.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+16
Madame Maxime
elliza
Cassandra Black
Cassiopeia Black
Gellert Crowz
FLEUR258
Arcturus Regulus Black
Amycus
SiMoS
Roxanne Black
John Dawlish
Romilda Vane
Leonie Vernier
Aurora Sinistra
Morgan le Fay
Gellert
20 απαντήσεις

Παπαγαλία

Gellert
    Gellert
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 19472
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: "Per Aspera Ad Astra" Through hardships to the stars...

Παπαγαλία Empty Παπαγαλία

Δημοσίευση από Gellert Κυρ Ιουλ 07, 2013 1:42 am

Είναι ένα θέμα που αφορά κυριως τους μαθητες της Θεωρητικης αλλα εξισου και της Θετικοτεχνολογικης. Ειδικά σε κάποια μαθηματα οπως πχ Βιολογια υπάρχει το διλλημα "παπαγαλια η πλήρης κατανοηση". Εσεις τι πιστευετε πως είναι σωστότερο για μια επιτυχημένη πορεία προς τις πανελληνιες εξετάσεις; Και εν τέλει ποια μορφή διδασκαλίας ειναι πιο αποτελεσματική;

«Πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει»
    Παπαγαλία Shma
    Morgan le Fay
    Morgan le Fay
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 33267
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009

Magical Identity
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.

Παπαγαλία Empty Απ: Παπαγαλία

Δημοσίευση από Morgan le Fay Κυρ Ιουλ 07, 2013 2:53 am

Είμαι κατά, όπως και το 100% των μαθητών/πρώην μαθητών/φοιτητών Razz
    Δεν αποσκοπεί σε τίποτα, και ειδικά ορισμένα μαθήματα απλά έχουν τόσο ξύλινη γλώσσα και είναι κακογραμμένα (βλ. Ιστορία Κατ.) που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τα μάθεις. Όποιος τα έμαθε, είναι άγιος άνθρωπος, υπομονετικός και του βγάζω το καπέλο.

Oh, the skies, tumbling from your eyes
    So sublime, a chase to end all time
    Seasons call and fall, from grace and uniform
    Anatomical, metaphysical

Oh, the dye, a blood red setting sun
    Rushing through my veins, burning up my skin
    I will survive, live and thrive
    Win this deadly game

Love crime
    I will survive, live and thrive
    I will survive
    I will...

Aurora Sinistra
    Aurora Sinistra
    Μαγικός Ζωολόγος
    Μαγικός Ζωολόγος

Αριθμός μηνυμάτων : 8719
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought:

Δημοσίευση από Aurora Sinistra Κυρ Ιουλ 07, 2013 11:28 am

εγώ περσυ στα θερινά αρχικά δυσκολευόμουν πολύ να τα μάθω ειδικά την εισαγωγή στο γνωστό που είχα πάρει ένα τετράδιο και την έγραφα μπας και τη μάθω αλλα χωρίς αποτέλεσμα.Ιστορία ο καθηγητής μας είχε πει οτι αν θέλουμε μπορούμε να μη τη μάθουμε παπαγαλία απλά να την κατανοήσουμε αλλα δεν νομίζω πως γίνεται.Μεχτρι το τέλος των θερινών πάντως είχα μάθει πως να μαθαίνω τα μαθήματα παππαγαλία.Προτιμούσα όμως να τα λέω μόνη μου στον τοίχο και όχι στους γονείς μου γιατί δεν μου αρέσει να με διορθώνουν.Στα διαγωνίσματα μόνο έγραφα τα πάντα σε ενα τετραδιο αλλα αφού πρωτα τα είχα πει, περισσότερο για να σιγουρευτώ οτι τα ξέρω.Δεν ξέρω πόσσες φορές έχω γραψει ολόκληρη την ιστορία και την εισαγωγή των αρχαίων αλλα σίγουρα είναι πολλές.Στο τέλος της χρονιάς μόνο που πια τα ήξερα αρκετά καλά τα έλεγα στους γονείς μου για να εξοικονομώ χρόνο.Το όνο μάθημα που ποτέ δεν έμαθα παππαγαλία είναι η βιολογία γενικής.Κάποιοι το μάθαιναν βέβαια αλλα εγώ θεώρησα οτι δεν είναι απαραίτητο και δεν ήθελα να ταλαιπωρηθώ μαθαίνοντας αλλο ενα μάθημα οταν θεωρούσα πως μπορώ να γράψω καλά και μονο κατανοόντας το.Είχα όμως αποδεχτεί το γεγονός οτι δεν θα έγραφα πάνω απο 19 σε αυτό το μάθημα ποτέ .Τελικά έγραψα 18,1 και είμαι ευχαριστημένη.

