από Nearly Headless Nick Τετ Ιουλ 31, 2013 9:58 am
Τον Σέβερους όχι. Δε ξέρω τι λέτε. Ναι, αποδείχτηκε καλός, ναι, ήταν παρεξηγημένος και όλα τα σχετικά, αλλά κάτσε βρε ομορφιά μου. Εδώ και 6 βιβλία τον αντιπαθάμε και περιμένεις εσύ, μέσα σε πέντε σελίδες να τον συμπαθήσουμε; Έγώ προσωπικά, όχι. Δε μπορώ να τον δω με άλλο μάτι κι ας ξέρω πως ό,τι έκανε δε το εννοούσε.
Από την άλλη, αυτή που θεωρούσε τελείως *αστερίσκοι, παπάκια, δολάρια, διέσεις, ποσοστά* και εξελίχθηκε σε μια από τις αγαπημένες μου χαρακτήρες ήταν η Ναρκισσα! Την αντιπάθησα από τη πρώτη στιγμή, όσο τον Σέβερους, τον Λούσιος και όλα τα σχετικά. Αλλά, αυτή δε την ήξερα τόσο καλά ώστε να αφήσει στάμπα απέχθειας στη καρδιά και στο μυαλο μου.
Τέλος, ο Ντόμπι. Για να βοηθήσω, είχα σχηματίσει την άποψη που σχηματίζεις για τα χαζούλικα, ανώριμα, καλά παιδάκια που, αν και δε θες ή δε σε εμπνέουν, όπως θες πεσ' το, να κάνεις παρέα μαζί τους, ξέρεις πως εκείνος θα έκανε φίλο του μετά χαράς.
Και στο τέλος κατάλαβα πως τον είχα παρεξηγήσει. Ήταν απλώς πολύ ενθουσιώδης, έλεγε αυτό που σκεφτόταν και έπραττε αυτό που εκείνος θεωρούσε σωστό και πρέπον, ακόμη κι αν ορισμένοι κανόνες δε του το επέτρεπαν.