Fleur Delacour έγραψε:Όταν ήμουν μικρή, αρχές Δημοτικού, μου άρεσαν τα ξένα ονόματα. Μεγαλώνοντας πέρασα τη φάση προγονοπληξία και μου άρεσαν ονόματα όπως Αλεξάνδρα, Κασσάνδρα, Ευδοξία κ.τ.λ. Το δικό μου όνομα, Σοφία, όμως πάντα μου άρεσε.
Τώρα γι' αυτό που λέει η Narcissa σχετικά με το ότι το όνομά σου σε βοηθάει να ξεχωρίζεις, δεν πολυσυμφωνώ. Ιδιαίτερα όταν γυναίκες με ονόματα όπως Μαρίκα (Κοτοπούλη, Νίνου), Κατίνα (Παξινού), μια χαρά ξεχώρισαν και μια χαρά καριέρες έκαναν. Νομίζω ότι η προσωπικότητα και οι επιλογές μας, μας βοηθούν να ξεχωρίζουμε. Είναι βέβαια και κάτι ονόματα εντελώς περίεργα και φταίνε οι γιαγιάδες που επιμένουν να τα πάρουν και τα εγγόνια. Έχω μια συμμαθήτρια που τη λένε Γραμματική η οποία ακόμα δεν μπορεί να συνηθίσει το όνομά της.
Σαφώς και οι επιλογές μας μας βοηθούν να ξεχωρίσουμε.Μα είναι φορές που νιώθεις εσωτερικά πολύ όμοιος με τους άλλους.Σαν μια μάζα και ένα συνηθισμένο όνομα δεν βοηθάει και τόσο.ΣΚέψου κάποιους συγγραφείς που άλλαξαν τ ονομα τους....
Φυσικά ένα άτομο δεν ξεχωρίζει στον κόσμο με ένα όνομα απλά ένα διαφορετικό όνομα απο τα άλλα προσφέρει και πάλι ένα αίσθημα εσωτερικής μοναδικότητας.