Παπαγαλία Untitl10
    Gellert
    Gellert

Magical Identity

Δημοσίευση από Gellert Κυρ Ιουλ 07, 2013 12:38 pm

Εγω την σιχαινομαι. Την σιχαινομαι. Ειδικα σε ενδιαφεροντα μαθηματα οπως η Βιολογια Κτ και Χημεια Κτ δεν μου παει η καρδια να μαθω αυτολεξει την θεωρια, εφοσον μπορω και εγω να την αναπτυξω κατάλληλα και να είναι σαν απάντηση.

Επειδη Βιολογια είναι το μονο μαθημα που δεν κανω ιδιαιτερα, τσεκάρω εγω τις απαντήσεις και βγάζω βαθμό στα κριτήρια που γράφω, αλλα τα δινω στον αδερφο μου (φιλόλογος λεμε τωρα Razz) να τα διορθώνει σαν γραπτα (ορθογραφικα, τονοι, σωστη διατυπωση κλπ). Μου ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ καθε φορα. Τσεκαρει το βιβλιο, να δει αν τα γραφει ετσι αυτολεξει η θεωρια. Θα του φερω το βοηθημα στο κεφαλι καμια μερα. erimi 

Παπαγαλία Shma
    Leonie Vernier
    Leonie Vernier
    Member of Order of Merlin 3rd
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 70128
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2009

Magical Identity
    Today's thought: I have to fest it up!

Δημοσίευση από Leonie Vernier Κυρ Ιουλ 07, 2013 12:52 pm

ASDFGHJKL erimi
    Σιχαμένο, σιχαμένο, σιχαμένο πράγμα!

100% κατά. Πάει ο κάθε παπαγάλος που δεν καταλαβαίνει Χριστό απ' το βιβλίο και γράφει 100! Razz
    Δοκίμασα να μάθω παπαγαλία την ιστορία. Πάνω που νόμιζα ότι τα είχα καταφέρει πάω να γράψω πανελλήνιες, κολλάω στο Β1 και λέω "τώρα σκάσε και γράψε τα πάντα με δικά σου λόγια." Ευτυχώς δε μου έκοψαν πολύ. erimi
    Την εισαγωγή των αρχαίων πάλι δεν την έμαθα παπαγαλία στο τέλος. Δε γίνεται παιδιά, δεν μπορώ να παπαγαλίσω με τίποτα. erimi

Το πιο σπαστικό ήταν το "μάθε απ' έξω το Χ στη γεωμετρία" ή "το Ψ" στη φυσική. ti? 
    Μεγάλο σοκ να σου λένε να παπαγαλίσεις σε τέτοια μαθήματα. =/

Κατά. 1000 φορές κατανόηση, να ξέρουμε και τι λέμε!

A psychopath,

by definition,

is incapable of remorse.
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Κυρ Ιουλ 07, 2013 4:15 pm

Τη μισώ την παπαγαλια:down:  Δε μπορώ να μαθω αυτολεξει τίποτα, δε μ'αρέσει να τα λέω νεράκι, όποτε κάνω κάτι λάθος κολάω και γενικά είναι εντελως ασκοπο και ηλιθιο να παπαγαλιζεις κάτι, οπως το εχει γραψει ο τάδε και ο δείνα. Για να αφομοιώσεις κάτι πρέπει να μπορείς να το λες με δικά σου λόγια, αυτό το πιστεύω 100%. Η παπαγαλία δε βοηθάει σε τίποτα.erimi  Δε μαθαίνεις. Σου στερεί το 90% της μάθησης, ασε που αν συνηθίσεις είναι σπαστικό. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω με ποιο κριτήριο ζητάνε παπαγαλία στις εξετάσεις. Εγώ αν ήμουν διορθώτρια θα εκοβα αβέρτα αν εβλεπα παπαγαλία σε γραπτο. Razz  Τα νευρα μου. Ειδικά με την ιστορια. Εγραψα 15 επειδη οι περισσοτερες απαντησεις ηταν με δικά μου λογια, δηλαδη #$##$#$%^$#$$, πουλημένοι διορθωτές:P .

