Κατ' αρχάς ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: τίποτα δε ζεσταίνει όσο η γούνα, ούτε ένας τόνος υαλοβάμβακα
Ακόμα και ως γιακάς η γούνα είναι μακράν ό,τι πιο ζεστό υπάρχει. Και ναι δεν έχουμε συχνά κρύο στην Αττική αλλά όταν έχουμε θερίζει.
Γούνα δεν έχω, έχει η μαμά τώρα πια δεν την φοράει, αλλά θεωρώ πως είναι πολύ θηλυκό και πολύ ωραίο ρούχο, στο εξωτερικό, σε πολύ κρύα κλίματα, βέβαια τη φοράν και άντρες. Γιατί δεν ντυνόμαστε μόνο για να μην είμαστε γυμνοί ή να μην κρυώνουμε αλλά και για να είμαστε ωραίοι, όσο μπορούμε.
Συμφωνώ ότι η γούνα έχει ταυτιστεί με μικροαστικές υστερίες (Μπάμπη ή μου παίρνεις γούνα ή χωρίζουμε), όμως αυτό δε στερεί τίποτα από την αισθητική της και από την χρησιμότητά της. Γιατί στη Ρωσία πχ το θεωρούν αδύνατο να κυκλοφορήσεις χωρίς γούνα όταν έχει -30 βαθμούς Κελσίου, εκτός κι αν είσαι ο Κώστας Καραμανλής.
Δερμάτινα έχω διάφορα, παπούτσια, ζώνες, παλτό, σακάκι διάφορα τέλος πάντων
Πρώτον γιατί το χειμώνα είναι ζεστά, δεύτερον γιατί οι δερματίνες και χαλάν αλλά και επειδή είμαι αλλεργική στο συνθετικό υλικό. Μια φορά φόρεσα γόβες από δερματίνη και ήρθαν και πρήστηκαν τα πόδια μου και είχα φαγούρα για 3 μέρες, οπότε αποκλείεται να ξαναφορέσω τέτοιο πράγμα. Κάτι αντίστοιχο έχω πάθει καλοκαίρι με τσάντα από δερματίνη, όπου ακουμπούσε το χέρι μου σε αυτή γέμισε σπυράκια. Ως εκ τούτου ξουτ η δερματίνη
Δε λέω υπάρχουν διάφορα υλικά από τα οποία φτιάχνονται ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ όμως τα δερμάτινα είναι πολύ ωραιότερά τους. Επίσης όπως και να γίνει δεν μπορείς να πας κάπου επίσημα φορώντας σταράκια, εκτός αν είσαι πρωταγωνιστής σε αμερικάνικη εφηβική ταινία
Ηθικά δεν ανήκω σε αυτούς που το θεωρούν βέβηλο ή δεν ξέρω τι άλλο, το να φοράς δερμάτινα ή γούνες, όπως δε θεωρώ κακό την κρεωφαγία ή την ψαροφαγία.