.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+3
Cassandra Black
Hecate
Aurora Sinistra
7 απαντήσεις

Isabel Allende

Aurora Sinistra
    Aurora Sinistra
    Μαγικός Ζωολόγος
    Μαγικός Ζωολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 8719
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought:

Isabel Allende Empty Isabel Allende

Δημοσίευση από Aurora Sinistra Δευ Ιουλ 08, 2013 5:57 pm

Η Isabel Allende (ανηψιά του Salvador Allende προέδρου της Χιλής που δολοφονήθηκε το 1973)είναι μια χιλιανή συγγραφέας που έχει χαρακτηριστεί και ως η πιο πολυδιαβασμένη ισπανόφωνη συγγραφέας και το 2010 πηρε το βραβείο λογοτεχνίας της Χιλής.Το πρώτο της μυθιστόρημα το σπίτι των πνευμάτων εκδόθηκε το 1982.
    Αλλα έργα της είναι του έρωτα και της σκιάς,Εύα Λούνα,ιστορίες της Εύα Λούνα,το επουράνιο σχέδιο,κόρη της μοίρας,φωτογραφίες σε σέπια,Πάουλα,Αφροδίτη,η ονειρεμένη πατρίδα μου, ινές ψυχή μου ,Ζορρο η αρχή του θρύλου,'ολες οι μέρες ,το ημερολόγιο της Μάγια και η τριλογία η πόλη των θηρίων,το βασίλειο του χρυσού δράκοντα και το δάσος των πυγμαίων
    Τα μυθυστορήματα της περιέχουν συχνά γυναικεία οπτική και αυτοβιογραφικά καθώς και μυθικά στοιχεία.
    Εσείς έχετε διαβάσει κάποιο απο τα βιβλία της?

Isabel Allende Untitl10
    Hecate
    Hecate
    Member of Order of Merlin 3rd
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 11334
    Ημερομηνία εγγραφής : 01/09/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought:

Isabel Allende Empty Απ: Isabel Allende

Δημοσίευση από Hecate Τρι Ιουλ 09, 2013 12:30 am

Σπόιλερ:

Είχα διαβάσει αρκετά βιβλία της στο γυμνάσιο και όταν ξεκίνησα να μαθαίνω ισπανικά την έπιασα και στο πρωτότυπο. Η Αγιέντε μαζί με τον Γκαρσία Μάρκες είναι από τους αγαπημένους μου λατινοαμερικανούς συγγραφείς μαγικού ρεαλισμού (κατηγορία στην οποία δεν υπάρχει και τρελός ανταγωνισμός Razz )
    Αγαπημένα μου είναι η "Εύα Λούνα" και "Το Σπίτι των Πνευμάτων", το τελευταίο νομίζω ότι είναι και η πρώτη ταινία που είδα ποτέ μου.

.
    Θέλεις μπουντρούμια; Πάμε.
    Isabel Allende Ws1999D
    Cassandra Black
    Cassandra Black
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 33695
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Τρι Ιουλ 09, 2013 12:42 am

Μονάχα τη Φωτογραφία σε Σέπια έχω διαβάσει. Μου άρεσε πολύ, ειδικά όλο αυτό το background που έδειχνε την οικογενειακή ιστορία και τους έρωτες και τον πόλεμο κλπ.
    Θα ήθελα να διαβάσω και την Κόρη της Μοίρας που έχει τους ίδιους (νομίζω) χαρακτήρες αλλά δεν το 'χω βρει πουθενά οπότε μένω στο "ήθελα" Razz

Isabel Allende Y2uq2a4e

We seed the stars:
    Aurora Sinistra
    Aurora Sinistra
    Μαγικός Ζωολόγος
    Μαγικός Ζωολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 8719
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από Aurora Sinistra Τρι Ιουλ 09, 2013 12:54 am

μου είχε προτείνει μια φιλολογος στη β γυμνασίου να διαβάσω και απο τότε έχω διαβάσει το σπίτι των πνευμάτων που είναι και το αγαπημένο μου,την Εύα Λούνα,την πόλη των θηρίων,βασίλειο του χρυσού δράκοντα και πόλη των πυγαίων.Αυτό τον καιρί διαβάζω την Πάουλα και μου αρέσει πάρα πολύ.oh! 

Isabel Allende Untitl10
    Laura Mandley
    Laura Mandley
    Θεραπευτής/ρια
    Θεραπευτής/ρια

Αριθμός μηνυμάτων : 4034
    Ημερομηνία εγγραφής : 16/08/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: Misunderstanding is geniuses curse, they call us evil but nothing is worse than passive submission to meaningless rules these are oppression and misery's tools.