Στη βιολογια, Χημεια κτλ, ειναι ακομα πιο χαζο να παπαγαλίζεις. Παλι καλα που σου αφηνουν το ελευθερο εκει και μπορείς να γράψεις βαθμό. Για μενα η Βιολογία θα πρεπει να είναι πληρης κατανόηση και καθολου παπαγαλία. Ειναι τόσο ωραίο μαθημα που είναι κρίμα να το αντιμετωπίζουν ετσι.=/ 

ghgh
    hhg
    hy
    Παπαγαλία 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Gellert
    Gellert

Magical Identity

Δημοσίευση από Gellert Κυρ Ιουλ 07, 2013 4:19 pm

Εγω νομιζα και πως οι βαθμολογητες της θετικης ειναι τοσο αυστηροι στο θεμα παπαγαλια.

Παπαγαλία Shma
    John Dawlish
    John Dawlish
    Τάγμα του Φοίνικα
    Τάγμα του Φοίνικα

Αριθμός μηνυμάτων : 33286
    Ημερομηνία εγγραφής : 25/07/2011

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Be kind, for everyone you meet is fighting a harder battle

Δημοσίευση από John Dawlish Κυρ Ιουλ 07, 2013 4:33 pm

Οταν ακουω την λεξη παπαγαλια μου ερχονται 2 μαθηματα στο μυαλο, ΑΟΘ ΑΟΔΕ ειναι θλιβερο πως η ελληνικη διδασκαλια γινεται με την γνωση συγκεκριμενων λεξεων... Προσωπικα μπορω να μαθω πραγματα κατα αυτο το τροπο αλλα δεν μου ειναι και ευχαριστω Razz

Παπαγαλία Tumblr_oa2tauHf821s95j2so3_500
    Παπαγαλία Tumblr_mh3ox4hQzC1qe1i57o1_250

Durmstrang:

Keep calm and be a hufflepuff:
    Παπαγαλία 1er05
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Κυρ Ιουλ 07, 2013 4:35 pm

δεν ξερω, αλλοι καθηγητές λένε να παπαγαλιζεις και στην βιολογια, αλλοι λένε οχι... για παράδειγμα την ξαδερφη μου την βαζανε να τα μαθαινει παπαγαλια αλλά στο φροντιστήριο που πηγαινα, μας λέγανε να τα γράφουμε με δικά μας λόγια. Δεχονται και τα δύο μάλλον.

ghgh
    hhg
    hy
    Παπαγαλία 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Roxanne Black
    Roxanne Black
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 10226
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/02/2012

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Today's thought: A hundred muthafackas can't tell me nothin'.

Δημοσίευση από Roxanne Black Κυρ Ιουλ 07, 2013 4:47 pm

Εγώ τη βιολογία δεν την μάθαινα παπαγαλία, γιατί αλλιώς δεν θα την καταλάβαινα. Ιστορία και εισαγωγή αρχαίων τη μάθαινα αναγκαστικά απ' έξω, αν και στις πανελλήνιες όταν έκανα επανάληψη την ιστορία την έλεγα με δικά μου λόγια. Γενικώς είμαι κατά της παπαγαλίας, γιατί εκτός του ότι είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο, δεν τα θυμάσαι κιόλας μετά. Wink 

Παπαγαλία Tumblr_nal1v9g3-spoby-conupo_zpsfaf6a713

_

#31:

Παπαγαλία 2j1x2fkΠαπαγαλία Dw8cn9
    SiMoS
    SiMoS
    Μάντης
    Μάντης

Αριθμός μηνυμάτων : 18162
    Ημερομηνία εγγραφής : 06/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: I thought that I heard you laughing, I thought that I heard you sing...

Δημοσίευση από SiMoS Κυρ Ιουλ 07, 2013 6:23 pm

Δε νομίζω πως υφίσταται η έννοια της παπαγαλίας στα μαθηματικά ή φυσική, αλλά τέλος πάντων...
    (βέβαια υπάρχουν και οι μεθοδολογίες των φροντιστηρίων τις οποίες όσοι απλά παπαγαλίζουν, την ώρα της εξέτασης δε ξέρουν ποια κονσέρβα να ανοίξουν όπως έλεγε και ο φυσικός μου Razz )

Η άποψη μου για τη βιολογία κατεύθυνσης είναι πως πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι λέει, ειδικά στα κεφάλαια 2 και 4 ξέρω γω και μετά η "παπαγαλία" θα σου βγει από μόνη της. Τουλάχιστον με εμένα αυτό συνέβη...:P 

