεαστεί το μυαλό τους με ότι διαβάζουν.
Τώρα βέβαια νομίζω πως τα παιδιά που δεν μεγαλώνουν φυσιολογικά(ζουν σε διαλυμένο σπίτι κλπ)πιστεύω πως θα ήταν καλό να διαβάζουν τα βιβλία αυτά σε ώριμη ηλικία.Υπάρχουν όντως παιδιά που ταυτίζονται με κάποιους χαρακτήρες και φαντάζονται στο μυαλό τους πως είναι και οι ίδιοι έτσι.Να φανταστείτε είχα κάποτε ένα συμμαθητή μου στην απέναντι τάξη που ταύτιζε τον εαυτό του με τον Χάρι.Τα παιδιά αυτά μάλλον θα πρέπει να τα διαβάζουν σε ώριμη ηλικία ή μαζί με κάποιον γονιό τους για να μην παρασυρθούν απο όσα διαβάζουν.Αλλά απο εκεί και πέρα στα υπόλοιπα φυσιολογικά παιδιά δεν πιστεύω να επιρεαστεί το μυαλό τους με ότι διαβάζουν.