Δημοσίευση από Laura Mandley Τετ Ιουλ 10, 2013 10:51 pm

Cassandra Black έγραψε:Μονάχα τη Φωτογραφία σε Σέπια έχω διαβάσει. Μου άρεσε πολύ, ειδικά όλο αυτό το background που έδειχνε την οικογενειακή ιστορία και τους έρωτες και τον πόλεμο κλπ.
    Θα ήθελα να διαβάσω και την Κόρη της Μοίρας που έχει τους ίδιους (νομίζω) χαρακτήρες αλλά δεν το 'χω βρει πουθενά οπότε μένω στο "ήθελα" Razz

Έχω την Κόρη της Μοίρας και το Σπίτι των Πνευμάτων.Θα σε δανείσωRazz 

Και μένα μ' αρέσει πολύ.Έχω διαβάσει αρκετά από τα βιβλία της.Έχει μια πολύ ιδιαίτερη περιγραφική ικανότητα και είναι πνευματώδης.

Όταν μιλάτε ακούω να λέτε "Γιατί;"
    Όλο "Γιατί;"
    Βλέπετε πράγματα και λέτε "Γιατί;"
    Μα εγώ ονειρεύομαι πράγματα που ποτέ δεν υπήρξαν και λέω:
    "Γιατί όχι;"
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Πεμ Αυγ 01, 2013 9:51 pm

Διάβασα τις Ιστορίες της Εύα Λούνα και μ' άρεσε πολύ, ελπίζω να βρω και την ορίτζιναλ Εύα Λούνα Razz

Isabel Allende Y2uq2a4e

We seed the stars:
    Beatrice Baudelaire
    Beatrice Baudelaire
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Αριθμός μηνυμάτων : 9237
    Ημερομηνία εγγραφής : 05/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: There are essential and inessential insanities. The later are solar in character, the former are linked to the moon.

Δημοσίευση από Beatrice Baudelaire Κυρ Ιουλ 27, 2014 2:04 pm

Έμαθα χτες τυχαία πως μια εφημερίδα έχει κάθε Κυριακή ένα βιβλίο της Αγιέντε. Σήμερα είχε την Εύα Λούνα και το πήρα, θα τα παίρνω όλα αλλά έχω χάσει τα 2 προηγούμενα, δεν ξέρω ποια ήταν.  Razz

Θα το διαβάσω και θα επανέλθω  hurrah

I'm a wanderess
    I'm a one-night stand
    Don't belong to no city
    Don't belong to no man

Yes, I'm a Shadowhunter.
    Demons beware.      

Parabatai ♥
    -00-

Don't you know better?:
    ♥:
    Nathaniel
    Nathaniel
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 7252
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2008

Magical Identity
    Today's thought: The mirror will always gaze right back at you no matter the darkness of your room.

Δημοσίευση από Nathaniel Κυρ Ιουλ 27, 2014 7:23 pm

έχω διαβάσει την τριλογία της και ήταν μία πολύ καλή επίδειξη έρευνας. Μου είχε αρέσει το δέσιμο του θρύλου με την πραγματικότητα που έκανε στα βιβλία καθώς και η ήρεμη στρωτή γραφή της. Η μετάφραση δεν είναι πολύ καλή αν κρίνω από το πρωτότυπο (τα μεταφρασμένα τα έχω διαβάσει από την ασημένια συλλογή), αλλά και πάλι είναι πολύ όμορφα.

"We don't read and write poetry because it's cute.
    We read and write poetry because we are members of the human race.

And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.

To quote from Whitman, 'O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?'
    Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse.
    That the powerful play *goes on* and you may contribute a verse.

What will your verse be?"
    Dead Poets' Society
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Παρ Αυγ 22, 2014 7:07 pm

Μάζεψα όσα μπορούσα απο το Έθνος. Εχω διαβάσει μόνο την Πάουλα και μένουν τέσσερα ακόμα. Να δω πότε θα τα αρχίσω.  dunno2 

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Isabel Allende Gg10
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Cassandra Black Πεμ Σεπ 04, 2014 1:21 am

Θάνο μόλις διαβάσεις την Εύα Λούνα φέρτην από δω, για κάποιο λόγο δεν κατάφερα να πάρω τίποτα απ' το Έθνος. Razz

Isabel Allende Y2uq2a4e

We seed the stars:
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Πεμ Σεπ 04, 2014 11:08 am

Σου το δίνω και πριν το διαβάσω. Απλά όταν βρεθούμε,να μου θυμίσεις να στο φέρω. :P

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Isabel Allende Gg10
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Πεμ Μάης 07, 2015 11:13 am