The Composer
    C.Addicts United
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Κυρ Ιουλ 07, 2013 6:30 pm

Και ποιός δεν έχει παπαγαλίσει; Λίγο πολύ,όλοι το είπαμε το "ποίημα" και το κάναμε και γαργάρα.Και είναι λογικό να παπαγαλίσεις και ανθρώπινο.Οταν έχεις για ύλη κάμποσες εκατοντάδες/χιλιάδες σελίδες,κάτι θα το πεις και χωρίς να το καταλάβεις απόλυτα όπως το διάβασες.Προσωπικά όταν βαριόμουν κάτι στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο,το παπαγάλιζα.Ειδικά τα φιλόσοφικοψυχολογικά.Μετά έβρισκα βιβλία γραμμένα απο ανθρώπους και όχι απο ρομπότ και τα μάθαινα.

Αν είμαι υπέρ της παπαγαλίας; Όχι. Αν είμαι κατά της παπαγαλίας; Όχι πάλι.Εγώ είμαι υπέρ αυτού που θα διευκολύνει τον μαθητή.Αν νιώσει ότι με το να παπαγαλίσει,μπορεί να λειτουργήσει,ας παπαγαλίσει.Εδώ βλέπεις κοτζάμ καθηγητές να παπαγαλίζουν το μάθημά τους,ανεβαίνουν στην έδρα και απαγγέλουν,με τους μαθητές θα τα βάλω; Ο έξυπνος μαθητής ακόμα και να παπαγαλίσει,κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάρι.

Οσο για το θεωρητική vs Θετική στο θέμα παπαγαλία,σημειώσατε Χ. Αν θες να παπαγαλίσεις,την αρίθμηση των σελίδων θα μάθεις απ'εξω.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Παπαγαλία Gg10
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
    Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Δευ Ιουλ 08, 2013 1:46 am

Τι εννοείτε όσοι λέτε ότι αν μάθετε την ύλη παπαγαλία, σίγουρα δε θα την καταλάβετε; Δηλαδή το να την καταλάβετε πρώτα και μετά να το μάθετε παπαγαλία επειδή το απαιτεί το συγκεκριμένο σύστημα και όχι μόνο(επειδή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο) αποκλείουμε ότι είναι εφικτό;  Ο άλλος το μαθαίνει κάτι τέλεια και μετά το παπαγαλίζει κιόλας , τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν το ξέρει;  Θέλω να πω ότι παπαγαλία δεν συνεπάγεται αυτόματα και μη κατανόηση.

Πέραν αυτού , επειδή έγινε αναφορά στη βιολογία κατεύθυνσης να πω ότι και μας στο φροντιστήριο μας έβαζε να το λέμε απέξω γιατί τα ζητούν έτσι. Αρχικά παρέδιδε το μάθημα το κατανοούσαμε εκφράζαμε απορίες και μετά το μαθαίναμε απ'έξω όπως το λέει το βιβλίο. Αν δε κάνεις το 1ο(κατανόηση) δεν νοείται να γράψεις ασκήσεις πάνω στο μάθημα. Οπότε το να λέμε ότι το έμαθε κατά λέξη και δεν κατάλαβε τίποτα(για αυτό το μάθημα) είναι παραλογισμός στο τετράγωνο. Αν το ξέρει ο άλλος το ξέρει.
    Επίσης και σε άλλα μαθήματα θεωρώ δύσκολο να μάθεις κάτι παπαγαλία και να μην το καταλάβεις. Δηλαδή δεν κατάλαβες τι διάβασες; Αν όχι είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο να θυμηθείς ακόμη και την παπαγαλία.  Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σε αυτό με εξαίρεση το να υπάρχει κάποια δύσκολη έννοια που διάβασες δεν ήξερες τι σημαίνει και δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις. Πχ στην ιστορία στις μικρότερες τάξεις είναι δυνατόν να μη καταλάβεις τι διαβάζεις; "Παραμύθι" με χρονολογική σειρά είναι. Το θέμα μου έγκειται στο αν είναι παιδαγωγικό και σωστό στο να μάθεις κάτι με αυτόν τον τρόπο. Σε αυτό απαντάω αυτό που λέει ο Θάνος. Ο,τι βολεύει τον καθένα!!! Αν θεωρεί ότι με το να παπαγαλίσει τα θυμάται καλύτερα έχει καλώς. Για μένα όμως είναι λάθος που σε ορισμένα μαθήματα η παπαγαλία προωθείται στις πανελλήνιες ως μοναδικός τρόπος εκμάθησης.

Από την άλλη για να λέμε και του στραβού το δίκιο όποιος ΔΕΝ μαθαίνει κάτι παπαγαλία και το γράφει μη παπαγαλίζοντας πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση αν θέλει να βαθμολογηθεί το ίδιο με αυτόν που παπαγάλισε. Είναι πάρα πάρα πολύ εύκολο να χάσεις μονάδες επειδή παρέλειψες έστω και κάποιες λεπτομέρειες. Παράδειγμα:
    Πρόταση: το χημικό στοιχείο Χ αποτελείται από 10 δεσμούς τάδε.
    Ο παπαγάλος αυτό θα γράψει , αν όμως κάποιος γράψει το χημικό στοιχείο Χ εμπεριέχει 10 δεσμούς τάδε ,αλλάζει όλο το νόημα της πρότασης από μία λέξη(ακόμα και αν ο εξεταστής κατάλαβε τι εννοείς, η πρόταση έχει άλλο νόημα) και πόσο μάλλον να γίνονται αυτά σε κατεβατά και με άλλη σειρά στις προτάσεις κτλ. Ξεχνάς λεπτομέρειες με τη σέσουλα. Ε μην περιμένεις μετά να βαθμολογηθείς το ίδιο με κάποιον που παπαγάλισε. Αυτός τα είπε όλα , εσύ ξέχασες 2-3 πραγματάκια. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που συγχύζομαι όταν μου λένε ότι "εγώ τα έγραψα με δικά μου λόγια αλλά μου έκοψε μισή μονάδα".Ναι ρε φίλε αλλά τι ξέχασες; Αν είσαι τόσο καλός ώστε να μπορείς να θυμηθείς τι λέει ακριβώς το κείμενο και μετά να το γράφεις με δικά σου λόγια χωρίς να ξεχνάς τίποτα και να μη αλλάζεις το νόημα μπράβο σου(και όταν λέω να μη ξεχνάς τίποτα εννοώ και λεπτομέρειες - όχι λεξιλογικές- που ο παπαγάλος θα γράψει επειδή το θυμάται). Επειδή οι περισσότεροι δεν μπορούν όμως να το κάνουν αυτό και είναι και λογικό, καταφεύγουν όλοι (καθηγητές που παροτρύνουν και μαθητές που αποδέχονται) στην εύκολη λύση να τα μάθουν επακριβώς. Και μη συγκρίνουμε την κατάσταση με τα πανεπιστήμια γιατί εκεί μπορεί να μην προωθείται η παπαγαλία αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι η κατανόηση μιας έννοιας από μία παράγραφο, όχι και οι λεπτομέρειές της. Αν τα βιβλία μας απαιτούσαν αυτό το πράγμα που θα ήταν και το σωστό(γιατί τα υπόλοιπα έτσι και αλλιώς δεν σου μένουν τον επόμενο καιρό) η παπαγαλία δεν θα είχε νόημα. Η σύμπτυξη της ύλης όμως σε μικρά κομμάτια είναι παράγοντας που την προωθεί.

*
    *
    *
    *
    *
    *

Παπαγαλία Image
    FLEUR258
    FLEUR258
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών

Αριθμός μηνυμάτων : 30341
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
    Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

Δημοσίευση από FLEUR258 Πεμ Ιουλ 11, 2013 1:39 am

Ποτέ δεν μάθαινα κάτι παπαγαλία μέχρι που ήρθε η στιγμή της 3ης Λυκείου.
    Κάπου τον Μαρτιο,η κυρία της Ιστορίας είπε ότι είμαι φοβερή στην Παπαγαλία.
    Εγώ πιστεύω ότι ναι,μπορώ να μάθω κάτι τέλεια απέξω,παπαγαλία,χωρίας να μου ξεφεύγει ούτε το κόμμα,αλλά μετά από 6 με 7 ώρες.Αχα ναι.Καθόμουνα σε 1 σελίδα γύρω στις 6 'ωρες από πάνω της,και την ξανά έλεγα,και την ξανά έλεγα.Και πάλι.Και πάλι.
    Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο καλή ήμουν.Γιατί ναι μεν τα μάθαινα,αλλά ήθελα ένα μεσημεροαπόγευμα ελεύθερο για να τα καταφέρω.
    Αλλά ναι σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κάποιος πως όντως μπορούσα να μάθω απέξω κάτι επί λέξη,και πολύ καλά μάλιστα.
    Έτσι είχα μάθει και Ιστορία,και Βιολογία Γεν. και Εισαγωγή αρχαίων,και μερικές αγαπημένες μου εκφράσεις από έκθεση.