Διάβασα σχεδόν τα πάντα απο Αλιέντε. Τώρα ξεκίνησα την Κόρη της Μοίρας και τελειώνω. Η Αλιέντε δεν έχει αυτό που λέμε πρωτότυπα θέματα, τα βιβλία της περιστρέφονται γύρω απο τις γυναίκες, αν εξαιρέσει κανείς την τριλογία της Αναμνήσεις του Αετού και του Ιαγουάρου και την Πάουλα. Μόνο το Επουράνιο Σχέδιο έχει σαν κεντρικό ήρωα έναν άνδρα. Η πολιτική είναι κάτι που γίνεται αμέσως εμφανές, υπάρχει παντού, ποτίζει τις σελίδες της. Οι περιγραφές της είναι δυνατές, πλούσιες σε λεπτομέρειες, κατατοπιστικές. Το ερωτικό στοιχείο είναι επίσης κεντρικό, οδηγεί τους ήρωες. Η πάλη, ταξική ή εσωτερική είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητη. Ξέρει όμως να γράφει. Τα διαλογικά μέρη είναι ελάχιστα, σελίδες ολόκληρες περνούν με αφήγηση και θέλει κοντρολάρισμα απο την μεριά του αναγνώστη. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα βιβλία της δεν έχουν τέλος, τουλάχιστον όχι με την κλασσική έννοια, θα μπορούσαν να συνεχίζουν στο διηνεκές. Απλά, εκεί σταματά η αφήγηση ή μάλλον, εκεί αποφασίζει η Αλιέντε να σταματήσει την αφήγηση.

Πάντα έχω πρόβλημα στην φωνή του αφηγητή. Πως θα ακούγεται στο κεφάλι μου. Άνδρας, γυναίκα, τόνος, χροιά, ένταση. Στην Αλλιέντε όλα έδειχναν ότι μια γυναίκα διηγείται για γυναίκες.

Είναι ωραία λογοτεχνία. Χαίρεσαι να την διαβάζεις. Φτιάχνεις τις εικόνες μέσα σου, ανασταίνεις τα πρόσωπα, βάζεις μουσική να ακούγεται.

Αυτό που μου έμεινε τόσα καιρό μετά, είναι ο θρήνος της μάνας που χάνει την κόρη της.

«Πνίγομαι από συγκρατημένο πόνο, βγαίνω στη βεράντα και ο αέρας δεν μου φτάνει για τόσα αναφιλητά, η βροχή δεν μου φτάνει για τόσα δάκρυα. Τότε παίρνω το αυτοκίνητο, απομακρύνομαι προς τους λόφους και σχεδόν στα τυφλά φτάνω στο δάσος των περιπάτων μου, όπου τόσες φορές βρίσκω καταφύγιο για να σκεφτώ μόνη μου. Προχωράω με τα πόδια στα μονοπάτια που ο χειμώνας έχει αχρηστεύσει, τρέχω σκοντάφτοντας σε κλαδιά και κοφτερές πέτρες, ανοίγοντας δρόμο μέσα στην πράσινη υγρασία αυτού του απέραντου φυτικού χώρου, παρόμοιου με τα δάση της παιδικής μου ηλικίας, εκείνα που διέσχιζα πάνω σʼ ένα μουλάρι ακολουθώντας τα βήματα του παππού μου. Προχωρώ με λασπωμένα πόδια, μουσκεμένα ρούχα και την καρδιά να ματώνει κι όταν σκοτεινιάζει και δεν μπορώ πια να περπατώ άλλο, και να σκοντάφτω και να γλιστράω και να σηκώνομαι ξανά και να εξακολουθώ να παραπατάω, πέφτω τελικά στα γόνατα, τραβοκοπάω την μπλούζα μου, πετάγονται τα κουμπιά και με τα μπράτσα διπλωμένα σε σταυρό και το στήθος γυμνό φωνάζω το όνομά σου, κόρη μου. Η βροχή είναι ένας μανδύας από σκοτεινό κρύσταλλο, τα ζοφερά σύννεφα χώνονται ανάμεσα στις κορφές των μαύρων δέντρων και ο άνεμος δαγκώνει το στήθος μου, μπαίνει στα κόκαλά μου και με καθαρίζει από μέσα με παγωμένα σφουγγάρια. Βυθίζω τα χέρια μου στη λάσπη, πιάνω το χώμα με τις χούφτες και το φέρνω στο πρόσωπο, στο στόμα, μασάω αλμυρούς σβόλους λάσπη, εισπνέω βαθιά την όξινη μυρωδιά από το μαυρόχωμα και το φαρμακευτικό άρωμα των ευκαλύπτων. Γη, πάρε την κόρη μου, δέξου την, τύλιξέ τη, θεά μητέρα γη, βοήθησέ μας, της ζητάω, κι εξακολουθώ να βογκάω μέσα στη νύχτα που πέφτει πάνω μου, φωνάζοντας εσένα, φωνάζοντας εσένα. Πέρα μακριά περνάει ένα κοπάδι αγριόπαπιες και παίρνει το όνομά σου προς το νότο. Πάουλα, Πάουλα...»

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Isabel Allende Gg10

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:19 am