Όσον αφορά την Βιολογία εκεί θέλει και παπαγαλία αλλά και κατανόηση.Βασικά παντού χρειάζεται και η κατανόηση.Άμα σε ρωτήσουν κάτι και δεν έχεις κατανοήσει τι λέει το κείμενο,πως θα ξέρει από που εώς που να απαντήσεις?:P 

ps:Στην Ιστορία πάντως που ήθελε την περισσότερη παπαγαλία απ'όλα τα μαθήματα είχα και την υψηλότερη βαθμολογία.Razz (την 1η φορά 18.1 και την 2η που έδωσα 18.5)

Έχει επεξεργασθεί από τον/την FLEUR258 στις Τετ Αυγ 07, 2013 1:44 am, 1 φορά

Παπαγαλία Tumblr_m6tdjvSrz61rzb9bro1_500
    <3:
    Gellert Crowz
    Gellert Crowz
    Εκτοετής στην Σχολή
    Εκτοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 342
    Ημερομηνία εγγραφής : 06/04/2012

Magical Identity
    Today's thought: Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have

Δημοσίευση από Gellert Crowz Πεμ Ιουλ 11, 2013 2:20 pm

Εγω για να παραδεχτώ την αλήθεια συνήθως διαβάζω με παπαγαλία γιατί με βοηθάει αλλα ο μπαμπάσ όλο με λέει "κάτσε και διάβασε σωστά με την παπαγαλία δεν πετυχαίνεις τίποτα"

Παπαγαλία Tumblr_pk42jtbv2X1saw731o7_500
    Cassiopeia Black
    Cassiopeia Black
    Μαγικός Προσωπογράφος
    Μαγικός Προσωπογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 23167
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2010

Magical Identity
    Today's thought: Does this darkness have a name? Is it your name?

Δημοσίευση από Cassiopeia Black Παρ Αυγ 02, 2013 3:41 am

Εγώ ανήκω στα ατομα που ευτυχώς ή δυστυχώς πάντα το είχα με την παπαγαλία. Μου είναι αρκετά εύκολο να παπαγαλίσω γι'αυτό και δεν δυσκολεύτηκα να μάθω την ιστορία της τρίτης. Αλλά είμαι κατά. Γιατί αν πρέπει να στηριζόμαστε πάνω στην Παπαγαλία στις Πανελλήνιες, αυτός που θα είναι καλός στην παπαγαλία μόνο θα γράψει καλά. Άρα είναι θέμα τύχης δηλαδή, αν θα γράψεις καλά ή όχι, γιατί εξαρτάται αν θα έχεις έμφυτο το "προτέρημα" της παπαγαλίας. Πολύ άδικο.=/

Παπαγαλία De491c4ec901d8ca0e5114fe83cfcb2c
    Παπαγαλία Aaaa10

^^:
    Cassandra Black
    Cassandra Black

Αριθμός μηνυμάτων : 33695
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.

Δημοσίευση από Cassandra Black Σαβ Αυγ 03, 2013 1:53 am

Ήμουν πάντα κατά της παπαγαλίας. Δεν βοηθάει να μαθαίνεις ουσιαστικά αυτά που μαθαίνεις, απλά να απαγγέλεις απέξω το βιβλίο ώστε να γράψεις άριστα και μετά delete.
    Όμως σίγουρα υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς, ο καθένας για τους λόγους του. Προσωπικά πάντα προτιμούσα να καταλαβαίνω και να μπορώ να πω με δικά μου λόγια αυτά που διάβαζα κι ας έπαιρνα 15 παρά να παπαγαλίζω για το 20. Ακόμα και τώρα τα περισσότερα πράγματα που ξέρω τα έχω διαβάσει από μόνη μου κι όχι απ' το σχολείο. Γιατί στην τελική το ότι βαθμολογούν χαμηλότερα την μη-παπαγαλία δείχνει πως κι αυτοί οι ίδιοι οι καθηγητές και διορθωτές είναι παπαγάλοι και δεν ξέρουν πού τους παν' τα τέσσερα.
    Γενικά θεωρώ πως η παπαγαλία είναι από τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης. Κι ο πρώτος τρόπος για να διορθωθεί είναι να γραφτούν όλα τα σχολικά βιβλία -κι ειδικά οι ιστορίες- από την αρχή, με σωστή και απλή γλώσσα. Αν θέλουμε δηλαδή οι Πανελλήνιες να είναι διαγωνισμός γνώσεων, όπως πρέπει, κι όχι μνήμης.

Παπαγαλία Y2uq2a4e

We seed the stars:
    elliza
    elliza
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Αριθμός μηνυμάτων : 13381
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2009

Magical Identity
    Today's thought: Α beautiful, healthy baby!

Δημοσίευση από elliza Τρι Αυγ 06, 2013 9:23 pm

νομίζω ότι συμφέρει η παπαγαλία για τις πανελληνιες για βαθμοθηρικούς λόγους, κακώς βέβαια αλλά συμφέρει. :P 

Πάντως δεν είναι ή το ένα ή το άλλο απαραίτητα, μπορεί κάποιος να τα μαθαίνει ακριβώς όπως τα διαβάζει και να τα κατανοεί κιόλας. Εγώ αυτό έκανα και αναλόγως τον καθηγητή και τα κέφια αποφάσιζα πως θα τα γράψω. :P 

AΡΝΟΥΜΑΙ
    ΝΑ ΓΙΝΩ
    ΑΥΤΟ
    ΠΟΥ
    ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ
    ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
    head of derp:
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 55431
    Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008

Magical Identity
    Today's thought: Somebody mixed my medicine. :S

Δημοσίευση από Madame Maxime Τρι Αυγ 06, 2013 10:52 pm

Θα μιλήσω μόνο για την κατεύθυνσή μου και το τι πέρασα εγώ προσωπικά. Razz

Στη δική μου περίπτωση, μου ήταν πολύ δύσκολο να μάθω κάτι ακριβώς όπως το 'λεγε το βιβλίο. Καταλάβαινα το νόημα με την πρώτη ανάγνωση αλλά δεν έμπαινα στον κόπο να κάνω copy/paste τις παραγράφους.

Όταν ξεκίνησε η τρίτη λυκείου, για το μάθημα της ΒΚ, είχα το σκεπτικό: "Θα ξεπατωθείς στο διάβασμα για να τα μάθεις λέξη προς λέξη" αλλά τελικά δεν το 'κανα. Razz  Διάβαζα πολύ προσεκτικά το κείμενο, υπογράμμιζα τα ρήματα για να καταλάβω πλήρως τι παίζει και αριθμούσα τις προτάσεις. Ήξερα όλες τις πληροφορίες αλλά όχι αυτολεξεί. Αυτό μου 'κανε καλό γιατί έβλεπα 2 εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες πολλούς συμμαθητές μου να μην έχουν καταλάβει τις σελίδες 40-42 του βιβλίου ενώ της ήξεραν απ'έξω. Και όταν λέω "πολλούς" εννοώ τους 10 από τους 12. Razz 

Στο τέλος έγραψα πολύ καλά (19,2). Τα μοριάκια που έχασα ήταν απ' τη θεωρία, λόγω αμφισβήτησης των γνώσεών μου. Ήταν, δηλαδή, καθαρά ψυχολογικό το θέμα. Razz

Για αυτό το λόγο όποιος θέλει μπορεί να μην παπαγαλίσει και να τα πάει πάρα πολύ. Αρκεί να έχει καταλάβει πλήρως το τι διαβάζει και να είναι σε θέση να το αποτυπώσει σωστά.

Παπαγαλία 2w13
    C. Addicts for the win.
    Nearly Headless Nick
    Nearly Headless Nick
    Ministry's Ambassador
    Ministry's Ambassador

Αριθμός μηνυμάτων : 39590
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009

Magical Identity
    Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice

Δημοσίευση από Nearly Headless Nick Δευ Ιαν 13, 2014 2:37 am

Η αλήθεια είναι πως δε ξέρω αν το έχω με τη παπαγαλία. Όμως μαθαίνω τη μετάφραση (αρχαία γεν/κατ, λατινικά) παπαγαλία και απλώς τις προτάσεις του κειμένου ώστε να σιγουρευτώ πως δεν έχω ξεχάσει κάποια πρόταση. Πρώτα φροντίζω να κατανοήσω το κείμενο και μετά να το παπαγαλήσω.
    Στις αρχές του σχολικού έτους μας έβαλε ο καθηγητής των αρχαίων στο φροντιστήριο παπαγαλία για να αρχίσουμε να συνηθίζουμε για του χρόνου, αλλά εγώ είχα ακόμη τις περσινές συνήθειες και δεν ασχολήθηκα καν.
    αν και να πω την αλήθεια εκνευρίζομαι που το μέλλον μου - ή ένα βασικό σκαλοπάτι αυτού - κρίνεται από το αν έχω την ικανότητα να αποστηθίσω φράσεις/προτάσεις/κείμενα, τα οποία δεν καταλαβαίνω και δεν θα μου χρειαστούν ποτέ ξανά στη ζωή μου. δε μπορώ να καταλάβω καν γιατί γίνεται αυτό.

Παπαγαλία Receiv13

Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
    @RtVaVa
    @RtVaVa
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 10225
    Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2008

Magical Identity
    Today's thought: lalala

Δημοσίευση από @RtVaVa Δευ Ιαν 13, 2014 1:54 pm

Θα επικεντρωθώ στις πανελλήνιες και λοιπές εξετάσεις, χωρίς να θίξω καν το θέμα της εσωτερίκευσης των γνώσεων: Η παπαγαλία δεν είναι απαραίτητη, είναι ο "εύκολος τρόπος" να θυμάσαι όλες τις λεπτομέρειες. Εγώ την ιστορία κατεύθυνσης την έγραψα σχεδόν εξ ολοκλήρου με δικά μου λόγια και πήρα 17, επειδή όμως δεν συμπεριέλαβα λεπτομέρειες τις οποίες εντόπισα κατόπιν. Ας μην τρελαινόμαστε λοιπόν ότι πρέπει να γραφούν όλα κατά λέξη, είναι ασφαλής τρόπος. απλά. roll
    Εξ άλλου αν δεν μπορείς να κατανοήσεις και επεξεργαστείς το δεδομένο κείμενο δεν αποδίδεις στην έκθεση, την λογοτεχνία, τις ερμηνευτικές των αρχαίων και τις πηγές της ιστορίας, όπου οι ερωτήσεις είναι πολλές φορές πιο ρευστές απ' ότι στο να γράψεις έναν ορισμό ή το απόσπασμα της εισαγωγής. Εγώ από άρνηση δεν αποστήθιζα μέχρι ένα σημείο καν τις μεταφράσεις, φυσικά λάθος μου, απλώς το θεωρούσα αδιανόητο και χαζό να δουλέψω έτσι. Razz Ευτυχώς που δεν είχα βάλει στόχο σχολή του 19+.

We will always be so much more human than we wished to be.
    Παπαγαλία A66886f5f2317df58aaa293295815e55

They're taking the Hobbits to Isengard!:

Κάνε μια παύση.
    Violleta Black
    Violleta Black
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 2572
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013

Magical Identity
    Today's thought: I am nothing special, of this I am sure. I am a common woman with common thoughts and I've led a common life. There are no monuments dedicated to me and my name will soon be forgotten, but I've loved another with all my heart and soul, and to me, this has always been enough..

Δημοσίευση από Violleta Black Τετ Φεβ 19, 2014 4:24 pm

Παπαγαλιζα,παπαγαλω, και θα παπαγαλιζω. Το ξέρω ότι δεν είναι σωστό, αλλά το 19+ το θέλω. Ειδικά στις εξετάσεις, μόνο έτσι μου μενουνε. Τα περισσότερα όμως τα καταλαβαίνω. Ελάχιστα είναι αυτά που παπαγαλιζω χωρίς να καταλαβαίνω.

Παπαγαλία 24wr2it
    Mon cote artistique♥ :

Παπαγαλία 24fb8t0
    Παπαγαλία Ravenclaw_scarf_by_tamystock
    Roland Weasley
    Roland Weasley
    Δημοσιογράφος
    Δημοσιογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 4343
    Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014

Magical Identity
    Today's thought: Fuck it all.

Δημοσίευση από Roland Weasley Πεμ Ιαν 29, 2015 8:37 pm

Σκατά είμαι στην παπαγαλία. crying

Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
    -Despicable Me 2

Παπαγαλία 2eehhdzΠαπαγαλία Ok7edxΠαπαγαλία Zjjlte
    Παπαγαλία 2ir17rkΠαπαγαλία N6cbqgΠαπαγαλία 2e3wcuo

Yes, you are cute
    but a minion will always be cuter

Παπαγαλία 2q99kli

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:26 am